Tak nejaký ten piatok počkám až sa to vráti do normálu. Ne vážne, tie čísla nejde brať presne ani nič podobné, je to len veľmi teoretický výpočet.bigusdykus píše: ↑13 srp 2019 13:21Čistě prakticky, ve 40.roce tvé investice přijde krize a hodnota portfolia spadne z 9mil na 2mil.
Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
No že by zrovna Vltava fond byl řízen podle Grahama si nemyslím. Hezky o tom možná píše, ale skutek utek, pouštěl se do spekulativních investic, které nesplňovaly Grahamova kritéria.MartinD píše: ↑13 srp 2019 16:46Bylo to spíše myšleno jako reference na to, že i velký fond se řídí, jak už mnam84 napsal, tím, co říkal Graham... hezké čtení, hlavně to o recesi, možná jako inspirace, vy jste tady všichni matadoři oproti mé maličkosti... ale pro mě je fajn si postupně sbírat názory z různých webů a skupin a zjišťovat, že ty názory se vlastně shodují
Přesně, hlavní vypovídací hodnotou je to, že si člověk znovu a znovu uvědomí, jak silný je efekt sněhové koule.Andrej píše: ↑13 srp 2019 17:31Tak nejaký ten piatok počkám až sa to vráti do normálu. Ne vážne, tie čísla nejde brať presne ani nič podobné, je to len veľmi teoretický výpočet.bigusdykus píše: ↑13 srp 2019 13:21Čistě prakticky, ve 40.roce tvé investice přijde krize a hodnota portfolia spadne z 9mil na 2mil.
Četl jsem si jednu frázi u Lynx - Pokud si zvolíte jako metodu vyplacení dividendy obdržení nových akcií společnosti, ....- ono si jde zvolit výplatu v nových akciích nebo jak toto funguje?
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Jestli mluvíme o stejné věci (protože možné metody jsou 2):
a) tvůj ticker nabízí výplatu v nových akciích (co znám, tak např. SAN, HSBC, RDS, ...). To je v pohodě. Občas může být stržen malý poplatek (typicky SAN) ale jde o drobné.
b) automaticky nastaveno v LYNX je z mého pohledu mimo. Například BAC ti pošle 36$ divi a LYNX ti místo toho připíše novou jednu novou akcii za 30$ - odečte poplatek za nákup 5$ + připíše 1$ za který se nic koupit už nedalo. A to mi přijde mimo. Takže se může klidně stát, že ti přijde 7$ k akcii která stojí 1$. Koupí se ti 2 akcie za 2$ a odepíše poplatek 5$ za nákup. To jsem si rychle vypnul (měl jsem to implicitně zapnuté hned při aktivaci účtu u LYNX).
To o čem píšeš je pravděpodobně písmeno b).
a) tvůj ticker nabízí výplatu v nových akciích (co znám, tak např. SAN, HSBC, RDS, ...). To je v pohodě. Občas může být stržen malý poplatek (typicky SAN) ale jde o drobné.
b) automaticky nastaveno v LYNX je z mého pohledu mimo. Například BAC ti pošle 36$ divi a LYNX ti místo toho připíše novou jednu novou akcii za 30$ - odečte poplatek za nákup 5$ + připíše 1$ za který se nic koupit už nedalo. A to mi přijde mimo. Takže se může klidně stát, že ti přijde 7$ k akcii která stojí 1$. Koupí se ti 2 akcie za 2$ a odepíše poplatek 5$ za nákup. To jsem si rychle vypnul (měl jsem to implicitně zapnuté hned při aktivaci účtu u LYNX).
To o čem píšeš je pravděpodobně písmeno b).
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
a) si můžeš zvolit pokud to daná společnost nabízí před každou výplatou dividendy ti přijde zpráva v account manageru, takzvaná corporate action a tam provedeš volbu a odešleš. Měl jsem to tak u Banco Santander i Royal Dutch Shell.
b) nastavíš někde v nastavení účtu, ale funguje to přesně jak píše cyberguy, takže pro nás drobné investory nevýhodné. Vyplatí se podle mého názoru až pro větší účty z důvodu klasického poplatku za nákup ve výši $5 respektive 6 EUR.
b) nastavíš někde v nastavení účtu, ale funguje to přesně jak píše cyberguy, takže pro nás drobné investory nevýhodné. Vyplatí se podle mého názoru až pro větší účty z důvodu klasického poplatku za nákup ve výši $5 respektive 6 EUR.
YIELD CURVE INVERTS: Recession indicator flashes red for first time since 2005
Jestli jste včera chtěli něco nakupovat a z důvodu růstu to nešlo, tak dneska se trh určitě zase propadne...
Jestli jste včera chtěli něco nakupovat a z důvodu růstu to nešlo, tak dneska se trh určitě zase propadne...
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak že bych aktualizoval pokyn na ABBVIe raději směrem dolů?