Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Už teď je téměř jisté, že korespondenčně volilo mnohem více demokratů, což do jisté míry bude nahrávat Trumpovi v té jeho domněnce o zmanipulování. Rozhodně bude zajímavé sledovat průběh sčítání hlasů, kde je dost možné, že na začátku bude vést Trump a Biden jej bude stíhat až v pozdějším průběhu sčítání.
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ne, s volbami si nedělám výraznější starosti a jinak vše podstatné již bylo uvedeno dalšími členy fóra.Mám takový dotaz, ne jen na tebe, ale i celkově do pléna. Zohlednili jste při nákupu US zbrojařů prezidentské volby a jejich vliv na tento segment podle toho, kdo volby vyhraje?
Mimochodem v dividendové kostře z 11 titulů máš 2 kanadské banky, zajímavé ...
Jak vidíte ty u nás obchodované fin instituce?
Podle žebříčku je nejbezpečnější KB.
Ceny fin institucí výrazně vyklesaly, vidíte je jako příležitost k nákupu? I bez letošní (a možná příští rok) divi?
KB, Moneta, ERSTE, VIG?
díky
G.
Podle žebříčku je nejbezpečnější KB.
Ceny fin institucí výrazně vyklesaly, vidíte je jako příležitost k nákupu? I bez letošní (a možná příští rok) divi?
KB, Moneta, ERSTE, VIG?
díky
G.
Naposledy upravil(a) Glueless dne 03 lis 2020 08:31, celkem upraveno 2 x.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Kanadské banky jsou dle mého stabilnější a s méně průserové (možno říct nudnější), volil jsem je z jednoho prostého důvodu. Úplně do hloubky nerozumím tomu byznysu a proto si nedovolím jít do riskantnějších podniků. Samozřejmě se můžu taky kardinálně mýlitJack N. píše: ↑02 lis 2020 10:56Ne, s volbami si nedělám výraznější starosti a jinak vše podstatné již bylo uvedeno dalšími členy fóra.Mám takový dotaz, ne jen na tebe, ale i celkově do pléna. Zohlednili jste při nákupu US zbrojařů prezidentské volby a jejich vliv na tento segment podle toho, kdo volby vyhraje?
Mimochodem v dividendové kostře z 11 titulů máš 2 kanadské banky, zajímavé ...
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Pro me je nejzamavejsi moneta, ackoli se tvrdi, ze je nejrizikovejsi, tak riskari u nich to zvladaji dobre, a ostatne i posledni vysledky vypovidaji o tom ze banka je na tom dobre.
Co jste koupili do patecnich propadu? Ja klasika nic nestihl (naredit ABBV, u PEP jsem cekal na 130), jede to zase vse do zelenych, uz z ty "hromady" USD padam...pred prumerovanim dolu u MAIN, MO, IRM bych radsi rozsiril ptf.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
- StanikKolarik
- Investor
já nic protože tradičně nemám za co
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
já právě proto spíš rozprodával, abych ty fondy měl
Pár věcí, co jsem koupil spekulativně v propadu 1.vlny a nejsou to rakety, tak odprodávám.
Konkrétně:
těsně mi uteklo se zbavit LYB (nad 80), někdo tady psal, že přikupuje, to vidím, jako riskantní krok.
dále MPC. Chudáci, jsem myslel, že se zbrchají líp. Klesající ropa je jejich levnější vstup, ale nevyužijí toho, protože i odběr jim padá. Good Bye.
VTR šlo taky...
všechno sice v zisku, ale žádná paráda, čekal jsem víc...uvidím, co dál po volbách, jestli budou nepokoje, něco přikoupím.
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
- StanikKolarik
- Investor
No já jsem zvažoval:
- že pustím kus NYSE:F (+14%) protože ho mám docela velký kus ptf
- že pustím kus NDQ:NWL (+30%) protože by se hodil cash
- doprodám zbytek NYSE:NUE (+39%) protože ho mám jenom kousek a hodil by se cash
ale nakonec jsem neudělal nic, protože mám strach že to prodám brzo
prý by bylo dobré se zbavit MAIN a LYB, ale přijde mi to oboje dobré na držení a dojení divi
- že pustím kus NYSE:F (+14%) protože ho mám docela velký kus ptf
- že pustím kus NDQ:NWL (+30%) protože by se hodil cash
- doprodám zbytek NYSE:NUE (+39%) protože ho mám jenom kousek a hodil by se cash
ale nakonec jsem neudělal nic, protože mám strach že to prodám brzo
prý by bylo dobré se zbavit MAIN a LYB, ale přijde mi to oboje dobré na držení a dojení divi
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kdykoliv můžeš prodat a koupit po dumpu znova. Podle mne co běží nyní je vyloženě earnings play na akcie. Jakmile bude znám výsledek voleb, tak to padne. Můžu se ale mýlit.