Příspěvek
od Kamarad » 09 led 2020 21:52
Ondřej píše: ↑09 led 2020 21:25
Jen tak ze zvědavosti u toho obchoduješ a jaký byl při tomto nákupu poplatek? V minulosti jsem četl, že se nějaký klient co neprostudoval ceník rozčiloval jaký nehorázný poplatek mu byl stržen. Nakoupil nějaký pink sheet v hodnotě pár set dolarů jenže to byly tisíce kusů a poplatek činil několik desítek dolarů.
O boeningu jsem uvažoval potom co zase spadl. Ovšem jsem líný prostudovat si jak bylo řečeno co se může dít v budoucnu. Doporučuji prostudovat konkurenci. Není tu nějaký menší výrobce, který by byl schopen z toho těžit? Dělá někdo kvalitní stroje jen v menším množství a je schopen růstu na úkor Boeingu?
Ondřeji, Trillium se obchoduje klasicky na NASDAQ ticker: TRIL. Kupováno klasicky na degiro, každopádně poplatky byly vyšší z důvodu toho, že degiro nákupy rozděluje do stovek akciíí, takže jsem zaplatil jakoby osm poplatků
K Boeingu. Z těch konkurenceschopných výrobců to byly Airbus, Embraer, Bombardier, Sukhoi a Tupolev, Comac a McDonnell Douglas. Takže:
- McDonnell - USA (fůze s Boeingem)
- Embraer - Brazílie (Boeing koupil 80 %)
- Bombardier - Kanada (51% Airbus) - ten se teda obchoduje samostatně v Kanadě koukám...
- Comac je z Číny (o tom toho moc popravdě nevím), Sukhoi a Tupolev asi nemusím rozebírat.
Takže vítězem se stává... ...Předražený Airbus!!!
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)