Osobně mám IBM koupené jenom proto abych měl něco v IT sektoru, s tím že ji podržím po dobu testu, posbírám pár dividend a prodám
podobně mi šrotujou NYSE:NUE, NYSE:WRK, NDQ:GT a NDQ:NWL u kterých nevím jestli je držet "na chov nebo na maso"
Moderátor: VSbrok
Osobně mám IBM koupené jenom proto abych měl něco v IT sektoru, s tím že ji podržím po dobu testu, posbírám pár dividend a prodám
A díval jsi se na kvartální výsledky, resp. na růst Reve z Cloudu? Že takto šmahem "nevidíš" žádný potenciál pro růst v oblasti Cloudu?Investor007 píše: ↑16 kvě 2020 00:21Já akorát pokud se odprostím od řeči čísel u toho IBM nevidím žádný potenciál pro růst v oblasti cloudu.
Žádná výhra? Opravdu tomu tak rozumíš, že tak jednoznačně odsuzuješ potenciál Red Hat? Myslíš si, že před tou akvizicí se spousta odborníků z IBM nezamýšlela nad potenciálem takové akvizice, (nezpracovávala analýzy, které pak musela obhajovat) a dokázala to lépe posoudit než ty nebo já?Investor007 píše: ↑16 kvě 2020 00:21Red hat taky není žádná výhra co se týče Linuxu a věcí s ním spojených jak by si člověk na první pohled mohl myslet.
Já si teda úplně neuvědomuju, že by IBM poskytovalo cloudové služby pro běžné uživatele. Měl jsem za to, že cloud poskytují zejména jako další službu ke svým ostatním řešením pro business, zejména pro velký business, a tam vůbec nevidím prohranou bitvu, naopak integrovaný přístup k těm řešením má podle mého docela velký potenciál.Investor007 píše: ↑16 kvě 2020 01:17Já jsem to hodnotil podle vlastních praktických zkušeností s cloudem jako službou u výše zmíněných. Myšleno využitím pro vlastní potřebu a zejména potřeby zákazníků. To že podle mne teď hraje IBM již předem prohranou bitvu o cloud je pouze můj subjektivní názor. Křišťálovou kouli samozřejmě nikdo nemáme.