Povídání o všem možném a nemožném..

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Odpovědět
Michael
Začátečník

Re: Povídání o všem možném a nemožném..

Příspěvek od Michael » 16 bře 2020 17:42

Tak toto jsem fakt nečekal holt vždycky u nás musí být v něčem první a doufám, že i poslední. Toto udělat v USA tak by měli zavřít burzu.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/on-l ... Timeline=1
Fio : ČEZ, KB, Moneta, O2, LMT
Lynx : AAPL,ABBV, ADP, BABA, CSCO,HAS, IBM, IRM, KO, MMM, MO, NIO, NRZ, PFE, RDS.B, RTX, SLRC, SPG, T, VTRS, WPC, XOM

TomasV
Začátečník

Příspěvek od TomasV » 16 bře 2020 21:15

ČNB očekává, že se banky s okamžitou platností zdrží jakékoli výplaty dividend či jiných kroků, které by mohly ohrozit odolnost jednotlivých bank, vzhledem k vysoké nejistotě ohledně dalšího ekonomického vývoje

Hradec
Začátečník

Příspěvek od Hradec » 16 bře 2020 21:24

To je parada...a ja se na tu hsbc brousil kapital. Rikam si, ze kdyz to napadlo ty v cnb, tak treba i ty za tou malou i velkou. louzi.
Na druhou stranu si v usa na dividendy dost zakladaj...no uvidi se.

VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSbrok » 16 bře 2020 21:55

TomasV píše:
16 bře 2020 21:15
ČNB očekává, že se banky s okamžitou platností zdrží jakékoli výplaty dividend či jiných kroků, které by mohly ohrozit odolnost jednotlivých bank, vzhledem k vysoké nejistotě ohledně dalšího ekonomického vývoje
No tohle je tedy pěkně hurá akce :o :shock: :?
Jak si tohle může dovolit nařizovat soukromým firmám, mě fakt udivuje :roll:
Investuji na důchod a klidný spánek

_turek
Začátečník

Příspěvek od _turek » 16 bře 2020 22:10

Zažil někdo, nebo sledoval krach nějaké REIT společnosti? Uvažuji koupit za hubičku nějaké hotelové REITy. Mám mikro reit SOHO a ten padl pořádně a jiné REIT hotely taky pěkně zahučely. Mě by zajímalo, zdali REIT v problému odprodává subjekty a tím se snaží zachránit, nebo to zavřou a jde to do konkurzu jako celek.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio

VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSbrok » 17 bře 2020 23:20

Osobně jsem nezažil, ale co jsem četl, tak vždy nejdřív ruší, pozastavují dividendu, pak následuje odprodej majetku a refinancování dluhů na delší dobu splatnosti ... a pak teprv buď konkurz, odkup jinou firmou nebo totál bankrot.

Velké hotelové/restaurační REIT na teď budou špatně, takže se, ale na druhou stranu ukáže kde je síla a jaký má která firma vedení.
Jako vždy, přežijí ti, kteří se umí přispůsobit a ti nejsilnější.

Např. takový Simons (SPG) to přežije ... za 125 mi přišel jako velmi dobrá cena, takže teď za 80 je to teprv super cena ... a tohle je fakt velká firma, takže se o krach opravdu nebojím... otázka jen je, jak to bude s dokončením akvizice TCO, zda to nakonec nezkrečují a tím pádem TCO půjde opravdu bankrot ...
Investuji na důchod a klidný spánek

MartinD
Pokročilý

Příspěvek od MartinD » 18 bře 2020 00:02

Mám na účtě 500 USD, vyčkávám na něco, co se mi bude opravdu líbit, vsázím na to, že trh půjde dolů(možná už pomaleji), výplata až 25. příští měsíc, píšu analýzy no a stejně přijde chvíle, kdy se dost nudím... jedna taková teď přišla a já nedostal lepší nápad, než kouknout se do komentářů na nějaké články o rodiných úsporách, investicích a financích obecně... takhle nasranej jsem dlouho nebyl, a to jsem nasranej fakt často :D takový bláboly, takový kecy... až přemýšlím co tu vlastně zkoušíme, na iDnes je to odborník vedle odborníka :D
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE

Hradec
Začátečník

Příspěvek od Hradec » 18 bře 2020 16:36

Panove, to arcc se bude za chvili prodavat jako penny stock, jsem na to zvedav. Je to zpusobeno jen trhem a nizkou poptavku a nebo v tom je neco vic?

Kiflik
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiflik » 18 bře 2020 16:53

NRZ za pět,pade? Si koupím na spekulačku :D

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 18 bře 2020 17:19

Jako chápu že je krize, chápu že to padá... ale to vypadá jako apokalypsa
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Odpovědět