Zajímavé články / Doporučené čtení
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Zajímavé články / Doporučené čtení
Zajímavý článek o výnosové křivce na E15.cz
https://www.e15.cz/nazory/akcie-meny-na ... mi-1357680
https://www.e15.cz/nazory/akcie-meny-na ... mi-1357680
Investuji na důchod a klidný spánek
Re: Zajímavé články / Doporučené čtení
Na tom článku je nejzajímavější úvaha o tom, nakolik je dlouhý konec křivky deformován mohutnými odkupy dluhopisů FEDem. Pokud ano, pak by indikace přicházející recese inverzností výnosové křivky (mnohokrát v minulosti tomu tak bylo) byla tímto významně relativizována.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Ano souhlas, QE a QT s časem příchodu rozhodně zatočí ... a to oběma směry.
Trošku ale podezřívám politiky v US, že udělají vše proto, aby "nepřišla" ve volebním roce ... tedy především Trump bude dělat co bude moct, aby pak mohl říct "vidíte, jak jsem to zařídil"
Trošku ale podezřívám politiky v US, že udělají vše proto, aby "nepřišla" ve volebním roce ... tedy především Trump bude dělat co bude moct, aby pak mohl říct "vidíte, jak jsem to zařídil"
Investuji na důchod a klidný spánek
Souhlas, u Trumpa si taky myslím, že bude klást velký důraz na to, aby akcie neklesaly a udělá proto skoro všechno. Tedy do dalších prezidentských voleb v USA moc levně nenakoupíš:-)
Spíš bude klást důraz na to aby trh jako celek neklesal, jednotlivé tituly určite budou klesat, stejně jako jiné budou stoupat.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
A mě to spíš přijde, že si investoři neuvědomují sílu zpětných odkupů akcií. Já osobně to vnímám jako bonus a ne podmínku k investici. Se závěrem článku nesouhlasím. Viz graf porovnání výnosu dividendových aristokratů s indexem.
Co se týká síly zpětných odkupů akcií, tak jsem si hned vzpomněl na knihu Nová Buffettologie a Warrenův check list pro potencionální investice (str.144): Podnik s trvalou konkurenční výhodou využívá svůj nerozdělený zisk třemi možnými způsoby - 1)k rozšíření své provozní kapacity 2),k investici do nových oblastí podnikání a/nebo 3)ke skoupení vlastních akcií.