Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Já jsem docela zhřešil a poslední tři týdny ze mě udělaly strašnýho tradera. Celý rok jsem vytrvale držel, opakoval si poučky a jen postupně přikupoval napříč sektory, ale před týdnem jsem přesypal skoro celé portfolio do těch REITs, které prostě ne a ne se odlepit nahoru, ačkoliv reportovaly slušné výsledky. 40 % eREIT, 16 % mREIT, 12 % BDC... Chvíli jsem si říkal, že už mi asi kompletně přeskočilo. Dneska to otevřu a vidím u svých největších pozic nesmysly. OHI +20 %, PRU + 17 %, EPRT + 10 %, zbytek portfolia teď + 3-8 %. Konečně se jednou zadařilo. No a co teď? Nic moc prodávat nechci, protože se to vlastně jen vrátilo na původní, z mého pohledu rozumnější hodnoty. Spíš přemýšlím, jestli nenakoupit nějaké ty růstové technologické tituly, které mi v portfoliu chybí, ale asi ještě počkám. Protože ony letos přidaly mnohem víc než o kolik jim rostly zisky a pokud se teď trh vyrovnává, bude obtížné obhájit ty jejich valuace. Vidíte dnešní poklesy růstovek typu NVIDIA, Amazon nebo PayPal jako příležitost, nebo očekáváte v následujícím období spíš obrácení trendu?
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Probíhá pomalu rotace - ty firmy co jsi vyjmenoval teď budou zřejmě klesat. Taky se na ně chystám. Software a e-commerce jde pomalu dolů.
Jinak za mne jsem REIT dnes prodal (SLG). Dlouho jsem ho bagholdoval a nechtěl jsem v tom pokračovat. Nechávám si SPG a budu odprodávat postupně jak půjde nahoru.
Jinak za mne jsem REIT dnes prodal (SLG). Dlouho jsem ho bagholdoval a nechtěl jsem v tom pokračovat. Nechávám si SPG a budu odprodávat postupně jak půjde nahoru.
Přiznávám se, mám významnou pozici v portfoliu už několik let.
já už mám taky zadané prodejní příkazy na pár rizikových titulů, které jsem bral spekulativně. Uvidíme, jak dlouho ta rally vydrží...Investor007 píše: ↑09 lis 2020 21:43Probíhá pomalu rotace - ty firmy co jsi vyjmenoval teď budou zřejmě klesat. Taky se na ně chystám. Software a e-commerce jde pomalu dolů.
Ale na druhou stranu co chceš, po prodeji těch mallREIT a ropáků nakupovat? Už i ty apartment REITy skočily tak, že jsem málem spolknul žvýkačku
To by si musel GOOGL, AAPL a FB hodně kleknout, abych je zase nabral.
Mimochodem přiznám se k prodeji VTR před pár dny (a před tímto výskokem...) no nadšením si netleskám
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Chci kupovat AMZN pokud vyklesá pod 3K. Potom to co jsi zmiňoval - FB a GOOGL v portfoliu nemám a dipy jsem propásl. Uvidíme jestli to market pustí dolů. Za mně cokoliv fundamentálně zajímavého a likvidního na krátkodobý, střednědobý i dlouhodobý swing je při dipu OK.
Těch firem ve sledování je samozřejmě více a pokud něco vyklesá určitě se tady podělíme.
Btw. dnes v AM klesl BYND, ale nelíbí se mi fundamenty.
Těch firem ve sledování je samozřejmě více a pokud něco vyklesá určitě se tady podělíme.
Btw. dnes v AM klesl BYND, ale nelíbí se mi fundamenty.
Koupil jsem vcera prave ten Paypal. Velmi se mi libi, jak se me 2 nakupy Reitu FRT pod $75 a WELL pod $55 zurocily mnohem rychleji, nez jsem si myslel a take JPM pod $100, ale slo o pouhe stesti.
Jinak se opet potvrzuje, ze moderni trhy jsou velmi volatilni a nalada na nich se meni rychleji, nez pocasi v Alpach, i na zaklade uprimne receno dosti predcasneho nadseni. Neprodavam zasadne nic, tesi mne drzet kvalitni byznysy za primerene ceny, nakoupene v mirne pesimistickem obdobi. Urcite se nehodlam dostat do te kriticke spiraly daytraderskeho nervovani a "syndromu svedivych prstu". Prvni a nejvyssi pravidlo bylo odlivat nadbytecne prijmy do akcii kvalitnich firem na velmi dlouhou dobu a tak to ma zustat.
Jinak se opet potvrzuje, ze moderni trhy jsou velmi volatilni a nalada na nich se meni rychleji, nez pocasi v Alpach, i na zaklade uprimne receno dosti predcasneho nadseni. Neprodavam zasadne nic, tesi mne drzet kvalitni byznysy za primerene ceny, nakoupene v mirne pesimistickem obdobi. Urcite se nehodlam dostat do te kriticke spiraly daytraderskeho nervovani a "syndromu svedivych prstu". Prvni a nejvyssi pravidlo bylo odlivat nadbytecne prijmy do akcii kvalitnich firem na velmi dlouhou dobu a tak to ma zustat.
Jo, FRT jsem redil za 70, ale stejne mam prumernou nakupku 95, ale vic uz jsem do nich strkat nechtel. Jinak jsem nepoucitelny, ted pri poslednim propadu jsem cekal, ze to pujde jeste niz a najednou PFE vyjede se zpravou a vse leti nahoru. Ja mam USD a lezi mi na uctu. Casovani mi jde....
Mozna me to donuti koupit firmy, ktere chci a neresit vstupni cenu, pak az budou dalsi penize, tak zase neco koupit nebo naredit, takhle furt cekam a nervuju se, ze jsem mel koupit a porad dokola. Ikdyz nekdy celkem vstupni ceny trefim.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Martin já to dělám úplně stejně - čekám. Nejhorší je podle mého do toho vpálit plnou pozici na nynějších cenách. To už pak nedoředíš a bagholduješ (jiní tenhle pojem nazývají pobíráním dividend z fundamentálně silné akcie u které nezáleží na její momentální kupní ceně). Dle mého je nejlepší ředit po dipech pěkně postupně i s menším počtem akcií.
To jde jen za předpokladu, že máš poplatkově vstřícného brokera. Ještě teda záleží, co je pro tebe menší počet / 1 lotInvestor007 píše: ↑10 lis 2020 13:40Dle mého je nejlepší ředit po dipech pěkně postupně i s menším počtem akcií.
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Drahé akcie klidně po 1-5ks. Jinak IB má (pominu-li pro některé neaktivitu) poplatky relativně nízké. Pak mám další brokery bez poplatku (TW, TS) na které teprvé přecházím. Určitě máš pravdu, že bych tenhle postup nepoužíval u FIO, Degiro, Patria a podobných drahých brokerů. To už ale patří spíše do vlákna o brokerech.