Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
VSbrok
Site Admin
Been thanked: 7 times
Kontaktovat uživatele:

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02

Příspěvek od VSbrok » 29 črc 2020 00:37

WFC po divi katu nese naprosto bezvýznamný DY.
INTC jsem kupil malou pozici, cena samo letí dolů, tak pokud půjde k 45, tak bych ještě druhou várku vzal.
Investuji na důchod a klidný spánek

Martin
Pokročilý
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Martin » 30 črc 2020 11:44

Tak jsem ted chtel koupit ADM, vedel jsem o te firme driv, ale bliz ji nezkoumal. Kdyz jsem se na ni zameril, udelal si tabulky z výkazu, tak uz cena lezla nahoru. Nechytil jsem ceny kolem 35 a ted po vysledcich jede cena nahoru. U me naprosta klasika. Vysledky u GPC, CMI cenu nesrazily.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 30 črc 2020 11:47

Jdete dnes někdo do LI elektromobilů? FOMO by to mohlo po IPO vyhnat nahoru.

Andrej
Pokročilý

Příspěvek od Andrej » 30 črc 2020 22:50

Apple announces 4-for-1 stock split, FQ3 iPhone strength

https://seekingalpha.com/news/3598071-a ... e-strength

Apple's (NASDAQ:AAPL) board of directors approves a 4-for-1 stock split, effective August 31. Shares are up 4.4% AH, pushing the stock above $400 for the first time.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 31 črc 2020 13:18

koupil jsem gild (mel jsem ale asi koupit aapl - muj jiz 16%ni potrfoliovy kolos jemuz ani cilymi prikupy vsech okolnich firem nestiham snizovat % v kolaci - i pres predchozi sileny rust bude pravdepodobne rust i nadale, podporen recentnimi velmi pozitivnimi informacemi)

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 31 črc 2020 13:25

Naprosto chápu myšlenkové pochody. To že jsem měl koupit GOOGL, MSFT, AAPL, AMZN si říkám dokola a neustále to čtu i jinde. Málokdo z nás to ale udělá. Přijde mi skoro až vtipné jak většina investorů tohle vidí jen jako bublinu zatímco tyhle korporace jen a jen rostou.

Na GILD jsem se včera taky díval, ale rozhodl jsem se počkat co to s ním udělá po otevření marketu. Nákupku mám posazenou o něco málo níže.

Nebudu tu akcii ale honit, protože dle vývoje situace v USA (viz GDP - 35%) předpokládám, že nás čeká ještě velký pád a situace je neudržitelná. Většinu mám v cashi a zažádal jsem si o margin účet, abych mohl shortovat.

Marek
Investor

Příspěvek od Marek » 31 črc 2020 14:03

ja je koupil (aapl, googl, msft a fb) v 2016-18, ma kriteria byla tehdy smesne primitivni a i znalosti, ale vyslo to... zhruba jako kdyz blogger john vanhara (ten cesky miliardar v usa a velky zivotni strelec) nakupoval ty svoje akcie rano na wc, podle zcela banalnich kriterii (a paralelne mel na portfolio jeste nejakeho profi-maklere, a tato slozka mu nakonec dopadla mnohem hure, ac si platim odbornika)

stejne tak moji letosni nejuspesnejsi akcii, whirlpool, jsem koupil v koronadipu po "resersi" v 5ti min, kdyz se borci na nejakem akciovem foru dohadovali nad neci rozbitou prackou (whirlpool dela takovou tu lepsi bilou elektroniku)

tolik asi k neexistujici korelaci reserse a uspechu v investovani v mem universu

gild byla hned moje druha akcie (samozrejme nebyla z moji hlavy, dokonce jsem si myslel, ze kolega komoli jmeno "gillette"), dnes jiz o firme samozrejme jiz neco vim :), po applu

apple jsem pak zcela bez skrupuli ci obav nakupoval cca 12-24 mesicu po dobu rustu (jen pe se za tu dobu temer zdvojnasobilo, coz by "normalne" bylo alarmujici), a dnes se jedna o primarni duvod, proc nemam portfolio po covidu v hajzlu

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 31 črc 2020 21:02

Investor007 píše:
30 črc 2020 11:47
Jdete dnes někdo do LI elektromobilů? FOMO by to mohlo po IPO vyhnat nahoru.
jj vyhnalo, ale teď to vypadá na konsolidaci... jinak brát v číně firmu po IPO & automotive musí být adrenalin, ušetříš za skoky padákem apod. :-)
já to na elektroauta zkouším přes jejich dodavatele

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Investor007
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Investor007 » 31 črc 2020 21:11

Já to zkouším nastaveným LMT příkazem někde okolo 4 USD na zoufalce. :-D Třeba z toho bude nové NIO.

Glueless
Investor
Been thanked: 3 times

Příspěvek od Glueless » 31 črc 2020 21:36

Marek píše:
31 črc 2020 14:03
ja je koupil (aapl, googl, msft a fb) v 2016-18, ma kriteria byla tehdy smesne primitivni a i znalosti, ale vyslo to...

stejne tak moji letosni nejuspesnejsi akcii, whirlpool, jsem koupil v koronadipu po "resersi" v 5ti min,

tolik asi k neexistujici korelaci reserse a uspechu v investovani v mem universu

apple jsem pak zcela bez skrupuli ci obav nakupoval cca 12-24 mesicu po dobu rustu (jen pe se za tu dobu temer zdvojnasobilo, coz by "normalne" bylo alarmujici), a dnes se jedna o primarni duvod, proc nemam portfolio po covidu v hajzlu
jj, mám to taky, absolutně neodpovídá počet hodin analýzy a návratnost...
není to urážka, ale říká se "hloupý sedlák má největší brambory" 8-)

k tomu ještě přidám další fenomén: jakmile začnu rešeržovat nějakou firmu, tato se odlepí a letí vzhůru, nechápu.

S nákupem se mi spíš vyplatilo čekat, nejedná se o spekulaci, jak je zde často prezentováno, ale spíš trpělivost/neunáhlenost.

Proto mám v zásobě hned asi 30-50 firem, kdy jen čekám na dobrý vstup.

A konkrétně, abych nebyl off-topic: Smucker (SJM), defenzivní akcie, pro paniku dobrý, silná resistence na 100, DY 3,3 %, rostoucí divi.

G.
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...

You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.

Zamčeno