Na tvé úvaze je nesprávné:
1. Data z historie ti nedávají za pravdu: viz přiložená korelační matice, vysvětlení korelace najdete na wikipedii. Chování těchto tříd aktiv má své "normální" chování, ke kterému nyní nedochází. Každá taková změna značí (nějaký) obrat.
2. Rozsah: já hovořím o třech nezávislých aktivech na all time high, svých absolutních maximech, ty o běžném pohybu "nahoru a dolů". To že výnos dluhopisu se pohybuje proti ceně je zřejmé, přelívání z akcií do dluhopisů a zlata také.
Ale to je právě to, k čemu nyní nedochází! Můj koment je o tom, že JAK akcie TAK dluhop. TAK zlato (všichni spolu!) jsou na svých celoživotních maximech a porušily své přirozené chvání, odpozorované z historie. Některá skupina skupina kupců to prostě nemůže mít správně a cena se propadne.
-----------------------------
Lidové přirovnání: já popisuji zatmění slunce (poměrně řídký jev hodný pozornosti), ty kontruješ tím, že slunce zapadá každý večer...
-----------------------------
Může souviset se zvýšením inflace do budoucna, pak by cena komodit rostla, akcie také, dluhopisy by ale měly klesnout. To právě nenastává, pak by bylo vše jak má.
Glueless
P.S. sorry, je to trochu víc teoretický popis, než jsem si přál, proto přidám tip, ať nejsem off-topic:
Natgas akcie Antero Resources, ticker AR. Když mají ty komodity růst, požene to nahoru vyklesané těžaře