Lynx
Moderátor: VSbrok
Re: Lynx
Zdravím,
mám dotaz: chci převést portfolio z Lynx k Interactive Brokers (IB).
Má někdo zkušenosti/znalosti zdali to jde a popř. jak?
Motivace: Podcenil jsme množství nákupů. Jsem sice buy@hold, ale i tak za rok utratím víc než 120 USD na poplatcích (což je min. poplatek za účet/neaktivitu u IB).
Dále mám trend nakupovat spíše častěji menší loty a to opět vede k vyšším poplatkům.
Nechci prodávat Lynx-převádět peníze a nakupovat v IB, protože tam mám dost malých pozic. Raději bych to celé převedl, jde to? Jak na to?
Děkuji za tipy popř. odkazy.
Glueless
P.S. proti Lynx nic nemám, jen ty poplatky narůstají a u IB je to stejně...
mám dotaz: chci převést portfolio z Lynx k Interactive Brokers (IB).
Má někdo zkušenosti/znalosti zdali to jde a popř. jak?
Motivace: Podcenil jsme množství nákupů. Jsem sice buy@hold, ale i tak za rok utratím víc než 120 USD na poplatcích (což je min. poplatek za účet/neaktivitu u IB).
Dále mám trend nakupovat spíše častěji menší loty a to opět vede k vyšším poplatkům.
Nechci prodávat Lynx-převádět peníze a nakupovat v IB, protože tam mám dost malých pozic. Raději bych to celé převedl, jde to? Jak na to?
Děkuji za tipy popř. odkazy.
Glueless
P.S. proti Lynx nic nemám, jen ty poplatky narůstají a u IB je to stejně...
Radši budu mít přibližně pravdu, než se úplně přesně mýlit...
You are neither right nor wrong because the crowd agrees or disagrees with you.
You are right because the data and reasoning are right.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak koukám, že se registrace povedla.
Na tvůj dotaz tady asi nikdo neodpoví fundovaněji než samotný Lynx a proto je to již pár dní co je Vlasta oslovil. Bohužel zatím bez odpovědi.
Na tvůj dotaz tady asi nikdo neodpoví fundovaněji než samotný Lynx a proto je to již pár dní co je Vlasta oslovil. Bohužel zatím bez odpovědi.
Jj, podařilo se.
No tak předpokládám, že může být pár lidí, co to už řešili a budou ochotni poradit.
Nucené poplatky za neaktivitu u IB (10USD/měsíc, tzn. 120USD/rok) můžou odrazovat, ale když jsem si to spočítal do daní, platil jsem Lynx výrazně víc.
Taky vidím výhodu v častějších nákupech menších lotů, klidně i týdně po pár ks akcií.
Zvlášť v dnešní době, kdy celý trh skáče hore-dole.
Glueless
Nějakou dobu už tohle fórum sleduju a nevybavuju si, že by to někdo (vy)řešil. Ani u Ladislava na fóru.
Kdysi tam jen proběhla informace, že přechod od Lynxu k IB je nějak uměle komplikován, asi aby Lynxu neutíkal kšeft, může to být nějaké celková strategie IB, těžko říct. Je to ale cca 3 roky starý případ, někde byl zveřejněn.
Kdysi tam jen proběhla informace, že přechod od Lynxu k IB je nějak uměle komplikován, asi aby Lynxu neutíkal kšeft, může to být nějaké celková strategie IB, těžko říct. Je to ale cca 3 roky starý případ, někde byl zveřejněn.
Děkuji za odpověď.
Vlákno jsem si pročetl a odp. nenašel, proto jsem napsal příspěvek, zdali někdo ví.
Také jsem někde četl, že to komplikují (+6 měsíců pauza od zrušení k založení), což si myslím, že Lynx nemůže vyžadovat, popř. IB by nepřijalo.
Lynx se právě z těchto pochopitelných důvodů asi nemá cenu ptát. Maximálně zkusit přímo IB, ale bylo psáno mnohokrát, že jejich zákaznický servis je bída.
Ono by šlo prodat vše-převést-nakoupit, ale to by byla zase hromada poplatků a daní...
G.
Vlákno jsem si pročetl a odp. nenašel, proto jsem napsal příspěvek, zdali někdo ví.
Také jsem někde četl, že to komplikují (+6 měsíců pauza od zrušení k založení), což si myslím, že Lynx nemůže vyžadovat, popř. IB by nepřijalo.
Lynx se právě z těchto pochopitelných důvodů asi nemá cenu ptát. Maximálně zkusit přímo IB, ale bylo psáno mnohokrát, že jejich zákaznický servis je bída.
Ono by šlo prodat vše-převést-nakoupit, ale to by byla zase hromada poplatků a daní...
G.
Já chápu Lynx jako něco jako "klon" IB pro menší objemy a pro některé země s podporou v jejich mateřštině. Tedy něco vytvořeného s podporou IB, takže bych rozuměl tomu, že mají i nějakou dohodu o "nevstřícnosti" přestupu k IB.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Oficiální stanovisko Lynx:
LYNX nenabízí převod účtu k Interactive Brokers. Dle dohody mezi oběma společnostmi je navíc stanovena standardní lhůta 6 měsíců, po kterou musí klient LYNX počkat, než mu společnost Interactive Brokers umožní otevřít účet napřímo.
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak samozřejmě, že když založíš účet na jiné jméno či rodné číslo nemají ti v tom jak zabránit. Pak ale odpadá požadavek přesunu portfólia. Jen nevidím zatím žádný smysl v tom přesouvání portfólia. Jelikož Lynx nemá žádné poplatky za neaktivity či jiné pravidelné poplatky.
Kdybych chtěl tedy já přesun otevřu účet u IB na ženu a začnu tam nakupovat. Horší je jak je jedinec sám tam asi žádná možnost není.
Kdybych chtěl tedy já přesun otevřu účet u IB na ženu a začnu tam nakupovat. Horší je jak je jedinec sám tam asi žádná možnost není.