Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Vojta
Začátečník

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03

Příspěvek od Vojta » 09 lis 2020 18:12

Koupen BIIB za 230 $.
CZK:AVAST,CEZ,KOFOL,KOMB,TELEC,VIG
EUR:EUNL,R6C3,VZLE
USD:AAPL,ARKG,BIIB,C,CVS,DB,EPD,ESPO,GE,GILD,HASI,HPQ,NHI,NOK,OTGLY,PLTR,PRNT,TAK,VGT,WFC

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 09 lis 2020 18:22

Na BIIB jsem se taky dneska v PM díval. Když si člověk ale odzoomuje graf, tak ty farmačky pokud jsou schopné padnout o 100+ USD můžou to udělat klidně znova. Proto jsem raději nenakoupil.

bulinak
Pokročilý

Příspěvek od bulinak » 09 lis 2020 18:40

BIIB: dobrej tip, koupím frakci.
Stavím zoo.

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 09 lis 2020 18:57

JosephusMiller píše:
09 lis 2020 17:25
Jako drzitel PFE doufam ze poroste, ale:
1) tech 90% jsou JEJICH data, jeste ti musi zvalidovat FDA a to uz treba tak bombasticke nebude
2) PFE proste nemuze pokryt svou vakcinou globalni trh, konkurecni farmacky se taky nazerou...
3.fáze už je poměrně pokročilá (několik tisíc účastníků) a toto je "žhavé" téma (covid), tady určitě nebude chtít CEO žertovat. Tzn. věřím, že FDA nenajde statisticky výrazně odlišné výsledky.

Mě spíš překvapuje, že PFE jde nahoru o "blbých" 10 %. "Zachránili" svět (s nadsázkou!), čekal bych výrazně větší růst.
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 09 lis 2020 19:04

Přijde mi, že lidi už jsou na ty farmačky alergičtí a investice jsou opatrné. Jedna pozitivní zpráva střídá druhou a člověk neví čemu věřit. Pak přijde jedna negativní a trh poctivě farmačku ztrestá (a ne málo). Raději tedy jdou do firem, které budou z té vakcíny profitovat = většina ostatních včetně těch co byly doteď vyklesané. Spíše mne udivuje, že nenastala ještě pořádná rotace, ale jde nahoru většina akcií včetně těch do kterých bych to úplně neřekl. Jen ty vyloženě lockdown trochu klesly (viz. ROKU, PTON, ZM, apod.). Za mne je tohle krásná příležitost prodat.

Kamarad
Začátečník

Příspěvek od Kamarad » 09 lis 2020 19:24

Ono mě to přijde vcelku logické. Pfizer sice bude profitovat na vakcíně, ale jedná se zatím spíše o jednorázovou injekci z prodeje vakcín. Nikde není psáno, že bude vakcína potřeba třeba za 3 roky. Z dlouhodobého hlediska tak bude přínos omezen. Rozdíl je třeba u firem jako SPG, které lezou nahoru mnohem více. Tam se jedná o trvalý vliv otevření nákupních center. S nadsázkou se dá říct, že čím dříve se centra otevřou, tím méně si lidé zvyknou na on-line život a nakupování. 🙂
Naposledy upravil(a) Kamarad dne 09 lis 2020 19:30, celkem upraveno 1 x.
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)

Kamarad
Začátečník

Příspěvek od Kamarad » 09 lis 2020 19:27

Investor007 píše:
09 lis 2020 19:04
Přijde mi, že lidi už jsou na ty farmačky alergičtí a investice jsou opatrné. Jedna pozitivní zpráva střídá druhou a člověk neví čemu věřit. Pak přijde jedna negativní a trh poctivě farmačku ztrestá (a ne málo). Raději tedy jdou do firem, které budou z té vakcíny profitovat = většina ostatních včetně těch co byly doteď vyklesané. Spíše mne udivuje, že nenastala ještě pořádná rotace, ale jde nahoru většina akcií včetně těch do kterých bych to úplně neřekl. Jen ty vyloženě lockdown trochu klesly (viz. ROKU, PTON, ZM, apod.). Za mne je tohle krásná příležitost prodat.
Ta rotace o které mluvíš, si myslím přijde pozvolna během pár měsíců. Nebude ale v plném rozsahu, protože část firem může zůstat u nastoleného trendu digitalizace, což se zřejmě projeví také na výsledcích firem. Bude zajímavé, do jaké míry...
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)

Victor Nettoyeur
Pokročilý

Příspěvek od Victor Nettoyeur » 09 lis 2020 19:32

Na to jak je PFE ve vyzkumu daleko, tak je ta jeho cena dle meho stale dost podhodnocena, proto jsem ho bral a nespolehal se jen na to, ze tam bude obrovska pumpa kdyz budou uspesni. Vyrobni kapacitou na tom nejsou spatne, dle jejich zdroju:"currently plan to supply up to 100 million doses worldwide by the end of 2020 and approximately 1.3 billion doses by the end of 2021".
JNJ ma imo taky stale slusnou sanci, jednak s kap. vyroby a druhak maji jednodavkovou verzi.
Kazdopadne oba kousky jeste nejspis po mensi korekci dokupim, dohromady mi nedelaji ani 6%.
BIIB nesleduju, ale co jsem tak po ocku zahledl, tak by mi ta sarada se schvalenim/neschvalenim leku na alzheimera za spekulaci nestala;)

Obrázek
Naposledy upravil(a) Victor Nettoyeur dne 09 lis 2020 19:43, celkem upraveno 1 x.

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 09 lis 2020 19:38

Dnes jsem se asi urval asi úplně...
-100% NYSE:NUE (za 51,6 USD) - už jsem měl jenom zbyteček a těch +32,7% mne zlákalo
+25% NYSE:T (za 28,45 USD) - protože Téčka není nikdy dost a nemám ho ani 4%ptf
vstup NYSE:IRM (za 37,65 USD) - chystal jsem se na něj delší dobu, tak jsem neodolal
vstup NYSE:UNM (za 20,85 USD) - to samé
vstup NDQ:AZN (za 54,75 USD) - PFE to nepokryje celé a AZN není "one wonder", takže jim docela věřím obecně
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

mnam84
Investor
Been thanked: 1 time

Příspěvek od mnam84 » 09 lis 2020 19:59

Já bych rád při téhle příležitosti prodal NWL aspoň za 20

Zamčeno