Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v04
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v04
Po akvizici Swedish Match se nedalo čekat velké zvýšení ... s PMI se stává takovej nudnej dluhopis jako VZ a IBM.
Investuji na důchod a klidný spánek
Za mě dobrý, zvýšení je zvýšení.
Pomalu se jim snižuje výplatní poměr, zlepšuje se zisk na akcii a až sníží dluh za SM, tak se zvýšení dividendy zase zlepší, do té doby to beru
Pro mě je to ten typ společnosti, který můžeš koupit a pak na ni úplně zapomenout
Pomalu se jim snižuje výplatní poměr, zlepšuje se zisk na akcii a až sníží dluh za SM, tak se zvýšení dividendy zase zlepší, do té doby to beru
Pro mě je to ten typ společnosti, který můžeš koupit a pak na ni úplně zapomenout
- peter
- Začátečník
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Yahoo pise "Next 5 Years (per annum)":
VZ/T .. ~0%
PM .. 9%
https://finance.yahoo.com/quote/pm/analysis
9%+5% divi = 14% total return potencialne, i.e. docela dobry bond
AMZN | BTI | OWL | APO | GOOGL | MA | V | ASML | BAM | BKNG | SQ | SOFI
-
- Pokročilý
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 6 times
@peter
Koukal jsem na vyplach na NEP, jestli to nebude dalsi padajici nuz, ktery chytat. :)
Nekoukal jsi taky?
Dost revidovali ocekavany rust, ale ta firma by byla levna i pri zachovani stavajici dividendy a nulovem rustu. Tedy hadam, ze budou obavy i o ni? Obavy s dluhu? Navic cokoliv stavet v energetice je dost kapitalove narocne. Pro ne pozitivni je naopak Inflation Reduction Act's... tax credits.
Abych pravdu rekl, tak se trochu ztracim v jejich ucetnictvi. Inu, aspon mam nejaky domaci ukol.
Koukal jsem na vyplach na NEP, jestli to nebude dalsi padajici nuz, ktery chytat. :)
Nekoukal jsi taky?
Dost revidovali ocekavany rust, ale ta firma by byla levna i pri zachovani stavajici dividendy a nulovem rustu. Tedy hadam, ze budou obavy i o ni? Obavy s dluhu? Navic cokoliv stavet v energetice je dost kapitalove narocne. Pro ne pozitivni je naopak Inflation Reduction Act's... tax credits.
Abych pravdu rekl, tak se trochu ztracim v jejich ucetnictvi. Inu, aspon mam nejaky domaci ukol.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Nabíráte teď něco při těch drobných propadech? Já po kouscích O, TRP, NEE, ADC, NNN a VZ. Hodila by se mi inspirace na vyklesané dividendovky a růstovky, které "nemají problém".
Otázka jestli se nám SPY odrazí, nebo půjde dolů.
Už začaly vycházet články ala strašáky ve formě henge fundů upravujících roboty na "neutral" z býčího trhu.
Strach bychom tu tedy měli a otázka jestli to bude brzy old news, nebo půjdeme pak do strany kvůli nejistotě ze sazeb.
Už začaly vycházet články ala strašáky ve formě henge fundů upravujících roboty na "neutral" z býčího trhu.
Strach bychom tu tedy měli a otázka jestli to bude brzy old news, nebo půjdeme pak do strany kvůli nejistotě ze sazeb.
Tiež po ňom poškuľujem ale NEP sa uvádza ako LP. Nebude problém so zdaňovaním?
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
Prikupuju a opet skripu zubama ze nemam vic cash , O, RIO, CInvestor007 píše: ↑04 říj 2023 10:42Nabíráte teď něco při těch drobných propadech? Já po kouscích O, TRP, NEE, ADC, NNN a VZ. Hodila by se mi inspirace na vyklesané dividendovky a růstovky, které "nemají problém".
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
-
- Pokročilý
- Has thanked: 22 times
- Been thanked: 6 times
No prave peter odkazoval na https://www.investor.nexteraenergypartn ... nformation
Ze se to chova stejne jako corp. Nevlastnim a nemam s tim tedy osobni zkusenost.
Ja bral naposledy DAR, ale prilezitosti mi prijde, ze je hodne. Ale zatim nakupuji pravidelne jako vzdy. Neumim casovat trh.Investor007 píše: ↑04 říj 2023 10:42Nabíráte teď něco při těch drobných propadech? Já po kouscích O, TRP, NEE, ADC, NNN a VZ. Hodila by se mi inspirace na vyklesané dividendovky a růstovky, které "nemají problém".
Prijde mi, ze nejvic dole jsou ted utility a REITy. Ta kombinace vysokeho dluhu a rostouciho ocekavani, ze tu budou dlouhodobe vyssi urokove sazby jim velmi nesvedci. Tedy asi dobra volba pro ty, kteri si mysli, ze to dlouhodobe s inflaci nebude zadna hruza.
Zkousite nekdo i dluhopisy? Pokud verite, ze jednou prijde recese, pomine inflace (nebo kombinace), tak 5% u dlouhodobeho bondu + kapitalovy zisk muze byt pro nekoho atraktivni... Ze ta rizika jsou vcelku limitovana.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
RIO bych potřeboval vidět blíže k 50. NEM jsou taky hezky vyklesaní.JosephusMiller píše: ↑04 říj 2023 14:18Prikupuju a opet skripu zubama ze nemam vic cash , O, RIO, CInvestor007 píše: ↑04 říj 2023 10:42Nabíráte teď něco při těch drobných propadech? Já po kouscích O, TRP, NEE, ADC, NNN a VZ. Hodila by se mi inspirace na vyklesané dividendovky a růstovky, které "nemají problém".
Raději než C bych asi BAC. Už se tam pomalu blížíme k prvnímu nastavenému nákupu okolo 25 USD.
Rezervy naopak ještě poměrně velké mám a vyčkávám, tak nechci vše hned vyplácat.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Vypadá to zajímavě:Zkousite nekdo i dluhopisy? Pokud verite, ze jednou prijde recese, pomine inflace (nebo kombinace), tak 5% u dlouhodobeho bondu + kapitalovy zisk muze byt pro nekoho atraktivni... Ze ta rizika jsou vcelku limitovana.
https://ycharts.com/indicators/1_year_treasury_rate
Na Tastytrade jdou nakupovat. Na takto konzervativní investice mám ale nyní SÚ a TV v ČR.
Na fóru jsem někde v zahraničí nalezl informaci, že vyplácí měsíčně.