Glueless píše: ↑03 zář 2020 19:48
Marek píše: ↑27 srp 2020 22:07
Fyi, ja do Gileadu napumpoval jiz 120k
100 papiru i do Lufthansy (!), temer do Daimleru
já měl podstatně mín v GILD blokovano asi tři-čtyři roky a strašně mě štvalo, že se to nikam nehýbe. Chápal bych nahoru, chápal bych dolů, ale ten trapný posun do strany...tak jsem je v covidu vypnul.
Mít 125tKč tak bych vyváděl...
ovšem jestli jsi dal 100 i do luftwaffe, tak bys měl od nich dostat železný kříž s ratolestmi
Klobouk dolů
Vyhodnocuješ to nějak? Ve smyslu feedback,ponaučení, nová pravidla, jakkoliv to nazveš?
Případně co sis z toho vzal?
Díky
Glueless
P.S. já mám s DAXem (a celkově evropskýma akciema) špatné zkušenosti. Poslední úspěch byl "trejding" Veolie (pozor sarkasmus!), udělal jsem na ni při prodeji asi 15 % a ona šla na dvojnásobek. Zbytek se buď mrcasí kolem nuly nebo rovnou letí dolů. US mi jde líp.
Abych pravdu rekl, moc to neresim
A pozor, ja nemam v plusu ani jednu evropskou akcii
Ale cele ptf v plusu je, diky AAPL, NVDA, MSFT, WHR, FB, SNE, GOOGL (ktere jsou krome Alphabetu vice v plusu, nez je LHA v minusu)
(Resim jen rust, ne dividendy, ty se prozatim moc nepromitly)
Holt Paretovske 80/20 pravidlo... A jeste vcera jsem byl oproti stavu k 1.1. v plusu (coz myslim jsou nyni pouze lide s hodne technologickymi ci rustovymi portfolii, neni prakticky sance nebyt v zaporu s DGI portfoliem)
Za 20 let to bude fuk
Zasadni pouceni: neakumulovat prilis zastaravajici byznysy bez potencialu (kamenny retail, olejari, prebujele korporaty, problemove byznysy - aerolinie)
Nakoupit spickove firmy s dobrym outlookem docasne levne ocenene, a sedet si na nich par let (praktikuji s CSCO, INTC, ale i DIS)