Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od Investor007 » 07 čer 2020 15:16

Strávil jsem poslední 2 dny celkem hodně času analýzou jednotlivých sektorů a hledáním toho, co by se ještě dalo za výhodných podmínek nakoupit.

REIT
SLG – challenger - office, retail - 95.1% vybraných nájmů v květnu
NNN – champion - vyšší ROIC jak SLG. Na fóru celkem dost skloňovaný, takže tady to asi bude v pohodě. Původně jsem měl obavy ze skladby nájemníků

Jsem teď v SPG a O. Kdybych ale věděl jaká to bude raketa, tak do nich investuji mnohem více.

Ropáci
EOG – stále na cenách z roku 2012 – krásný ROIC, A, A-2 rating

Pak bych rád zvážil ještě spíše již spekulativně nějaké "mini ropáky", kde bude v pondělí energie.

Ostatní
SW.PA – tohle je spojené s restauracemi (i rozvozem jídla) a ty se teď otevírají. Lidi stejně ty stravenky budou dostávat, protože z toho má zaměstnavatel úlevy, takže ten kruh se nezastaví (+ různé benefit poukázky a karty co se začaly objevovat), průměrný ROIC ale potenciál pro růst

Banky
BNS – už je docela vystoupaná, již jsem to jednou řešil a je pro mne kandidát č. 1
WFC – tady mám obavu z toho všeho co se okolo banky děje, takže ji nejspíše vyřadím - za tohle mi ta o něco vyšší dividenda nestojí

Prozatím jsem v BAC a rád bych přibral ještě jednu.

Máte někdo zainvestováno? Příp. jaký na to máte názor. Příkazy budu zadávat buďto v premarketu, nebo počkám na vývoj marketu v pondělí. Spíše jsem ale toho názoru, že bude pokračovat páteční růst.

Snažil jsem se hledat taky v utilitách, industrial a retail, ale bez úspěchu. Stejně tak jídlo a restaurace. Budu vděčný za argumenty podpořenou inspiraci.

VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSbrok » 07 čer 2020 20:16

Jo SPG mě fakt sejří, že jsem napřikoupil, když bylo za 45 :(

Osobně banky nesleduju, ale dnes bych se jim asi ještě vyhnul, především proto, že centrální banky nařídily zákaz vyplácení dividend a není zatím jasné, kdy jim to zas povolí.

Ropáci by asi ještě mohly růst, ropa ještě holt nějaký ten pátek bude třeba, ať se zelený mozGy myslí cokoliv.
Investuji na důchod a klidný spánek

danycz
Začátečník
Has thanked: 3 times

Příspěvek od danycz » 07 čer 2020 21:06

MartinD píše:
07 čer 2020 10:39
já jsem schopný měsíčně nakoupit za zhruba 500 dolarů, Interactive Brokers by mě zatím sežralo, jinak bych k nim šel také rovnou.
jak to myslíš, že by tě IB sežralo?
Já jsem u IB přes IQ-Trade a žádný problém. Také nakupuju měsíčně za 500-700usd, nákup/prodej za 1usd, konverze czk-usd za 2usd.

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 07 čer 2020 21:22

Updatoval jsem si FPE tabulku pro vyhodnoceni nejblizsich prikupu (zvysovani pozic soucasnych firem) u sveho portfolia, jako buy mi vysly akcie: Gilead, Cardinal, a [na hrane] Cisco, Intel, Sony, Whirlpool [zde mne nyni uz zajimaji jen prvni dve]

V pripade, ze bych ignoroval soucasna trzni rizika, tak i NRZ, BMW, Chevron a BEN [BEN asi bude OK, jen mi proste spada do finsektoru]

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 08 čer 2020 10:47

BNS mam jako nakup do 40
WFC je rizikova, ale podle me za to stoji. Cetl jsem vycet hrichu ostatnich bank a v tom srovnani jsou uplne stejne, jako ostatni banky... Manipulace s trhy, okradani klientu, rekni ktera banka to nedela...za chvilu to prekryje nektera jina.

Ropaci:
NFG, podivej se na ne. Je to natgas a delaji tezbu, prepravu a distribuci. Tzn maji celou cestu pokrytou. Maji dlouhou dobu zvysovani divi, ted nevim jestli jsou divi champ/king/aristocrat... A s dnesni cenou natgas jsou vyklesani, ale dno uz asi bylo v breznu. Ferova cena se udava kolem 50

REIT
AVB je to vystavba spis high-end bydleni. Opet dlouha rada divi zvysovani a solidni rozvaha. Bydleni je nutnost a vlastni si malokdo dovoli.

RLJ.PA je genialni preffered share. Normalne maji pref. Sh. Maturity day, za kterym fa muze, ale nemusi pr.sh odkoupit za nominalni hodnotu. Tato preff.sh ji nema! Dale je akumulacni! A nez vyplati ordinary shares, musi vyplatit pref.sh. Akumulacni znamena, ze po preruseni placeni musi doplatit nevyplacene divi i zpetne...
Jedine co prerusi platbu je default na dluh podle kapitoly 11 bankrotu.
Tady velice neni co dodat.... Jen ze je to Hotel REIT🙂

Ted bych nesel do niceho spekulativniho, protoze cekam po te rakete nahoru minim konsolidaci, spis pokles. Mirny a kratky, ale pokles. Technicky jsou trhy prekoupene, podle me ted zformuji vlajku.

Glueless
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 08 čer 2020 10:54

Marek píše:
07 čer 2020 21:22
, jako buy mi vysly akcie: Gilead, Cardinal, a [na hrane]
Pro info k rozhodovani:
Gild jsem v turbulentni dobe prodal s mirnou ztratou. Je to marna kumpanie, ktera se udelala na HIV leku, ale ten lek ani nevymysleli, koupili firmu, ktera to vyvinula. Od te doby nerostou trzby. Pro me je to znamka neschopnosti firmy. Ale divi poslusne zvedaji.
Ja jsem to vzdal.
Radsi investoval jinde a uz jsem v zisku.
G.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 08 čer 2020 11:39

Díky za další tipy.

NFG mi přijde ale bohužel už dost vysoko a zpět na původních pre-covid hodnotách. Snažím se hledat prozatím ještě ve "výprodejích".

AVB vypadá slušně, je někde na úrovni cen z roku 2018. FFO ale v posledních letech docela stagnuje.

RLJ.PA vypadá jako slušná dividend cow. Je ale taky už docela vystoupaná.

Dneska to dle mého názoru bude raketa a řekl bych snad ještě větší jak v pátek. Myslím si, že co člověk nenakoupí v PM, tak už pak bude chytat hodně horko těžko nahoře. Zejména v oblasti REIT.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 08 čer 2020 15:51

jestli chces ty porad dole mrkni na TEVA
Dej si mesicni graf a podivej se pod stul
🙂
Ale pozor, maji potencial, jsou v portfoliu W. Buffetta
G.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 08 čer 2020 16:15

Nemyslel jsi 5-ti letý graf? :-)

Teva Pharmaceutical Industries Limited (TEVA)

Je vyklesaná už pár let a má sestupnou tendenci.

Možná jsem se nevyjádřil s tím vyklesáním úplně přesně. Hledám vyklesání způsobené COVID-19, ale musí jít o zdravou firmu :D.

Victor Nettoyeur
Pokročilý

Příspěvek od Victor Nettoyeur » 08 čer 2020 16:42

Glueless píše:
08 čer 2020 15:51
jestli chces ty porad dole mrkni na TEVA
Dej si mesicni graf a podivej se pod stul
🙂
Ale pozor, maji potencial, jsou v portfoliu W. Buffetta
G.
Tevu jsem koupil jako svou prvni spekulacku za nejakych 9 usd, takze mi zatim dela docela radost;)
Uz nejakou dobu pracuje na snizeni zadluzeni, ale ke zdrave spolecnosti ma ovsem daleko, rating BB asi mluvi za vse.
Myslim, ze WB letos neco odprodaval a kdyz mrknu na insidery, tak se jim dneska cena nejspis taky nezda moc levna, protoze uz cca rok jen odprodavaji:) -7,5% od 52W High

Zamčeno