Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Já přizobl pár ks DG, mají ve čtvrtek earnings a predikce jsou velký beat. Pokud půjdou dolů, tak doředím.
Dale jsem koncem týdne přibral MSFT a AAPL (jen pár ks) před splitem. Další větší várka po splitu, nebo při dipech.
Sleduji taky poklesy TSLA. Dnes to v PM vystoupalo a brzkém marketu šlo dost dolů. Kdyby proběhl do konce týdne výraznější dump asi něco přizobnu.
Jinak pro dnešek v mém portfoliu roste hlavně REIT. Tam doufám že se mi všeho se ziskem podaří do října zbavit. Nakoupím pak ještě s větším diskontem.
Máte někdo tipy na e-commerce akcie s potenciálem růstu, které nemají nic společného s Čínou a nejsou AMZN?
Tím stříbrem myslíš fyzické nebo ETF SLV?
Dale jsem koncem týdne přibral MSFT a AAPL (jen pár ks) před splitem. Další větší várka po splitu, nebo při dipech.
Sleduji taky poklesy TSLA. Dnes to v PM vystoupalo a brzkém marketu šlo dost dolů. Kdyby proběhl do konce týdne výraznější dump asi něco přizobnu.
Jinak pro dnešek v mém portfoliu roste hlavně REIT. Tam doufám že se mi všeho se ziskem podaří do října zbavit. Nakoupím pak ještě s větším diskontem.
Máte někdo tipy na e-commerce akcie s potenciálem růstu, které nemají nic společného s Čínou a nejsou AMZN?
Tím stříbrem myslíš fyzické nebo ETF SLV?
Koupil jsem od nejake baby pres Aukro, co na nem od konce zimy udelala asi 1/4. Identifikoval jsem si nekolik zavaznych duvodu, proc paralelne investovat do drahych kovu (a stribro je nyni vuci zlatu podhodnocene) v pripade nejakyho velkyho fuckupu, neco stabilnejsiho, hure zkonfiskovatelneho, neco mimo burzy. Eggs in new basket.
Reity chci nakupovat na podzim.
Naposledy upravil(a) Marek dne 24 srp 2020 19:53, celkem upraveno 1 x.
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Myslis si, ze co Cech, to fejkar? Kvalitne zfixlovat precizni ryti na cihlach je obtiznejsi, nez si mnoho lidi mysli. V nejhorsim pripade je zde policie/pravnici. Zrovna se chystam zalovat ci podavat T.O. na jednoho nemcoura, tak bych to pripadne vzal hopem
Krom toho vzdy ocekavam origo nakupni papiry
Krom toho vzdy ocekavam origo nakupni papiry
V ramci ponauceni ostatnim: ja tenkrat prisel na schuzku s tim, ze chci (udelal jsem si predem maly pruzkum) fond japonska... Odesel jsem s fondem jedne rozvojove zeme. Pry to jde nahoru a lidi to kupujou, demografie, jsou tam mlady, ty kupujou, oni maji rozvoj pred sebou... No, blbej jsem byl nakvadrat...
Moje chyba, ale zase mam ted silnou motivaci.
Rozdil ve vykonostech tech fondu je ted nekolik set procent. Jeste jej schvalne drzim, aby mi chodily vypisy a ja uz nikdy poradce neposlechl.
G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
Jestli potrebujes nutne rustove akcie, kup si hotelovy REIT. Sice budes chvili na dne dolu OKD. Jakmile vsak ohlasi lek na coronu, tak se nahoru na orbit dostanes driv nez LajkaInvestor007 píše: ↑19 srp 2020 19:26Přemýšlím, že po earnings dipu dle výsledku osolím pořádně NVDA. Potřebuji do portfolia kriticky nějakou růstovou akcii, která se odlepí od podlahy a nebude se tam pořád vracet. Vidím to na kombinaci NVDA + AAPL po splitu.
G.
P. S. co v portfoliu, to na jazyku
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
REIT je pravý opak toho, co jsem měl při psaní daných řádků na mysli.
SLG mi to táhlo do dneška ke dnu a teď se snaží po vzoru TSLA sestřelovat družice (téměř +3%). SPG se taky žene vpřed.
Chápu jinak jak to myslíš. Holt jsem koupil moc vysoko, ale to je problém s každou akcií.
Jakmile přijde v říjnu/listopadu "druhá vlna" půjdou REIT do kytek úplně. Chci se jich úplně zbavit a nakoupit pak znovu za zbytkové ceny z toho, co nekrachne.
SLG mi to táhlo do dneška ke dnu a teď se snaží po vzoru TSLA sestřelovat družice (téměř +3%). SPG se taky žene vpřed.
Chápu jinak jak to myslíš. Holt jsem koupil moc vysoko, ale to je problém s každou akcií.
Jakmile přijde v říjnu/listopadu "druhá vlna" půjdou REIT do kytek úplně. Chci se jich úplně zbavit a nakoupit pak znovu za zbytkové ceny z toho, co nekrachne.
Odvaha ti nechybi, nakupovat pres aukro... A doufat v pravni stat.Marek píše: ↑24 srp 2020 19:52Koupil jsem od nejake baby pres Aukro, co na nem od konce zimy udelala asi 1/4. Identifikoval jsem si nekolik zavaznych duvodu, proc paralelne investovat do drahych kovu (a stribro je nyni vuci zlatu podhodnocene) v pripade nejakyho velkyho fuckupu, neco stabilnejsiho, hure zkonfiskovatelneho, neco mimo burzy. Eggs in new basket.
Ja nakupoval normalne v mincovne, proc jsi to nevzal tam? Byla levnejsi? Proc by mela?
Prebiral jsi to osobne?
G.
P. S. Jinakna stribro se divam stejne, oproti zlatu je podhodnocene a ma vetsi prum.vyuziti
Dobra, hotelreit ti nejede,tak ted seriozne:Investor007 píše: ↑24 srp 2020 19:05
Podivej se na williams and sonoma, ticker WSM
Nenapadna e.commerce akcie. Prodavaji nabytek, ale maji omnichannel a vetsinu trzeb z webu. Jeste maji dobre delany vernostni a nakupni program. Proste jedna fa, ktera pochopila jak se prizpusobit.
A expanduje po svete v nekolika statech.
A je to DGI, plati rostouci divi.
Stoji za pruzkum
G.
Naposledy upravil(a) Glueless dne 24 srp 2020 21:00, celkem upraveno 2 x.