Tak mám tady pro Vás pár firem k zamyšlení než se mi nafunduje účet u Lynx
.
Podnik - Férová cena ( odhad )
Walgreens Boots Alliance Inc. (WBA) - 58$
Bristol-Myers Squibb Co. (BMY) - 82$
AbbVie Inc. (ABBV) - 101 $
General Dynamics Corp. (GD) - 158$
AT&T Inc. (T) - 39$
Altria Group Inc. (MO) - 47$
Lockheed Martin Corp. (LMT) - 381$
Unum Group (UNM) - 32$
Verizon Communications Inc. (VZ) - 63$
British American Tobacco plc (BTI) - 44$
Mercury General Corp. (MCY) - 53$
Old Republic International Corp. (ORI) - 19$
Philip Morris International Inc. (PM) - 72$
Realty Income Corp. (O) - 63$
Osobně jsem si kdysi stanovil ( a možná jsem to tu i již několikrát prezentoval ), že chci vlastnit top 2 firmy ze sektoru. To by tedy znamenalo 22 firem se stropem 25 ( 3 firmy na hraní a spekulaci ). Dnes mé portfólio obsahuje 16 společností což můžete vidět v tabulce co vede Stanik. Tam si tedy můžete všimnout, že své pravidlo jsem porušil.
Vím, že nechci mít z portfólia zoo, abych měl stále pocit, že ho mám pod kontrolou. Nicméně takový spotřebitelský sektor, jsem si v hlavě rozdělil na podsektory. Jako třeba cigára, alkohol, nealko, jídlo, obchody. Takže asi skončím s krapet vyšším počtem podniků. Hold asi i ten investor se časem vyvíjí.
Proto v mém prtf. již teď vím, že bude nadvážen sektor zdravotnictví a spotřebního zboží.
Z výše uvedeného seznamu do svého prtf. tedy pravděpodobně vyberu tyto společnosti:
Verizon Communications Inc. (VZ)
Philip Morris International Inc. (PM) nebo British American Tobacco plc (BTI)
Old Republic International Corp. (ORI)
AbbVie Inc. (ABBV) nebo Bristol-Myers Squibb Co. (BMY)
Walgreens Boots Alliance Inc. (WBA)
Sektorově to pak bude následovně:
telekom - 2 kusy
Cigára - 2 kusy
Finance - 2 kusy
Zdravotnictví - 4 kusy
Spotřebák / lékárny - 1 kus
Neříkám, že to udělám hned dnes či zítra. Pokusím se být trpělivý a počkat si zda nepřijde nějaký dip. Ovšem i dneska to pravděpodobně poroste. Pak si tedy možná budu trhat vlasy, že jsme nekoupil ORI hned pod 17. A nebo naopak budu rád, že jsem pošetřil cash, když přijde konečně korekce o 10-15 % .-D Křišťálovou kouli nemám, ale tipnul bych si, že ekonomiky už se nezavřou tak jako při první vlně.