Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od Glueless » 17 zář 2020 08:30

Investor007 píše:
17 zář 2020 01:13

Přišlo mi ,že dneska extrémně tlačily nahoru REIT. Zůstaly u mne v plusu (SLG, SPG) i po "Jeromovských" poklesech.
FED totiž včera oznámil nezvyšování sazeb až do r 2023, to pak na sazby citlivé tituly (REIT, util) mají křídla ;)
Nechám tomu pár týdnů a pak jich pár vyliju.

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 17 zář 2020 08:36

VSbrok píše:
17 zář 2020 01:08

Jooo vítej v klubu. Já sice březnový dno taky nevychytal, ale nakoupil jsem pár týdnu po ... navíc na margin, takže teď se jen koukám jak ceny rostou a dividendy splácí margin. ;)
To je poprvý co jsem hrábnul do marginu a musím říct, že je to takový divný pocit, vědět, že přišly divi, ale na účtu furt svítí mínus 8-)

Teď přemýšlím, zda margin podojit ještě trošku a vzít 10ks od JaPka a 15ks Cisco, když šly ceny níž, ale jak Cisco už je opět skoro na nákupce, takže jen sedím a "nudím se" :lol:
ale, ale, co to čteme :!:
Bude Guru inv.gramotnosti přepisovat pravidla DGI?
1. Lopatou to haž na margin
2. Divi ti splatí úrok
3. :?:

:lol:

Taky jsem bral plnými hrstmi, březen-duben bylo něco jako po listopadu 89, kdo měl odvahu bral ve velkém (a většinou se vyplatilo).

Glueless

P.S. pozor na to "závislácké" svědění prstů, jednou to vyšlo, zkusím znova... ;)

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 17 zář 2020 20:40

Jak vidíte stávající dip a přesuny z tech do jiných sektorů? Já teď při dipu nabírám právě hlavně tech. Potřeboval bych ale portfolio složené zejména z tech, REIT, pharma a financí vybalancovat. Vidíte teď momentálně nějaké zajímavé akcie (ať už divi, nebo růstovky), které by se blížily nákupní zóně? Pro všechny případy si postupně doplňuji alerty na příkupy. SPY vidím buďto nějakou dobu do strany, nebo dip na 320 na SPY minimálně než-li bude schválený stimulus gaučových peněz.

VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VSbrok » 18 zář 2020 01:33

Glueless píše:
17 zář 2020 08:36
ale, ale, co to čteme :!:
Bude Guru inv.gramotnosti přepisovat pravidla DGI?
1. Lopatou to haž na margin
2. Divi ti splatí úrok
3. :?:

Taky jsem bral plnými hrstmi, březen-duben bylo něco jako po listopadu 89, kdo měl odvahu bral ve velkém (a většinou se vyplatilo).

P.S. pozor na to "závislácké" svědění prstů, jednou to vyšlo, zkusím znova... ;)
Já a Guru? Neblázni :roll:
Lopatou to nikam házet nebudu, bo ceny už jsou zas vcelku vysoko a nejistota voleb v USA vysoká.
Jo přesně, divi splácí úrok.
ad 3) cože?

jojo prsty svrbí, ale zatím odolávám ;)

Dneska zajímavý pokles (především MO, O, PEP) :idea:
Investuji na důchod a klidný spánek

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 21 zář 2020 16:06

Pánové co při momentálních výprodejích sledujete? Já to vidím pokud to ještě trochu klesne na přizobnutí FB, GOOGL, NVDA, JPM a V.

Potřeboval bych ale inspiraci z non tech akcií, protože mám poslední dobou pocit, že sleduju jen tyhle.

Pro inspiraci taky doplňuji, že zajímavě vyklesal T.

StanikKolarik
Investor

Příspěvek od StanikKolarik » 21 zář 2020 16:20

Investor007 píše:
21 zář 2020 16:06
Potřeboval bych ale inspiraci z non tech akcií, protože mám poslední dobou pocit, že sleduju jen tyhle.

Mě na nákupním seznamu momentálně svítí: ADM, MCY, LYB, T
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 21 zář 2020 19:03

Investor007 píše:
21 zář 2020 16:06
Pánové co při momentálních výprodejích sledujete? Já to vidím pokud to ještě trochu klesne na přizobnutí FB, GOOGL, NVDA, JPM a V.

LMT, GD, RTX
těchto se nebojím, klesají společně s trhem, ale nemají ohrožené zisky tak moc, jako firmy prodávající "lidu". (RTX a jeho civilně-letecká divize trochu jo, GD a jeho soukromé tryskáče taky trochu).

a státy podlě mě zbrojení nesníží, viz eskalace napětí s rusákama (Bělorusko+ otrava novičokem) a čínou (pořád cosi...) a J.Koreou (furt cosi).

G.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 21 zář 2020 19:18

Já chci taky koupit LMT a GD, ale ta potvora ne a ne pořádně vyklesat.

Glueless
Investor

Příspěvek od Glueless » 21 zář 2020 20:33

Investor007 píše:
21 zář 2020 19:18
Já chci taky koupit LMT a GD, ale ta potvora ne a ne pořádně vyklesat.
teď šly ještě hrubě dolů pojišťovny, tam si stačí vybrat podle toho, jak věříš, že ustojí pojistky, které mají uzavřené. To je víceméně bankovní a firemní tajemství, tzn. detaily nemá nikdo a kolik jejich pojistníků padne za covid neví ani ony samy...

G.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 21 zář 2020 20:43

Váhal jsem nad Allianz (DE), ale musí zpátky o dost níž (cca 130 EUR). U těch v USA mám docela obavy. Navíc pojišťovny házím do jednoho pytle s bankami a tam mi stačí být namočený ve WFC a JPM. V ČR jsem z toho důvodu prozatím upustil od plánu přibrat ERSTE dokud nevyklesá na hodnoty jako v březnu (radši bych vzal ČEZ).

Potřebuji nějaké jídlo, nebo industrial sektor, popř. utility. U prvního zmíněného sleduji WMT, COST, ale taky se jim moc dolů nechce. Kompenzovat mi to asi bude AMZN, který pokud půjde ještě o něco níže, tak ho doředím. Doufejme, že se objeví dip taky na CAT a MMM. Tam to je prozatím slabota.

Dnes jsem přibral malý vzorek JNJ a budu pokračovat pokud půjde více dolů. Není to jen farmačka, tak jsem si rozšířil portfolio.

Váhal jsem nad ADP, který vyklesal, ale dostal downgrade. Pokud půjde blíže k 100 asi něco přiberu.

Od čeho se držím dál jsou energie a ropáci. Stačí mi ten průvan co mi v portfoliu způsobil RDSB a ten navíc ztrátu každý den prohlubuje.

Myslím, že teď bude z čeho vybírat, tak je důležité vybírat dobře než to půjde zase nahoru.

Vyložit mám v plánu zítra z portfolia TSLA a čekám dnes před EOD pokud nebude nějaký velký dump ještě malou rally. Zbytek pak v AM a do PM gap up + rally během dne. Bohužel si zrovna nevybrali pro battery day úplně šťastný týden, tak doufám že nebudu bag holdovat.

Zamčeno