Uz se to tady resilo, Lynx ti nedovoli koupit zbrojare, ja kvuli tomu jeste zalozil Fio....czordk píše: ↑11 led 2021 17:31Ahoj, ten LMT nejde koupit na Lynxu? Hlásí mi to: Příkaz pro LMT byl odmítnut z důvodu: 'Cenne papiry teto spolecnosti neni mozne obchodovat z obezretnostnich opatreni spojenych s obchodovanim akcii ze zbrojarskeho prumyslu.' ...
Tak jestli mám špatně něco nastaveno, nebo o co jde?
Dík
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Js taky koupil LMT na fio, ale říkám si že bych měl ještě něco přikoupit nějak postrádá smysl mít na tom brookerovi jen jednu US akcii.
Fio : ČEZ, KB, Moneta, O2, LMT
Lynx : AAPL,ABBV, ADP, BABA, CSCO,HAS, IBM, IRM, KO, MMM, MO, NIO, NRZ, PFE, RDS.B, RTX, SLRC, SPG, T, VTRS, WPC, XOM
Lynx : AAPL,ABBV, ADP, BABA, CSCO,HAS, IBM, IRM, KO, MMM, MO, NIO, NRZ, PFE, RDS.B, RTX, SLRC, SPG, T, VTRS, WPC, XOM
tak kup dva nebo tři ať jim není smutno (např. GD, NOC, BA a dále dle chutě )
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Díval jsem se na tu BMY a po pravdě mě až tak moc nepřesvědčila.
Divi výnos kolem 3 % a růst za poslední dekádu 2 až 3 %, to není žádné terno. Cena taky podle toho oscilovala od r2014 v pásmu 50-65 USD...
Poslední navýšení divi bylo už blíž 10 %, investovatelné je to pouze pokud jde o déletrvající změnu růstu dividendy a akvizice CELG bude přínosná. To je ale rozhodnutí (odhad) jednoho každého.
Mmch: Mstar má cílovku 68 USD. To je to podle mě malá bezp. rezerva k aktuální ceně...
Za mě nákup pod 60, spíš k těm 55USD.
G.
Divi výnos kolem 3 % a růst za poslední dekádu 2 až 3 %, to není žádné terno. Cena taky podle toho oscilovala od r2014 v pásmu 50-65 USD...
Poslední navýšení divi bylo už blíž 10 %, investovatelné je to pouze pokud jde o déletrvající změnu růstu dividendy a akvizice CELG bude přínosná. To je ale rozhodnutí (odhad) jednoho každého.
Mmch: Mstar má cílovku 68 USD. To je to podle mě malá bezp. rezerva k aktuální ceně...
Za mě nákup pod 60, spíš k těm 55USD.
G.
Díky za všechny odpovědi k předchozímu dotazu, přidal jsem si do hledáčku několik tipů od Jacka k bližšímu zkoumání, a souhlas s Gluelessem, že kupovat přepálené tituly mi taky nedává smysl. Při pohledu na aktuální příležitosti jsem úplně na druhém konci spektra narazil na ED a všiml si, že to šlo ještě níž. Brzy budou ohlašovat dividendu, panuje strach jak z možnýho snížení, tak hlavně z regulace a dlouhodobýho úpadku NYC... Ale docela mě to taky láká, podobně jako teď začíná být zajímavé DLR.
Jinak dnes bude k přikoupení zdá se také O Ale tam už mám i tak přerostlou pozici, takže koukám spíš na ED a DLR.
Jinak dnes bude k přikoupení zdá se také O Ale tam už mám i tak přerostlou pozici, takže koukám spíš na ED a DLR.
Na ED koukam dlouho, ted je cena dobra, ale koukni na prijmy za posledni roky. Vubec to nejde nahoru, investice do starych rozvodu, ale na druhou stranu bez energie to v NY nepujde, nevim nejak me to opousti. Vzal jsem DUK a koukal na ENB. Uvidim, jestli budu brat dalsi utility.Daniel píše: ↑12 led 2021 13:21Díky za všechny odpovědi k předchozímu dotazu, přidal jsem si do hledáčku několik tipů od Jacka k bližšímu zkoumání, a souhlas s Gluelessem, že kupovat přepálené tituly mi taky nedává smysl. Při pohledu na aktuální příležitosti jsem úplně na druhém konci spektra narazil na ED a všiml si, že to šlo ještě níž. Brzy budou ohlašovat dividendu, panuje strach jak z možnýho snížení, tak hlavně z regulace a dlouhodobýho úpadku NYC... Ale docela mě to taky láká, podobně jako teď začíná být zajímavé DLR.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
- StanikKolarik
- Investor
tyjo, uniká mi něco na tom O?
Jako bodla by mi nějaká "12x DY 5%+" ale ty jejich čísla mi nějak extra neimponují
Jako bodla by mi nějaká "12x DY 5%+" ale ty jejich čísla mi nějak extra neimponují
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
pokud ti neimponuje "O", tak se podívej na:StanikKolarik píše: ↑12 led 2021 16:18tyjo, uniká mi něco na tom O?
WPC
je to obdoba, dobře diverzifikovaný REIT (i v Evropě), ale s vyšší divi (jen je čtvrtletní divi). Asi není tak známý, jak o O.
G.
pokud se ti líbí DLR, tak se podívej i na CONE.Daniel píše: ↑12 led 2021 13:21Díky za všechny odpovědi k předchozímu dotazu, přidal jsem si do hledáčku několik tipů od Jacka k bližšímu zkoumání, a souhlas s Gluelessem, že kupovat přepálené tituly mi taky nedává smysl. Při pohledu na aktuální příležitosti jsem úplně na druhém konci spektra narazil na ED a všiml si, že to šlo ještě níž. Brzy budou ohlašovat dividendu, panuje strach jak z možnýho snížení, tak hlavně z regulace a dlouhodobýho úpadku NYC... Ale docela mě to taky láká, podobně jako teď začíná být zajímavé DLR.
Podle mě má trochu lepší rozložení datacenter, tím pádem očekávám rychlejší růst dividendy, což je u těchto REITů podstatnější, než momentální divi.
Leze do nákupní zóny.
Happy Investing
Glueless
P.S. a utility bych teď zrovna nebral, podle mě solár panely na skorokaždém domku jim berou růstové možnosti, staré sítě a nutnost jejich oprav taky.