Otázky a odpovědi

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
Kiflik
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Otázky a odpovědi

Příspěvek od Kiflik » 11 črc 2019 23:43

Degiro: Banco Santander SA - ADR/GDR Pass-Through poplatek 0,42 USD při 60 akciích

Ondřej
Site Admin
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 12 črc 2019 06:09

Kiflik píše:
11 črc 2019 23:43
Degiro: Banco Santander SA - ADR/GDR Pass-Through poplatek 0,42 USD při 60 akciích
Tak to nám pak vychází poplatek 0,007 nikoliv 0,0025 tož uvidím co si zobnou až dostanu první dividendu u adr. Mám to u Lynx tak schválně zda tě Degiro neobírá.

Sumo.cz
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sumo.cz » 15 črc 2019 11:05

Nechi malovat čerta na zeď, ale řešil někdo co by se stalo v případě úmrtí a nebo nějakého vážného úrazu s účtem(Degiro, Lynx, Fio atd.....? Kdyby měla manželka přístupové údaje mohly by peníze vybrat a nebo by se to řešilo přes dědictví atd.....

bigusdykus
Začátečník

Příspěvek od bigusdykus » 15 črc 2019 11:19

Řeší se to jako součást dědictví, kdy myslím znalec ocení papíry v portfoliu k nějakému dni.
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR

Martin
Pokročilý
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Martin » 15 črc 2019 11:35

Když jsem zakládal u Lynxu, tak jsme tam s manželkou oba, když jeden z nás zemře, je to v prd...a jestli bude účet k dispozici po dědictví nebo ne už neresime. Máme to na dlouho....
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 15 črc 2019 15:39

Sumo.cz píše:
15 črc 2019 11:05
Nechi malovat čerta na zeď, ale řešil někdo co by se stalo v případě úmrtí a nebo nějakého vážného úrazu s účtem(Degiro, Lynx, Fio atd.....? Kdyby měla manželka přístupové údaje mohly by peníze vybrat a nebo by se to řešilo přes dědictví atd.....
mí případní pozůstalí (momentálně rodiče) ví že mám akcie, Zonky a Mintos... tedy není potřeba aby to notář vyčísloval, když to přece znamená že mám dluhy... :-)
mé dědictví je jedna z mých nočních můr, protože vím, že kvůli mínus X tisíc na účtu by to pozůstalí odmítli "un bloc" a a ani by nezkoumali že na pokrytí dluhů stačí zlomek toho co dědí
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 15 črc 2019 16:36

Tak určitě je dobré aby nejbližší věděli, že investujete do akcií a pokud možno i u jakého obchodníka. Pak jak již bylo uvedeno výše to podléhá dědictví stejně jako hotovost na běžném účtu. Pak ještě jistější možností, aby se prostředky opravdu dostaly ke komu mají, je závěť.

https://www.nkcr.cz/vasi-notari/detail/ ... zavet-sami

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 15 črc 2019 18:39

Ondřej píše:
15 črc 2019 16:36
Tak určitě je dobré aby nejbližší věděli, že investujete do akcií a pokud možno i u jakého obchodníka. Pak jak již bylo uvedeno výše to podléhá dědictví stejně jako hotovost na běžném účtu. Pak ještě jistější možností, aby se prostředky opravdu dostaly ke komu mají, je závěť.

https://www.nkcr.cz/vasi-notari/detail/ ... zavet-sami
já jsem se o to pokoušel, ale je hrozné to vysvětůovat někomu kdo sleduje zprávy na Nově a v hlavě má "akcie=dluhy"
tak je mi 32, takže to doufám řeším jenom teoreticky
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 16 črc 2019 07:07

Akcie=dluhy - to pak máš složité no, učit základy finanční gramotnosti není jen tak. Mým zásadním neúspěchem je, že jsem nedokázal přivést k investování sestru a rodiče. Jsou ovšem v jiné situaci - staví baráky, takže ono na to investování moc nezbývá. Když jsem ale chtěl vysvětlit, že by je možná vyšlo lépe po prodeji bytu peníze investovat, než doplácet dluh, který mají ještě mimochodem za super úrok, nepochodil jsem. Akcie jsou hold riziko a to né každý je ochoten přijmout.

Ondřej
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 16 črc 2019 07:17

Ještě ke knihám. Osobně jsem také začal s Inteligentním Investorem a jak tu bylo zmíněno nemusí to být nejvhodnější kniha pro úplného začátečníka. Proto možná nemusí být špatné začít s jednodušší četbou kde je to shrnuto. O četbě byl také článek.

https://www.investicnigramotnost.cz/zac ... nna-cetba/

Odpovědět