Evidence "rodinného" porfolia
Moderátor: VSbrok
Re: Evidence "rodinného" porfolia
Jako koukali jste jak se to nastavuje?
http://www.portfolioslicer.com/docs/ste ... o-use.html
No nic pro začátečníky:) Nechtěl bych po mejlu radit lidem jak toto zprovoznit:)
Já hledám něco User friendly s pár možnostma. A ne upravování TXT souborů aby se mi načetly hodnoty do jiné TXT a pak to plnit do excelu, kde po převodu dojde k vyplnění hodnot.
No nic pro začátečníky:) Nechtěl bych po mejlu radit lidem jak toto zprovoznit:)
Já hledám něco User friendly s pár možnostma. A ne upravování TXT souborů aby se mi načetly hodnoty do jiné TXT a pak to plnit do excelu, kde po převodu dojde k vyplnění hodnot.
No je fakt, že mám doma licenci z práce na 365, tak to neřeším. Nicméně bych nejradši něco ve spreadsheetu, abych to mohl mít na gdocu.Pavel píše: ↑01 kvě 2020 07:22Kup si Office 2010 za cca 100-200 Kč na Aukru.VSbrok píše: ↑01 kvě 2020 01:57jenže to je jenom pro MS Excel, takže my chudý příbuzný s LibreOffice máme smůlušuhaj píše: ↑29 dub 2020 10:10Taky něco takového aktuálně sháním. Po krátkém brouzdání internetem jsem našel pár doporučení na tohle:
http://www.portfolioslicer.com/
Nicméně jsem to ještě nepodrobil dalšímu zkoumání.
Ano koukal a pak jsem to zahodil. Omlouvám se všem, kteří to zkoumali za účelem nalezení něčeho nepoměrně jednodušího.Sumo.cz píše: ↑01 kvě 2020 10:32Jako koukali jste jak se to nastavuje?
Už jsem si v hledání i uchýlil k připraveným templateům od MS Office, nicméně ty povětšinou umí jen spočítat výdaje a přijmy (jen plat), to že bys měl nějaké investiční ptf. neuvažují. Myslím, že by to jedna dvě kontingenční tabulky a úvodní dashboard v excelu měly zvládnout. Jen nechápu, že nejde nikde jednoduše najít.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
abych pak zjistil, že to reg.číslo bylo už použitý a vyhodil jsem prachy z vokna? Ne děkuji!
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
To je výzva! Sice to sem nepatří, ale nedalo mi to. 10 let spokojeně žiji v prostředi Libre Office. Dnes jsem utratil ve výzvě malý peníz a skutečně to funguje. Aktivace se povedla.
Mám několik takových licencí, je to legální postup (v EU, je na to rozhodnutí soudního dvora), funguje to jak pro Office tak pro Win. Dokonce se mi jednou stalo, že kód nešel aktivovat, tak jsem jim napsal mailem a obratem mi poslali jiný, který už aktivovat šel.
Ja mam office 2003 s doplnkem pro nove formaty a vse funguje, akorat nevim az koupim novy pocitac tak uz bude potreba 64bit verze a tu nemam
Já jsem asi dinosaurus Ale já si to píši na papír. Mám sešit a mám tam takový lehký základní přehled na pár řádků. Nic světoborného. Ale mě to stačí pro můj přehled. Dělal jsem to 4x ročně, pak 2x ročně a teď jak si cca vzpomenu. A jinak jak píše Pavel, kup si Broku na bazoši MS office za 100-200 kč. Já ho koupil a vše OK. Jsou to legální druhotné licence. Vyber si někoho, kdo má kladné komenty a OK.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
zatím LibreOffice stačí a funguje to... jen ta moje tabulka už má skoro 3MB a začíná to bejt nějaký pomalejší, asi budu muset omezit úpravy a přidávání dalších fičur
Investuji na důchod a klidný spánek
Neco takovyho by bylo super. Fajn napad a libi se mi to.Sumo.cz píše: ↑29 dub 2020 10:28A není to spíš jen na akcie a jen tři měny? Já bych tam chtěl mít všechno, hypo, leasing, investice, hotovost, krypto atd.... Prostě něco co mi spojí akcie(na to mám deník) a zbytek. Osobně v tom asi nechci sledovat kolik jsem dostal měsíčně dividend, ale ročně majetek vs. závazky a aktuální stav k dnešnímu dni. Zase nejsem daytrader co co potřebuje sledovat co hodinu:)
nějaký jednoduchý náhled jako je tento
Jen tam dát rozbalovací menu na roky a asi bez příjmů a výdajů. Leda udělat import z banky (Airbank už takto zpracovávám v excelu) ať se mi to dělá samo. Ručně bych to nevypisoval:)
Ja pouzivam tvuj denik, ale spis zatim doplnkove - potvrzeni plus nejake zajimave ficury napr. snowball nebo detailni prehledy dividend, a to i do budoucna.
Jinak mam dva soubory v google sheets. Jeden (kazdorocni) na prijmy a vydaje. Dle kategorii. Jeden (trvaly) na investice, zavazky a financni plan. Mam tam prehled a vyvoj, pak rozpad detailni - po investicich i po skupinach, a pak jednotlive instrumenty detailne sledovane, zejmena z pohledu XIRR funkce. Zvlast kovy, penzijko, Portu, CZ akcie atd.
CZ akcie: ČEZ | Moneta | O2 | Komerčka | Kofola | Avast | CTP
Zahraniční: INTC | R6C3 (Shell) | BABA | KO | VZ | T | BAC | MSFT | ABBV | CVS | VOD | PG | 9888 (Baidu) | ATVI | SPCE | SSSS | SBSW
REITs: MPW | O | AMT
ETF: IQQQ (voda) | Portu
Zahraniční: INTC | R6C3 (Shell) | BABA | KO | VZ | T | BAC | MSFT | ABBV | CVS | VOD | PG | 9888 (Baidu) | ATVI | SPCE | SSSS | SBSW
REITs: MPW | O | AMT
ETF: IQQQ (voda) | Portu