Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od Glueless » 03 zář 2020 20:24

Glueless píše:
24 črc 2020 17:52
Přidávám další tip:
JAZZ
fundamentálně v poho biotechnologická firma, nedávno měla schválenou další léčbu, technicky zformovala dno, byla fáze zklidnění volatility, nyní breakout nahoru.

G.
tak za zvýšené volatility a pro prudký pokles celého trhu dávám technickou stopku

Nákup byl viz výše 24.7.20 , cena 111,5
Prodej dnes na 134,62
zisk za cca 45 dní 20 %

have fun investing

Glueless
P.S. myslím, že půjde ještě nahoru, ale za této situace vidím lepší pro jistotu shrábnout zisk a smát se propadům ;)
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 03 zář 2020 21:55

A co s uvolnenymi penezi?

Zprava z tisku: 9.9.20 maji znovu otevrit obchodaky v NYC.

Prilezitost pro superkontrariany k nakupu superneoblibenych mallREITs! 😎

Ty penize z tech se musi nekam prelit.
Kdo do toho jde se mnou? Roubiky do ust, toto neni pro fnukalky😀

MAC buy 7,67

Have fun investing
Glueless
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 03 zář 2020 23:12

Glueless píše:
03 zář 2020 19:48
Marek píše:
27 srp 2020 22:07
Fyi, ja do Gileadu napumpoval jiz 120k

100 papiru i do Lufthansy (!), temer do Daimleru
já měl podstatně mín v GILD blokovano asi tři-čtyři roky a strašně mě štvalo, že se to nikam nehýbe. Chápal bych nahoru, chápal bych dolů, ale ten trapný posun do strany...tak jsem je v covidu vypnul.
Mít 125tKč tak bych vyváděl...

ovšem jestli jsi dal 100 i do luftwaffe, tak bys měl od nich dostat železný kříž s ratolestmi :-)

Klobouk dolů

Vyhodnocuješ to nějak? Ve smyslu feedback,ponaučení, nová pravidla, jakkoliv to nazveš?

Případně co sis z toho vzal?

Díky
Glueless

P.S. já mám s DAXem (a celkově evropskýma akciema) špatné zkušenosti. Poslední úspěch byl "trejding" Veolie (pozor sarkasmus!), udělal jsem na ni při prodeji asi 15 % a ona šla na dvojnásobek. Zbytek se buď mrcasí kolem nuly nebo rovnou letí dolů. US mi jde líp.
Abych pravdu rekl, moc to neresim

A pozor, ja nemam v plusu ani jednu evropskou akcii :)

Ale cele ptf v plusu je, diky AAPL, NVDA, MSFT, WHR, FB, SNE, GOOGL (ktere jsou krome Alphabetu vice v plusu, nez je LHA v minusu)

(Resim jen rust, ne dividendy, ty se prozatim moc nepromitly)

Holt Paretovske 80/20 pravidlo... A jeste vcera jsem byl oproti stavu k 1.1. v plusu (coz myslim jsou nyni pouze lide s hodne technologickymi ci rustovymi portfolii, neni prakticky sance nebyt v zaporu s DGI portfoliem)

Za 20 let to bude fuk

Zasadni pouceni: neakumulovat prilis zastaravajici byznysy bez potencialu (kamenny retail, olejari, prebujele korporaty, problemove byznysy - aerolinie)

Nakoupit spickove firmy s dobrym outlookem docasne levne ocenene, a sedet si na nich par let (praktikuji s CSCO, INTC, ale i DIS)

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 03 zář 2020 23:21

Celkove to doposud dela asi 50k na rustu a 50k na dividendach, od 11/2016 (realne poradne spis od Q2/2018), nic moc ale dobre, nemusim hned vyhrat :) Uprimne cekal jsem, ze prvnich par set tis. prodelam

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 03 zář 2020 23:48

50k USD na rustu od 2016? Slusne.

Ondřej
Site Admin
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 04 zář 2020 08:53

Tož nevím no. Hodnotit strategii po 4 letech? Je třeba si asi prvně uvědomit co od toho očekávám a zda je to očekávání reálné. Praktikuji od roku 2012 a momentálně na mě svítí - 3 %. Troufám si tvrdit, že jiní investoři ani v mínusu nebyli mají totiž nákupky firem jako JNJ či PG o kterých se mi nesnilo :-D. Já osobně mám třeba společnost TGT 100 % v plusu a to jsem nenakupoval v době kdy jsem ji k nákupu doporučoval, to by bylo někde jinde. Hodnotit DGI po 4 letech, zvlášť když si nakupoval cyklické akcie mi nepřijde zrovna vypovídající.
Každý by se rád svezl na technologických firmách a vydělal tisíce procent za pár měsíců ovšem zajímalo by mě, kolik lidí nakoupilo nedávno na vrcholu a po včerejšku si rve vlasy a vaří mozek co teď s tím.

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 04 zář 2020 10:00

Glueless: MAC (Macerich) chci koupit taky, i pres urcitou averzi ke kamennym byznysum (to se jich vlastne tyka jen okrajove, o vyuziti prostor jako takovych dlouhodobe nepochybuji), vsemozne signaly jsou ted hrozne bullish a cena je pritom velmi nizko (jen mne desi jejich dluhy a "neucesane" payout ratio, ale na to clovek asi u reitu nesmi moc hledet...)

Dalsi zdroje:
https://www.podnikanivusa.com/2020/08/1 ... sti-v-usa/

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 04 zář 2020 10:17

Ondrej: ano, caste mezizhodnoceni je potreba :) Je to dynamicky proces, zadne "a prave ted jsem maximalne spokojeny a vesim investice na hrebik"... Zhodnoti se a jedeme dale :)

Ano technologie jsou (opet) modni a predrazene. Ale to neznamena, ze pujdu proti nim a budu se jich zbavovat. Obcas se chovam tak ze odprodam velmi minoritni cast neco co "nabobtnalo". A za par let se ukaze ze to stejne bylo zbytecne. Ale rozvetvi se tim alespon portfolio do strany (do vice sektoru)

Jestli si nekdo rve na vrcholu vlasy, tak to diky bohu neni moje starost. Ja zde prestal nakupovat nekdy na zacatku 2019, snad jen 23.3.20 jsem jeste bral par akcii MSFT

Nyni se orientuji na REIT, kde vidim male riziko moznosti dalsiho upadku na velky potencialni upside. Ale zaroven se poohlizim i po dobre rustove akcii do budoucna, ktera jeste nema zbesily marketcap. Neco jako je PYPL nebo jeste lepe drobounky Avast. Neco co se pravdepodobne prosadi za par let, i s moznosti upadku az nekolik desitek % v prubehu, jako to mela Nvidie. Koukal jsem i na ruzna IPOs ale nic se mne nelibilo, nenasel jsem nic, co by resilo nejaky veliky realny problem s potencialem

Jack N.
Začátečník

Příspěvek od Jack N. » 04 zář 2020 13:28

Marek píše:
27 srp 2020 22:07
Zasadni pouceni: neakumulovat prilis zastaravajici byznysy bez potencialu (kamenny retail, olejari, prebujele korporaty, problemove byznysy - aerolinie)
Souhlasím - proč máš tedy v ptf aerolinky nebo automobilky ?

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 04 zář 2020 13:41

Asi se z toho poučil a bag holduje jako já u RDS.B a WFC :-).

Zamčeno