REIT - Brad Thomas
Moderátor: VSbrok
Re: REIT - Brad Thomas
Jo MLP už nechci kvůli té srážkové dani 39%. Je to ale škoda, byla by to dobrá cash cow.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993
Chtěl jsem se zeptat na ukazatel P/FFO, který není v článku. Dá se taky podle něj určovat zda je vhodné ke koupi spolu s ostatními ukazateli
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
P/FFO je obdoba P/E pro klasické firmy.
Tedy čím nižší, tím je akcie levnější.
Porovnávat, ale pouze a jenom opět s REIT! Nelze porovnávat P/E vs. P/FFO.
Tedy čím nižší, tím je akcie levnější.
Porovnávat, ale pouze a jenom opět s REIT! Nelze porovnávat P/E vs. P/FFO.
Investuji na důchod a klidný spánek
K realitním společnostem - kolik procent nájmů se podařilo vybrat v dubnu 2020:
WPC - 95%
O - 83%
STOR - 68%
REG - 62%
NNN - 52%
Slušně překvapil STOR, tam jsem čekal nižší číslo, protože nejvyšší pozice jsou restaurace (s obsluhou i bez). Naopak u NNN bych očekával lepší údaj.
Květen a červen budou zřejmě prubířské měsíce, pokud se realitním společnostem podaří je přestát bez výraznějšího zhoršení, může to znamenat pomyslné světlo na konci tunelu.
WPC - 95%
O - 83%
STOR - 68%
REG - 62%
NNN - 52%
Slušně překvapil STOR, tam jsem čekal nižší číslo, protože nejvyšší pozice jsou restaurace (s obsluhou i bez). Naopak u NNN bych očekával lepší údaj.
Květen a červen budou zřejmě prubířské měsíce, pokud se realitním společnostem podaří je přestát bez výraznějšího zhoršení, může to znamenat pomyslné světlo na konci tunelu.
Především STOR vypadá v současné době levný. Navíc hezky vypadá jejich diverzifikace a smlouvy s nájemníky na dlouhou dobu dopředu.Jack N. píše: ↑08 kvě 2020 08:50K realitním společnostem - kolik procent nájmů se podařilo vybrat v dubnu 2020:
WPC - 95%
O - 83%
STOR - 68%
REG - 62%
NNN - 52%
Tento sektor je dost dole, ale silní přežijí a současně ceny vypadají lukrativně.
Přemýšlím tedy hlavně nad O a STOR.
ABBV, ADM, BASF, INTC, MO, SJM, STOR, T, WBA, XOM, SJM, UL, SMSI, VMD, OHI, AQN, LMT, INFU, SHEL, TROW, MMM, GOOG, CEZ, KOMB, PFE, LEG, ENAG
Ja som rozmýšlal tiež na STOR ale dal som prednosť O
neviem akú stratégiu má STOR
sú reity že keď je cash vyplatia ked není cash cutnú dividendu a Q2 bude horší ako Q1.CEO STORE povedal že na dividendu si požičavať nebude. naopak vedení O hovorí že dividenda je dôležitá. neviem akým podnikom STORE prenajíma ale O prenajíma Walgreenom,Walmartom a toto sa udržalo..(kiná sa neudržali)
Q1 kvartál nebol ešte tá pravá katastrofa zatvárať sa začalo niekedy v marci.
Q2 kvartál lockdown bol do mája , stým že po otvorení to také ružové nebude (rýchly návrat zákazníkov do prevádzek)
Až máš penazí kup oboje.
Výsledkami ma potešil WPC i O čakám na SPG - tu može byť CUT dosť realny uvídíme v pondelok, KIMCO reality dividendu uplne zrušilo
neviem akú stratégiu má STOR
sú reity že keď je cash vyplatia ked není cash cutnú dividendu a Q2 bude horší ako Q1.CEO STORE povedal že na dividendu si požičavať nebude. naopak vedení O hovorí že dividenda je dôležitá. neviem akým podnikom STORE prenajíma ale O prenajíma Walgreenom,Walmartom a toto sa udržalo..(kiná sa neudržali)
Q1 kvartál nebol ešte tá pravá katastrofa zatvárať sa začalo niekedy v marci.
Q2 kvartál lockdown bol do mája , stým že po otvorení to také ružové nebude (rýchly návrat zákazníkov do prevádzek)
Až máš penazí kup oboje.
Výsledkami ma potešil WPC i O čakám na SPG - tu može byť CUT dosť realny uvídíme v pondelok, KIMCO reality dividendu uplne zrušilo
Další údaj k vybírání nájmů v dubnu:
FRT - 53% (to je docela slabota), dividenda zatím nesnížena.
Souhlasím s powersem, že druhý kvartál bude o dost horší než ten první. Jestli STOR dočasně sníží dividendu, aby se nemusel více zadlužovat, je rozumné řešení. Za rok může být divi opět sq a rozvaha zdravější.
SPG - dividend cut vidím na 90%.
Souhlasím s powersem, že druhý kvartál bude o dost horší než ten první. Jestli STOR dočasně sníží dividendu, aby se nemusel více zadlužovat, je rozumné řešení. Za rok může být divi opět sq a rozvaha zdravější.
FRT - jestli jsem dobre pochopil, tak dalsich 20% je z najemneho za byty (97% za duben) a kancelare (87% za duben). Vsech 104 nakupnich center je otevreno a v nich asi 47% obchodu. Dividendu chteji udrzet, maji hotovost a kdyztak pozastavi dostavby a prestavby dalsich center.Jack N. píše: ↑09 kvě 2020 14:31Další údaj k vybírání nájmů v dubnu:
Chtel jsem ted naredit, ale tak dlouho jsem cekal a cumel na pohyby dolu, az to zase vybehlo na 78. Chtel jsem usetrit 50 centu na akcii, aby to slo pod 74 a zatim...ikdyz jak jsem psal jinde, nakupku mam 125, takze furt mam cas.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka