Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
O vypada zajistene, koukal jsem na analyzy vice REITU, tak uz nevim presne, kde ktera bije, ale vim, ze ma konkluze byla prikoupit v dipu. Dnesni dip (asi zpus. redenim poctu akcii) -> BUY.
Dobry DIY, o ktery jsou ochotni delit se mesicne - jasna akcie pro mne. Navic REIT sektor je dost daleko od ATH, na rozdil od vetsiny trhu.
Tak jsem za posledni 3 mesice koupil 2x FRT a 2x O a ted na chvili pujdu smrdet zase nekam jinam. Porad jeste lovim dip Nextery, Gilead pod $60, Cardinal pod $50 a zacal jsem sledovat nejaky skandinavsky akcie
Dobry DIY, o ktery jsou ochotni delit se mesicne - jasna akcie pro mne. Navic REIT sektor je dost daleko od ATH, na rozdil od vetsiny trhu.
Tak jsem za posledni 3 mesice koupil 2x FRT a 2x O a ted na chvili pujdu smrdet zase nekam jinam. Porad jeste lovim dip Nextery, Gilead pod $60, Cardinal pod $50 a zacal jsem sledovat nejaky skandinavsky akcie
Naposledy upravil(a) Marek dne 12 led 2021 20:39, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Marku, které skandinávské akcie máš v hledáčku, jestli se můžu zeptat?Marek píše: ↑12 led 2021 20:37O vypada zajistene, koukal jsem na analyzy vice REITU, tak uz nevim presne, kde ktera bije, ale vim, ze ma konkluze byla prikoupit v dipu. Dnesni dip (asi zpus. redenim poctu akcii) -> BUY.
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Jen z voleje, Metsä (finsky papirny a lumber), Maersk, Husqvarna, Volvo (bohuzel, autodivize je jiz pod Geely)... Zajimave doplnky ke stavajicim businessum (hl. exp. v USA), veci co zname z beznyho zivota... Nic jsem doposud nevybral, nelibily se mi dividendy, valuace... Ze by uz moneyprintery dorazily i za Balt?Kamarad píše: ↑13 led 2021 19:40Marku, které skandinávské akcie máš v hledáčku, jestli se můžu zeptat?Marek píše: ↑12 led 2021 20:37O vypada zajistene, koukal jsem na analyzy vice REITU, tak uz nevim presne, kde ktera bije, ale vim, ze ma konkluze byla prikoupit v dipu. Dnesni dip (asi zpus. redenim poctu akcii) -> BUY.
Nove jsem dnes nasel zajimave male firmy v USA: Butterfly, Sunworks... (Ano, cetl jsem v posteli Warengo)
Btw dnes se konecne hezky pohnul Intel, duvodem je ze poslali na parek CEO, ktery byl asi v konkurenci pirani (AMD, nVidia) mekky... Ted to povede CEO jedne z uspesnych akvizic. Kapitalismus je tvrdy
Chtel jsem naakumulovat presne 100ks, zustal jsem trochu pod hranici ale i tak je to fajn. Jestli se firma odlepi z tech +-$50 per share hnoju tak mne skoncila jedna z velkych akumulacnich fazi
Na prikladu Apple, Disney, JP Morgan, FB, Daimler, Msft... Je videt, ze je dobry mit v cele firmy osobnosti... Byt treba i kontroverzni
Mozna je to detinske, ale CEO je jedna z prvnich veci, ktere si na firmach progooglim
-
- Začátečník
Minulý týden nákup INTC, dnes AAPL
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
Taky hlásím novou pozici v Reality Income - O. O nákupu FB přemýšlím.
BRK.B, AAPL, WFC, JPM, ADBE, FB, MO, PM, NRZ, DIS, SBUX, SHW, PEP, MA, MFST, UHN, VRTX, JNJ, BMY, CVS, OHI, WELL, STOR, O, MONETA, CEZ.
Krypto: BTC, ETH
Po přečtení reportu od Daniela Gladiše (Vlatava Fund) a prostudování společnosti uvažuji ještě o menší pozici v autopojištovně Qualitas Controladora. Nemá někdo podobný záměr?
https://www.bloomberg.com/profile/company/Q*:MM
https://www.bloomberg.com/profile/company/Q*:MM
BRK.B, AAPL, WFC, JPM, ADBE, FB, MO, PM, NRZ, DIS, SBUX, SHW, PEP, MA, MFST, UHN, VRTX, JNJ, BMY, CVS, OHI, WELL, STOR, O, MONETA, CEZ.
Sice nás chvíli napínala, ale nakonec raket odstartovala: dnes +13 % a od nákupu doubleGlueless píše: Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Příspěvek od Glueless » 03 zář 2020 21:55
A co s uvolnenymi penezi?
Zprava z tisku: 9.9.20 maji znovu otevrit obchodaky v NYC.
Prilezitost pro superkontrariany k nakupu superneoblibenych mallREITs!
Ty penize z tech se musi nekam prelit.
Kdo do toho jde se mnou? Roubiky do ust, toto neni pro fnukalky
MAC buy 7,67
Have fun investing
Glueless
Cílovka tak kolem 20, tzn. stále prostor pro ziskový obchod
Glueless
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Díky za tipy, kouknu se na to. Já už dlouho koukám po Castellum (SWE), jakožto zajimavém REITu, ale bohužel jsem se neodhodlal na ceně cca 167. Taky mě trošku odrazuje daň, která je 30% (jestli se nepletu).Marek píše: ↑13 led 2021 22:27Jen z voleje, Metsä (finsky papirny a lumber), Maersk, Husqvarna, Volvo (bohuzel, autodivize je jiz pod Geely)... Zajimave doplnky ke stavajicim businessum (hl. exp. v USA), veci co zname z beznyho zivota... Nic jsem doposud nevybral, nelibily se mi dividendy, valuace... Ze by uz moneyprintery dorazily i za Balt?Kamarad píše: ↑13 led 2021 19:40Marku, které skandinávské akcie máš v hledáčku, jestli se můžu zeptat?Marek píše: ↑12 led 2021 20:37O vypada zajistene, koukal jsem na analyzy vice REITU, tak uz nevim presne, kde ktera bije, ale vim, ze ma konkluze byla prikoupit v dipu. Dnesni dip (asi zpus. redenim poctu akcii) -> BUY.
Nove jsem dnes nasel zajimave male firmy v USA: Butterfly, Sunworks... (Ano, cetl jsem v posteli Warengo)
Btw dnes se konecne hezky pohnul Intel, duvodem je ze poslali na parek CEO, ktery byl asi v konkurenci pirani (AMD, nVidia) mekky... Ted to povede CEO jedne z uspesnych akvizic. Kapitalismus je tvrdy
Chtel jsem naakumulovat presne 100ks, zustal jsem trochu pod hranici ale i tak je to fajn. Jestli se firma odlepi z tech +-$50 per share hnoju tak mne skoncila jedna z velkych akumulacnich fazi
Na prikladu Apple, Disney, JP Morgan, FB, Daimler, Msft... Je videt, ze je dobry mit v cele firmy osobnosti... Byt treba i kontroverzni
Mozna je to detinske, ale CEO je jedna z prvnich veci, ktere si na firmach progooglim
Jinak si nemyslím, že koukat na CEO je detinské. Má přecejenom obrovský vliv na chod firmy a dokáže úplně změnit směr vývoje firmy. Také se většinou koukám jakou má nový CEO historii...
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB