Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
- StanikKolarik
- Investor
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Co si myslíte o Atlas Corp (NYSE:ATCO)?
Už jsem držel společnost ze které vznikla a podle čísel to nevypadá věru zle...
Ale je to prostě okrajový titul. Ikdyž se docela často objevuje v žebříčcích "Best divi income stocks for nějaký měsíc. Třeba Zacks ji má umístěnou v doporučení pro březen i duben.
vlákno o titulu: viewtopic.php?f=11&t=593
Už jsem držel společnost ze které vznikla a podle čísel to nevypadá věru zle...
Ale je to prostě okrajový titul. Ikdyž se docela často objevuje v žebříčcích "Best divi income stocks for nějaký měsíc. Třeba Zacks ji má umístěnou v doporučení pro březen i duben.
vlákno o titulu: viewtopic.php?f=11&t=593
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Malá firma a ty RISKy co jsou na posledních 4 řádcích, taky nic moc.
Investuji na důchod a klidný spánek
Tak jsem dnes vstoupil do OHI. Cena mi sice utekla dost nahoru, ale pokud pojde znovu na 25 a níž, jsem připraven ředit.
Info Update mě utvrdil v tom, že by tento rok měli zvládnout bez nějakých větších potíží...:
"Today, we have approximately
$315 million in cash on our balance sheet and $738 million in availability under our credit facility. We
have no significant bond maturities until August 2023."
Info Update mě utvrdil v tom, že by tento rok měli zvládnout bez nějakých větších potíží...:
$315 million in cash on our balance sheet and $738 million in availability under our credit facility. We
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
Dneska navic deklarovali divi, takze bych taky rad naredil, ale kdyz vidim to low okolo 15usd tak se mi zatim moc nechce:))Kamarad píše: ↑13 dub 2020 21:02Tak jsem dnes vstoupil do OHI. Cena mi sice utekla dost nahoru, ale pokud pojde znovu na 25 a níž, jsem připraven ředit.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Mě se líbí jak si tak přičítám weby, jak jeden tábor tvrdí, že jsme ještě neviděli dno a druhý, že nejhorší máme za sebou a už v půlce příštího roku budeme zpět na rekordních úrovních. Nejlepší na tom všem je, že oba články jsou na jednom webu a vydání dělí hodiny. To mě vážně baví. O to víc tedy platí, že je potřeba se na investici dívat jako majitel podniku jehož akcie kupuji.
Ano, to je naprosto normální. Vždy najdeš dost důvodů psát proti i pro nákupu/prodeji. A když počet/význam jedněch důvodů převáží, posune se cena a zase vznikne cca rovnováha názorů.Ondřej píše: ↑14 dub 2020 07:12Mě se líbí jak si tak přičítám weby, jak jeden tábor tvrdí, že jsme ještě neviděli dno a druhý, že nejhorší máme za sebou a už v půlce příštího roku budeme zpět na rekordních úrovních. Nejlepší na tom všem je, že oba články jsou na jednom webu a vydání dělí hodiny. To mě vážně baví. O to víc tedy platí, že je potřeba se na investici dívat jako majitel podniku jehož akcie kupuji.
A vo tom to je:-)
- StanikKolarik
- Investor
chápu správně, že když ABBV koupím do 12:00 ET (tedy do 18h našeho času), tak na divi nárok mít budu?
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Kde vy na to chodíte ty vado.-D Připadám si jako těžký amatér, že nevím kdy která firma má ex-div. Nikdy jsem to nijak neřešil. Vždyť se přeci říká, že cena akcie když už nemáš nárok na dividendu by měla klesnout právě o onu výši vyplacené dividendy ne? Tak dostaneš až tu další nic horšího se přece nestane ne?StanikKolarik píše: ↑14 dub 2020 09:31chápu správně, že když ABBV koupím do 12:00 ET (tedy do 18h našeho času), tak na divi nárok mít budu?
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
muzes to s presnosti na vteriny sledovat zde:) https://www.dividend.com/ ale u ABBV uz je to passe, nakoupis hold levnejsi viz vyseStanikKolarik píše: ↑14 dub 2020 09:31chápu správně, že když ABBV koupím do 12:00 ET (tedy do 18h našeho času), tak na divi nárok mít budu?
Pánové, jsem nějaký ztracený lehce... zhodnotil jsem Wells fargo, jako dostatečně dobrý na nákup, ne skvělý, ale dostatečně dobrý... dneska čtu pomalu jen zkázu
Zhodnotil jsem že Pfizer je momentálně suprovej buy, když čtu co si o tom lidi myslí, tak mi to zase nedává moc optimismu...
tak sakra, dělám něco špatně ? já nějak potřebuju najít sebevědomí k tomu, že skutečně něco "umím" už, alespoň něco... nějak ale nemůžu
Zhodnotil jsem že Pfizer je momentálně suprovej buy, když čtu co si o tom lidi myslí, tak mi to zase nedává moc optimismu...
tak sakra, dělám něco špatně ? já nějak potřebuju najít sebevědomí k tomu, že skutečně něco "umím" už, alespoň něco... nějak ale nemůžu
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE