Me do tohodle popisu zapadaji me dva REITy co mam:IRM a OHI (ktere asi znas, takze ti mozna z nejakeho duvodu nesedi). IRM vnimam jako "jistotu" v papiru a sazku na digitalizaci, OHI jako sazku na starnouci populaci, ktera si muze dovolit lepsi peci (jsou tam ale politicka rizika, kdy se neustale mluvi o reforme zdravotnictvi). Na obou mam velmi pekne dividendy, ale delaji mi celkove asi 5% v ptf z celkoveho 7,5% kolace REITs a zatim nehodlam navysovat.Marek píše: ↑01 zář 2020 10:53Caute, hledam nejaky treti rozumny REIT do ptf, vite nekdo neco? Mam NRZ, WELL.
O SPG nechci ani slyset.
Nejlepe v businessu se skvelym vyhledem, jako jsou datova centra (zdejsi spickove reity jsou ale velmi vystrelene), firma o kterou bych se dekady nemusel z logiky temer jisteho rozvoje jejich byznysu starat (neco jako ma Welltower s neustale se plnicimi lepsimi domovy duchodcu ci medical centry starnoucich amiku), zadna obchodni centra, kde mozna za 20 let nikdo nevpachne.
Skoro zadne DGI nakupy mi sice nikdy nefungovaly, ale z logiky zakonneho nastaveni dividend reitu v USA mne prijde nelepsi zaparkovat velkou cast divi-ambici do zdejsich firem.
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
TSLA bude vydávat 5 B nových akcií. Jestli někdo nakupujete při dipu, tak je příležitost.
https://seekingalpha.com/news/3610383-t ... -agreement
https://seekingalpha.com/news/3610383-t ... -agreement
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Sledujete někdo T? Poslední dny nějak moc klesá a přemýšlím o prodeji. Pořád se snaží něco prodat, což přestává působit dobře a nabývám dojmu, že by mohl přijít divi cut.
snaží se zbavit nevýkonné části firmy (kterou koupili za asi dvojnásobek toho, za co chtěji nyní prodat...)Investor007 píše: ↑01 zář 2020 16:28Sledujete někdo T? Poslední dny nějak moc klesá a přemýšlím o prodeji. Pořád se snaží něco prodat, což přestává působit dobře a nabývám dojmu, že by mohl přijít divi cut.
Klasicka chyba mangementu: přemíra aktivity.
Prodej je ale neškodný: sice prodělají, ale zbaví se nepřínosné části: a můžou snížit dluh, popř. koupit něco rozumného...pro změnu
jinak divi mají pokrytou FCF, tím neříkám, že nesníží, ale že nemusí.
G.
P.S. za tyto ceny bych neprodával, je to moc nízko, aspoň mid30s.
Já přikupoval.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pár set ks T s avg cenou 28.52 ale mám obavu, aby nešel na 26-27.
Obecně vzato nemá důvod klesat. Docela lituji, že jsem ho neprodal při těch 31/32 spicích v after marketu před pár dny.
Obecně vzato nemá důvod klesat. Docela lituji, že jsem ho neprodal při těch 31/32 spicích v after marketu před pár dny.
Victor Nettoyeur píše: ↑01 zář 2020 13:41Me do tohodle popisu zapadaji me dva REITy co mam:IRM a OHI (
Vyslovím svůj názor:
Oba (IRM, OHI) mají zvýšenou míru rizika. IRM (pomalu) klesá "papírová" část zisků a ta datová se v konkurkenci googlu, amzn apod. zatím moc neprosazuje.
Upozorním na datová centra: není to takové terno, protože se jedná sice o krásně vypadající tech byzbis, ale ve skutečnosti je to no-moat pronájem serverů.
U těch healthcare REITů je zase problém, že výstavba domů pro důchodce předběhla počet důchodců, kteří si mohou dovolit to platit. Dostupnosti péče nepomáhá také vysoká cena práce (zdrv.sestry) v těchto domovech. Oba fakty snižují ziskovost REIT domovů.
A abych byl pozitivní, podívej se na:
Avalon Bay
AVB
klasika: výstavba domů pro bydlení: nahrávají jim dva trendy:
1. zvyšuje se cena domů: míň lidí si může dovolit nakoupit dům
2. trvale se snižuje počet majitelů domů (tzn. zvyšuje se počet nájemníků)
mají něco nad 4% divi, co ty na to?
G.
DGI se ti může projevit hned, ale spíš to bude náhoda, souhra okolností nebo technická analýza.
Dřív než za cca 5let bych soudy považoval za unáhlené. Složené úročení je matematicky jasná záležitost, ale když si uděláš projekci, tak zřetelný rozdíl poznáš spolehlivě až tak od 10 roku.
Já právě zkusil různé cesty a DGI mi přijde rozumné. Abych také uklidnil své "divoké" já, tak občas dělám trading s malou částí portfolia. Je to dobré na zkušenosti, poznáš, co "umí" Trh a natrénuješ vstupy a výstupy. To se hodí vždy. Viz např. pár mých poměrně dobře načasovaných vstupů, poslední na INTC, tam jsem to dal na den přesně (min bylo v pátek 31.7., já psal v pon 3.8., že je čas nákupu), blíž a líp už to s techn.analýzou nejde.
Ale samozřejmě, že se nechci chlubit
G.
P.S. "kdosi" tam psal, že moc nevěří, ale to je jedno
- Přílohy
-
- INTC vstup.JPG (30.17 KiB) Zobrazeno 2600 x
Hele bezlepidlovej, nerejpej. Nepsal jsem nic o tom, že tomu nevěřím, nauč se číst.
Můj vzkaz byl neutrální a se smajlíkem, protože mj. nevěřím na časování trhu. Kdo tomu tvému názoru věřil, měl jít nakupovat, nic víc, nic míň.
Když bys víc četl moje příspěvky, věděl bys, že jsem na Intel dlouhodobě pozitivní.
Že ses jednou trefil je prima, pokud jsi na tom navíc i vydělal, je to dvakrát prima.
Můj vzkaz byl neutrální a se smajlíkem, protože mj. nevěřím na časování trhu. Kdo tomu tvému názoru věřil, měl jít nakupovat, nic víc, nic míň.
Když bys víc četl moje příspěvky, věděl bys, že jsem na Intel dlouhodobě pozitivní.
Že ses jednou trefil je prima, pokud jsi na tom navíc i vydělal, je to dvakrát prima.
potrefená husa...Pavel píše: ↑01 zář 2020 21:43Hele bezlepidlovej, nerejpej. Nepsal jsem nic o tom, že tomu nevěřím, nauč se číst.
ale no tak, bylo psáno v žertu.
A na Intel jsem taky pozitivní, já jen tvrdil, že bude lepší vstup (a byl).
Já nečasuji trh, ale vstup a výstup. A zde jsem vícekrát psal konkrétní tipy (ticker-datum-směr vždy nákup), jde to dohledat.
Např.MHLD bylo za 11 dní +18 %, JAZZ taky letí nahoru (psal jsem ji kolem 110, teď je 135), ten ještě neukončovat, (asi) poletí dál. S intelem je to úspěšnost tři ze tří
Když to zvládne začátečník mého formátu, pak "to" asi funguje.
Ale nikomu nevnucuji, je to otázka pravděpodobností, dlouhodobá úspěšnost nikdy není ani zdaleka 100 % a přiznám, že mám i své špatné načasování.
G.
Panove diky za reitovou diskuzi. Snazim se tak nejak preferovat vedouci "pekne" firmy v sektorech na vzestupu, a nevadi mi na poradne zhodnoceni pockat radove par let. Takova Nvidie mi smrdela v okoli nuly ci hluboko pod ni nejmene 2 roky, nez se rozletela. Pouze bych nerad opet nerozvazne stoupnu do houna jako treba s XOMem. Tam je spatne sektor i konkretni management
Ta datova centra vypadaji vskutku predrazene a dobre mozna spise na papire, opravdove zisky budou asi varit jen velci hraci (v rodine FAANG).
Pro ilustraci prikladam momentalni rozlozeni sveho portfolia. Kolac je pomerne dost jablecny.
Ta datova centra vypadaji vskutku predrazene a dobre mozna spise na papire, opravdove zisky budou asi varit jen velci hraci (v rodine FAANG).
Pro ilustraci prikladam momentalni rozlozeni sveho portfolia. Kolac je pomerne dost jablecny.