Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Spousta brokerů umožňuje nakupovat US ETF i "neprofesionálům" z Evropy. Jmenovitě např. Tastyworks, Tradestation (ne international). Určitě jich bude v konečném důsledku více.
Potom je tu řešení nákupu přes Degiro jak již bylo zmíněno výše, tzn. nákup za EUR na Degiro na Evropských burzách.
Na brokery tu je ale separe thread viewforum.php?f=5 .
Potom je tu řešení nákupu přes Degiro jak již bylo zmíněno výše, tzn. nákup za EUR na Degiro na Evropských burzách.
Na brokery tu je ale separe thread viewforum.php?f=5 .
Naposledy upravil(a) Investor007 dne 31 říj 2020 20:19, celkem upraveno 1 x.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Na Degiro to snad koupíš jednou měsíčně bez poplatku ne? Začali jsme tak nakupovat IWDA.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jen některé ETF, ne všechny. Ty lukrativní (pro mne) tam mezi bezplatnými nejsou.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Aha tak to pak je problém no. My nejsme asi tak vybíravíInvestor007 píše: ↑31 říj 2020 19:57Jen některé ETF, ne všechny. Ty lukrativní (pro mne) tam mezi bezplatnými nejsou.
- StanikKolarik
- Investor
Já pomalu zobu IDVY a dřív i IAPD
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Mám takový dotaz, ne jen na tebe, ale i celkově do pléna. Zohlednili jste při nákupu US zbrojařů prezidentské volby a jejich vliv na tento segment podle toho, kdo volby vyhraje? Už docela dlouho mám v hledáčku LHX, ale ještě mi chybí vyřešit tuto neznámou. Díky za názoryJack N. píše: ↑31 říj 2020 09:29Pro zajímavost souhrn říjnových nákupů do mého Zoo:
Nové pozice:
Portland General Electric Company (POR), přiřazeno
L3Harris Technologies (LHX)
Přikoupení:
Enbridge (ENB), přiřazeno
Huntington Ingalls Industries (HII)
Raytheon Technologies (RTX)
A na spekulaci malá pozice u Empresa Distribuidora y Comercializadora (EDN)
Zbrojařů mám už dost ze všech oborů, jen mi chybí letadla, takže asi ještě přiberu LMT a budu mít takové vojenské miniETF
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
za mě je to jednoduché: řeším věci, které mám šanci ovlivnit. Tzn. dělám fundamentální analýzu a časuji své nákupy.Kamarad píše: ↑01 lis 2020 14:59Mám takový dotaz, ne jen na tebe, ale i celkově do pléna. Zohlednili jste při nákupu US zbrojařů prezidentské volby a jejich vliv na tento segment podle toho, kdo volby vyhraje? Už docela dlouho mám v hledáčku LHX, ale ještě mi chybí vyřešit tuto neznámou. Díky za názory
K dotazu: říká se, že Trump je více proarmádní než Biden, ale v US mají naštěstí určitou shodu napříč polit.spektrem o nutnosti moderní armády a zbrojařů. Zbrojaři jsou navíc také významný exportní artikl a nositel technologické nadvlády, tzn. přijatelný pro obě strany.
Většina zakázek je navíc dlouhodobých a tak "přeskakuje" volební období, dále spousta zakázek je na údržbu nebo upgrade stávajícího zařízení, tzn. dost dobře nelze ukončit.
Poslední bod: mezinárodní situace se spíš vyostřuje, než uklidňuje, tzn. zbrojaři budou, podle mě, spíš profitovat.
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Kamarad: nemyslím si, že má cenu čekat na výsledek US voleb. V podstatě souhlas s Gluelessem.
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
Mozna ze nema smysl cekat kdo vyhraje, ale ja teda pockam na to, ze volby probehnou dle standardnich zvyklosti. Pokud jeden z kandidatu neuzna regulernost voleb, tak myslim jeste zazijeme slusnou volatilitu
Jo, to může nabrat ještě zajímavé obrátky. Už jen fakt, že v Texasu v předstihu odvolilo víc voličů naž za celé volby před 4 roky nahrává obavám o zpochybnění hlasování.Victor Nettoyeur píše: ↑01 lis 2020 18:28Mozna ze nema smysl cekat kdo vyhraje, ale ja teda pockam na to, ze volby probehnou dle standardnich zvyklosti. Pokud jeden z kandidatu neuzna regulernost voleb, tak myslim jeste zazijeme slusnou volatilitu