Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od Glueless » 06 říj 2020 16:57

Investor007 píše:
05 říj 2020 20:10
T padlo už předtím, o tom žádná. Jenže ten downgrade teď přišel taky s novou cílovkou na úrovni 25 USD, což mne znejistilo.

podíval jsem se v IB na hodnocení análníků (...) na T, výsledek mě překvapil:

buy 5, outperf 4, hold 15, underperf. 4, sell 1

převážené směrem na pozitivum, v čem je problém?

Bagholdovat akcii, která nemá dobrý fundament vidím jako problém, ale zrovna Téčko s 7+ divi budu klidně držet i pod vodou :D

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 06 říj 2020 17:08

Když mi Téčko klesne na 25 tak si chvilku počkám než mi to ty dividendy dorovnají. Nic víc v tom nehledám.

Victor Nettoyeur
Pokročilý

Příspěvek od Victor Nettoyeur » 06 říj 2020 17:34

Tecko imo pada i kvuli Warnerum a urokum za nej, studio tedkom slusne tece na filmech ktere nemaji navstevnost (Tenet) a odlozenych premierach, v kterych uz je nalitych doste penez (Duna, Bond, Wonder Woman, Black Widow) + ne uplne dobry start HBO max.
Netusim s jakym vyhledem si to kupoval, ale nez se vrati investice do studia a 5G tak to par let zabere. V dobe nizkych uroku z tech dluhu takovou hruzu nemam, FED kupuje dluhopisy jako divy, 7% divi se slusnym vyhledem na odraz me osobne staci (ale mam v tom jen neco malo pres 3% ptf).
Dneska nakup ABBV, SNE (tam naivne cekam raketu s vydanim PS5/stayathomeeconomy:)

Victor Nettoyeur
Pokročilý

Příspěvek od Victor Nettoyeur » 06 říj 2020 18:51

Nejak tam postradam zminku o investici do Nordstreamu2, ktery je tesne pred dokoncenim;)
Pokud se mu zda Shell na svem 25letem minimu drahy tak at si koupi treba NEE na ATH.
Nejak jsem tam nepostrehl kam by se mel vracet (85usd?:) nebo jaka ze je ferova cena k 2020.

Jack N.
Začátečník

Příspěvek od Jack N. » 06 říj 2020 19:12

Martin píše:
06 říj 2020 11:29
Tak jsem nakonec prodal D (se ziskem +dividendy), uvidim co se stane az oznami snizeni dividendy a jak si budou vest ...
Rozumný přístup, řešil jsem to obdobně, místo D vzal DUK a navýšil výrazně NWE. Jinak za poslední týden utility dost poskočili nahoru, možná odjíždí pomyslný vlak ze stanice a další nárůst valuací při úrokových sazbách "nula nula prd" by mě vůbec nepřekvapil.

Jack N.
Začátečník

Příspěvek od Jack N. » 06 říj 2020 19:20

Investor007 píše:
06 říj 2020 17:08
Když mi Téčko klesne na 25 tak si chvilku počkám než mi to ty dividendy dorovnají. Nic víc v tom nehledám.
Téčko Ti alespoň pošle dividendy, ale taková Tesla, která bude třeba příští rok za polovic / třetinu Ti pošle akorát hezký pozdrav :)
(až tak vážně to nemyslím, ale ...)

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 06 říj 2020 19:38

Taková TSLA je zase na swing trade i wheel strat rozhodně lepší jak T. Pokud klesne, tak to doředím. Jestli teď ještě vyroste k 500, tak se prozměnu pravděpodobně části akcií zbavím. Mám jen pár ks.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 06 říj 2020 19:43

uvědomme si, že tyto firmy se potýkají s problémy už desítky (stovky) let a vždycky si nějak poradily. Neříkám, že je nic nezabije, ale jsou vynalézavé.

Ale konkrétně:

RDS se přiklání k nat.gas, v článku zmínka na 1 větu... Dále si přidávají do portfolia renewables, v článku jsem nenašel...mají vertikálně diverzifikaci: od těžby, přes dopravu, rafinac,i k maloobch.prodeji...

Nakolik mám věřit tomuto piss-álkovi, který nezváží všechny příjmové toky?

G.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 06 říj 2020 19:57

Jeden z komentů pod článkem to pěkně shrnul:
Pro neangličtináře: RDS se odklání od ropy (jak jsem psal výše), tzn. je jasné, že má menší zásoby... :-)

G.
citát SA:
Furthermore, Shell has changed its game, placing musch more emphasis on the return of projects that it invests in. So in fact, the lower capex might result in higher capital returns. Of course, that will have to prove itself in coming years.

When looking at the oil reserve, we should understand that Shell is moving away from oil, towards LNG, and energy. So it is not their objective to replace oil reserves fully. In fact, I think they try to navigate away from future a threat of stranded assets. Shell is transforming itself in an energy company. That is unchartered territory, though familiar. It will take many years and returns are not guranteed. But then again... what is?

Zamčeno