Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
StanikKolarik
Investor

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Příspěvek od StanikKolarik » 24 lis 2020 16:07

Prodal jsem něcomálo přes čtvrtinu pozice ve Fordu a za utržené peníze přisypal NYSE:CCL (na růstový gamble) a ještě mne svědí ruce na:
- navýšení IRM před divi
- vstup do O (ta každoměsíční divi by se hodila, ale nejsem si úplně jistý cenou)
- vstup do PPL (přijatelné čísla, přijatelná cena, a diverzifikace utilit druhým titulem)
ale zkusím odolat
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

slon
Pokročilý
Has thanked: 1 time

Příspěvek od slon » 24 lis 2020 18:03

na PPL jsem se díval, ale prodávají aktiva v UK což mám ten pocit dělá skoro půlku jejich příjmů. Nevím co za ty prachy chtějí koupit v USA, ale dost možná to bude znamenat dočasně pokles ceny i dividendy.

Vojta
Začátečník

Příspěvek od Vojta » 25 lis 2020 06:38

Glueless píše:
24 lis 2020 13:14
TUI

dle předpokladu letí vzhůru, jak jsem předpovídal. Bohužel beze mě, ani ne tak proto, že bych nevěřil vlastní analýze, ale protože mám výdaje jinde.

V době vyhlášení měl cenu 4,5, nyní šplhá k 6EUR.

Krásný swing trade, teď už jen štábní cvičení k dalším krokům:

prodat půlku s krásným ziskem cca 32 % za pár dní pěkný výsledek.
na zbylou půlku nastavit stoploss na 5,5 a price target nad 9EUR (nechat se vyvézt na double)

sláva tradingu a připraveným

Glueless
Díky vaccine hype bylo za poslední týden možné udělat 20 % a více i na méně rizikových věcech, než jsou cestovky. Třeba M jsem po 8 dnech prodal s 35 % netto (původně jsem to v optimistickém scénáři čekal až před Vánoci, což samo o sobě zní šíleně, nakonec jsem to odpálil už nyní). O něco méně, ale pořád s dvouciferným výsledkem, se dalo udělat třeba i na GE. NIO je hračka pro pobavení :)

Ale musím ti poděkovat za ostatní tvé tipy. Třeba HASI jsem koupil stále s pěkným yieldem a momentálně je už přes 50 %, držím dál. Sleduju i NHI.
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 25 lis 2020 09:41

Vojta píše:
25 lis 2020 06:38
Glueless píše:
24 lis 2020 13:14
TUI

sláva tradingu a připraveným

Glueless
Díky vaccine hype bylo za poslední týden možné udělat 20 % a více i na méně rizikových věcech, než jsou cestovky. Třeba M jsem po 8 dnech prodal s 35 % netto (původně jsem to v optimistickém scénáři čekal až před Vánoci, což samo o sobě zní šíleně, nakonec jsem to odpálil už nyní). O něco méně, ale pořád s dvouciferným výsledkem, se dalo udělat třeba i na GE. NIO je hračka pro pobavení :)

Ale musím ti poděkovat za ostatní tvé tipy. Třeba HASI jsem koupil stále s pěkným yieldem a momentálně je už přes 50 %, držím dál. Sleduju i NHI.
Blahopřeji k tradu. Jak říkáš, celý trh teď letí nahoru. Ale u tradingu nejde ani tak o titul, jako spíš o dobré načasování vstup-výstup. Ten samý titul by tobě i mě prodělal, kdyby jsem to špatně načasovali.

Uvedl jsem TUI, protože se mi při screeningu pěkně vybarvil, viděl jsem potenciál, tak jsem to se dal. Podstata je, že nejvíc postižené sektory mají v případě uvolnění napětí největší růstový potenciál. Třeba jako můj další (divoký) tip: MAC, taky pěkně letí, ale ještě nepouštím.

ad NHI) rádo se stalo, tam je i větší jistota na budoucí zhodnocení a pěkné dividendy. Vstup může být teď a pak zdědí potomci :D

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Vojta
Začátečník

Příspěvek od Vojta » 25 lis 2020 10:10

Jinak jak to vidíte s příležitostmi pro vstup v nejbližší době? Čekám, že Brexit opět nedopadne, respektive že na poslední chvíli dojednají opětovné prodloužení lhůty, takže by mohlo být před koncem roku možné levněji koupit CZ / EU tituly. A pak nejspíš přijdou s chřipkou v lednu nové lockdowny, což by mohlo s cenami zase trošku zahýbat (i když už ne tolik, jako letos).
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 01 pro 2020 20:37

IPO Airbnb se očekává někdy mezi 9-10.12.

Zde je prospekt:
https://cdn.clickipo.com/articles/33325 ... c.html#toc

Dle mé velmi zevrubné analýzy to vypadá, že se ztráta dost prohlubuje.

Teď je ale nálada přes vakcínový hype docela pozitivní. Mohlo by se z toho velice snadno stát rallye typu booking.com a market se dívat půl roku< dopředu.

Já osobně tu službu nemusím, ale lidi v USA mi skutečně tvrdili, že to tam "frčí" o dost víc jak jiné služby podobného typu. Navíc Cramer to vyhypoval a označil jako buy.

Suma sumárum minimálně na nějaký swing bych do toho asi šel. Mám možnost nakoupit přímo v IPO. Teď je otázka kolik toho vzít.

Zvažovali jste investici?

Drmla
Začátečník
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Drmla » 01 pro 2020 23:53

Zvažoval, ale nikdy jsem se IPO neúčastnil, tak ani netuším, jak na to. Přes koho lze nákup provést? Jaký je minimální objem?

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 01 pro 2020 23:56

Prozatím jsem to nezkoušel, půjdu do toho přes ClickIPO.

slon
Pokročilý
Has thanked: 1 time

Příspěvek od slon » 02 pro 2020 00:32

airbnb zvažuji. službu už nekolik let ku spokojenosti vyuzivam i v evropě

Drmla
Začátečník
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Drmla » 02 pro 2020 08:35

Tak se tedy na clickipo podívám. Hlavně mě zajímá minimální objem a jak to potom dostanu na burzu. Pokud to bude schůdné, tak do Airbnb půjdu. Je to moje oblíbená služba.

Zamčeno