Ano zjistil a bankrotu se neobávám jen jsem tím chtěl upozornit na rozdíl mezi akcií a ADR.Pavel píše: ↑04 črc 2019 10:00Když se toho bankrotu maličko obáváš, zjistil sis, která je to banka?Ondřej píše: ↑04 črc 2019 09:33Vždy když někdo zmíní tuhle firmu vzpomenu si na scénu v limuzíně z filmu Wall Street jak Charlee Sheen sype čísla firmy. I když mám načtené všechny aristokraty, z hlavy je nevyjmenuji, zvlášť když nám přibývají.
Moje srdcovka je Shell, tu jsem tedy i díky tvému popostrčení prodal v Evropě a koupil adr. Takže se dá říci, že po sedmi letech již nejsem spolumajitel Shell. Je to však pro mě výhodnější. Snad nezbankrotuje při příští krizi banky co certifikát vydává.
Dorazily mi dividendy...
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dorazily mi dividendy...
tak pak už řešíš při nákupu ADR riziko krachu banky + riziko samotné firmy do které investuješ. nevím nevím...
no to že se budeš modlit aby nekrachla firma do který jsi investoval + se modlit aby taky nekrachla banka která vydala to ADR. Tudíž se ti riziko zvyšuje. By to spíš chtělo zjistit někde po netu, protože jsem v některé z diskuzí četl že se to ještě nikdy nestalo.... jen aby to nebylo jak s tím psem. Nebojte ten je hodnej, nikdy nikoho nekousl
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby krachla J.P. Morgan mělo by to takový dopad, že nějaké ADR by mě trápilo z celého portfólia asi nejméně. To by se pak panečku přikupovalo.slon píše: ↑04 črc 2019 14:32no to že se budeš modlit aby nekrachla firma do který jsi investoval + se modlit aby taky nekrachla banka která vydala to ADR. Tudíž se ti riziko zvyšuje. By to spíš chtělo zjistit někde po netu, protože jsem v některé z diskuzí četl že se to ještě nikdy nestalo.... jen aby to nebylo jak s tím psem. Nebojte ten je hodnej, nikdy nikoho nekousl
J.P.Morgan nekrachne, zejména po krizi z roku 2008. Z tehdy je pro budoucnost takzvané "Poučení z krizového vývoje". Nemám samozřejmě na mysli to "slavné" české Poučení z roku 1968.
-
- Začátečník
Není tam ještě rozdíl mezi Sponsored a Unsponsored?
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak včera 7ti-násobný příděl: ABBV, MAIN, NNN, O, OHI, STAG, LAZ
Tedy čtvrtý výplatní den v měsíci, když započítám i práci do které musím chodit
Teď už jen GAIN a je to pro srpen všechno
No není to nááádhera dostat zaplaceno 5x mesíčně
Tedy čtvrtý výplatní den v měsíci, když započítám i práci do které musím chodit
Teď už jen GAIN a je to pro srpen všechno
No není to nááádhera dostat zaplaceno 5x mesíčně
Investuji na důchod a klidný spánek
já jsem zatim chytil jenom pár šušňů Abbvie... ale ten pocit, že mi právě firma zaplatila v podstatě jedno jídlo kdybych to vybral aniž bych hnul prstem, je fakt dobrej
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Věř že bude lépe, když udržíš disciplínu. Například večeře pro celou rodinu, úroky z hypotéky, hypotéka, celkové náklady atd...