Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Moderátor: VSbrok
- StanikKolarik
- Investor
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v03
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Já osobně moc nevím na čem chce piluka udělat ten velkej obchod.
V neregulováném zboží je konkurence obrovská, i drogérie mohou prodávat dopňky stravy, roušky atd....
Regulované zboží se online neprodává a pokud bude (kdo ví jak se ty e-recepty budou zpracovávat), tak důchodce co v lékách frčí asi nejvíce nebude lovit tablety po netu. A už vůbec ne za 70 korun za dovoz. Když je blbě mě a jdu k lékaři či do nemocnice jdu si do lékárny přímo k nim ať můžu brát léky hned a nečekám další den na dodávku. Moc nevidím tu skvělou příležitost. Nahodí mi někdo v čem je ta unikátnost? Jediné kde to vidím jsou opakované předpisy, kdy by to babičce vozily rovnou ke dveřím, když ji to vnouče zařídí.
V neregulováném zboží je konkurence obrovská, i drogérie mohou prodávat dopňky stravy, roušky atd....
Regulované zboží se online neprodává a pokud bude (kdo ví jak se ty e-recepty budou zpracovávat), tak důchodce co v lékách frčí asi nejvíce nebude lovit tablety po netu. A už vůbec ne za 70 korun za dovoz. Když je blbě mě a jdu k lékaři či do nemocnice jdu si do lékárny přímo k nim ať můžu brát léky hned a nečekám další den na dodávku. Moc nevidím tu skvělou příležitost. Nahodí mi někdo v čem je ta unikátnost? Jediné kde to vidím jsou opakované předpisy, kdy by to babičce vozily rovnou ke dveřím, když ji to vnouče zařídí.
Ale oni prece MAJI kamenne lekarny a maji franchizove kamenne lekarny! Cetl jsi prospekt?
Takze maji i lekarniky a pocitaji s uvolnenim legislativy imho a pak budou pripraveni a nejaka alza uz je nedozene anebo myslis, ze alza bude najimat lekarniky a bude je dotahovat? No nevim. Vim ze Ales zacinal v panelakovym byte kdesi na Strahove nekdy v devadesatkach
Takze maji i lekarniky a pocitaji s uvolnenim legislativy imho a pak budou pripraveni a nejaka alza uz je nedozene anebo myslis, ze alza bude najimat lekarniky a bude je dotahovat? No nevim. Vim ze Ales zacinal v panelakovym byte kdesi na Strahove nekdy v devadesatkach
-
- Začátečník
To že mají kamenné obchody nic neznamená. WBA jich má 14 tisíc a žádnej šlágr.
Důležité tedy budou výsledky v příštích letech, ne prospekty.
Důležité tedy budou výsledky v příštích letech, ne prospekty.
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
Vokvok píše: ↑20 říj 2020 15:54Ale oni prece MAJI kamenne lekarny a maji franchizove kamenne lekarny! Cetl jsi prospekt?
S těma lékarnama máš pravdu ale mají jich 150 z toho je myslim jen 40 vlastních. Franchizová lekarna znamená jen to že mají licenci... V ČR je 2800 lekaren. Mají 5 % trhu, to je vlastně nic. Trh je naprosto saturovaný, neni moc kam růst. Max pomocí akvizic. Dr Max kterej tu je největší hrač má okolo 20 % a hrozně težko se mu roste dal, koupě každé další je pro ně dost drahá... Ale aspon jsou ziskový a stojí za nimi silný hrač...
Legislativa se jen tak neuvolní, jaký problém bylo zavest e recepty... tyhle optimistické představy jsou podle mě naivní.
Já by jsem se růstu u Pilulky nebál. Na Twitteru již léta sledujiKasy a Pilulka jim utěšeně roste a poroste. Já by jsem se spíš u tohoto titulu bál toho, že si nejsem jist že u nás na burze může být rostoucí titul. Malá likvidita, titul který nejspíš nebude v žádných indexech kde by je musely kvůli existenci v indexu nakupovat fondy, etf ...
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Jak mas, jako ze jsi chtel upsat 2, to se bude kratit, tak kdovi zda na tebe zbyde jeden?
I kdyz jsi objednal vic jak 10, tak na tebe zbydou 2, pri alokaci, jaka nastala (<20%).
Dej vedet, zda ti dali 0 nebo 1.
Koupil jsem ze srandy dnes po horsich vysledcich 1 Netflix a kdyz uz raz sefuju s prachama, tak jsem prizobl taky 7 FRT (Federal Realty Trust, ten aristokratickej REIT)
KOFOLA
Podle https://www.fio.cz/zpravodajstvi/zpravy ... -dividenda dividenda zjevne nebude. A i kdyby byla, vynos jen 6% hrubeho?