Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit? - v02
Dle Goldman Sachs má Rusko dost prostoru vydržet tyto ceny ropy 6 let. USA má breakeven cenu kolem $50, tudíž americké ropne firmy čekají krušné časy a také penzijní fondy a banky, které drží jejich masivní dluh. Asi 11% všech high yield dluhopisů jsou ropáci. A ty penzijní fondy to ještě mají napákované přes dluh.
The chart-reading technique actually works. Peter Lynch, (z knihy Beating the Street, postscript.) 1993
Mam vypsany nakup MAIN za 32, jako prvni vstup. Neni to tak davno, co jsem chtel koupit za 42,50 a ted vaham koupit to hned. ARCC chci taky jen nevim presne za kolik, jestli vzit kolem 16 nebo to zatim nechat.VSbrok píše: ↑11 bře 2020 12:22Tak já po dlouhém koukání do zrcadla a přemlouvání toho naproti, prodal část pozice OHI (po časovém tRestu) s 30% výnosem.
A navýšil tak $$$ na účtu a zatím vyčkávám co bude...
Chtěl jsem můj největší KaZ ORI, ale před ex-divi neklesl na cenu, kterou bych byl ochoten zaplatit, včera se tam na chvíli podíval, ale další ex-divi je daleko, takže na ORI si klidně počkám.
Tento týden v pátek má exdivi několik zajímavých firem, který mám na BDC watchlistu (ARCC, GLAD, CSWC, CGBD) a příští týden se k nim přidá i MAIN.
Tak uvidím co bude ...
Pre-market futures jsou zas slušně volatilní, takže dnes lze očekávat další super jízdu na lochnesce
Na ORI jeste pockam, mozna jsem mel vzit PRU, jenze je to moc velky sesup, tak nevim.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Tak to gratuju že máš tak pevné nervy. Já je bohužel nemám, tak kupuju průběžně s poklesem jak píše Pavel. Taky by se mi mohlo stát že bych pořád čekal dno a najednou by přišel růst a já bych nekoupil nic...czhunter píše: ↑11 bře 2020 14:09A nebo taky nemusím prodat nic, protože jsem kupoval tak za levno, že moje akcie o 50% dolů nepůjdou a pokud přijde krize, tak mám pěknou kopu zlata připravenou po 300-400% zhodnocení jako v minulé krizi okamzitě vymenit za akcie a najemní dům. Pokud krize nepřijde, tak stejnak bude zlato dál růst kolem 10-20% ročně, protože centrální banky budou tisknout jak nikdy předtím.Pavel píše: ↑11 bře 2020 13:38Jak vidíte sami, mele se to a mele každý den, nálada střídá náladu a nikdo neví, jak hluboko se to ještě propadne anebo taky už ne. Právě pro takovéhle psychicky náročné období se doporučuje nakupovat průběžně s tím, že průměrná nákupka pak bude kompromis. Někdo to dělá už jen proto, aby psychicky nezkolaboval, což je docela dobrý důvod. Jiný si rád zariskuje a zkouší trefit dno.
Pokud někdo věří nějaké jedné konkrétní predikci, že třeba bude na 50-60% recese a z toho pak odvozuje pád cen akcií o 50-60%, tak to má vlastně hrozně jednoduché. Všechno může prodat a počkat si na nákup za poloviční ceny:-)
Co se týká viru, tak situace v Evropě i USA ještě není na vrcholu, takže obavy investorů jsou logické a dokud nebude důvěryhodný posun směrem k potlačení viru, budeme se zmítat nahoru i dolů, tomu se asi nedá vyhnout. A do toho ještě ropná válka, děkuju pěkně, taky mám jen jedny nervy. Tak si popřejme co nejpevnější nervy a hlavně se snažme nelítat názorově ode zdi ke zdi.
To je krása investování inteligentního investora, že vydělá ať se děje cokoliv. Tak jak to učí Robert Kiyosaki a Ray Dalio.
Pořád lepší, než si zbytek života vyčítat, že jsem prošvihl možnost koupit třeba Microsoft za 10 PE, jen proto, že jsem vše proinvestoval za draho a nebo kupoval value traps jako ropný společnosti.
To byl masakr jak to včera kleslo v jednu dobu o tolik...na 30USD a pak se to vrátilo na 38...dnes na to číhám a koupim jestli to doleze alespon na 34USD ale nevypadá to... včera ve stejnou dobu čel dolu o -10 USD RCL, a pak zase 10 USD nahoru...taky jsem prošlihl...Kiflik píše: ↑11 bře 2020 13:48Páč jsem pos.ra, tak jsem vzal na 2x, jednou za 36 a podruhé jsem nastavil 32USD šel pryč a ono to klaplo. Naštěstí má Degiro malé poplatky.Mrhol píše: ↑11 bře 2020 11:55pěkně...to je teda pěknej pád...dnes se na něj taky zaměřím...chytl si ho u 30 USD?Kiflik píše: ↑10 bře 2020 23:06Pořídil jsem sondu do ONEOK ten výplach byl neodolatelný https://finviz.com/quote.ashx?t=OKE
Tak v pre-marketu je to už zase na mém průměru https://old.nasdaq.com/symbol/oke/premarket
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To RCL je zadupané fest https://finance.yahoo.com/quote/RCL?p=R ... c=fin-srch
Otázka je kdy se lidstvo pustí do cestování a ještě na lodi (něco jako Diamond Princess)?
Otázka je kdy se lidstvo pustí do cestování a ještě na lodi (něco jako Diamond Princess)?
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
MAIN před chvílí za 31,68 Takže gratulace k nákupu, já se furt nějak ještě neodhodlalMartin píše: ↑11 bře 2020 15:04Mam vypsany nakup MAIN za 32, jako prvni vstup. Neni to tak davno, co jsem chtel koupit za 42,50 a ted vaham koupit to hned. ARCC chci taky jen nevim presne za kolik, jestli vzit kolem 16 nebo to zatim nechat.
Na ORI jeste pockam, mozna jsem mel vzit PRU, jenze je to moc velky sesup, tak nevim.
ARCC stále klesá, ex-divi až v pátek, tak snad se přiblíží k 15ti
Investuji na důchod a klidný spánek
Ja mel ARCC nastaveno na 15.5 ale uz jsem na to nemel nervy, tak jsem vzal za 15.62. Vyporadani je T+3 a nemusel bych stihnout ex day a to by byla skoda kvuli par centum.
Edit. Aha, nasdaq ma asi T+2, bliz to zkoumat nebudu. No nic, jedem dal.
Edit2. Koupen xom 42.06. Nemam nervy na to porad hlidat trh. Uz u toho sedim nekolik dnu. Kdyz to pujde niz, dokoupim.
Edit. Aha, nasdaq ma asi T+2, bliz to zkoumat nebudu. No nic, jedem dal.
Edit2. Koupen xom 42.06. Nemam nervy na to porad hlidat trh. Uz u toho sedim nekolik dnu. Kdyz to pujde niz, dokoupim.
Naposledy upravil(a) Hradec dne 11 bře 2020 18:38, celkem upraveno 1 x.
Tak si predstav, chtel sem se podivat v Lynxu na 14 prirustek a ono nic....jak furt zadavam prikazy a rusim je, tak jsem ho asi zrusil. Nastesti jsem hned chytil cenu 31,72. Co s PRU na jakou cenu jdes?VSbrok píše: ↑11 bře 2020 17:49MAIN před chvílí za 31,68 Takže gratulace k nákupu, já se furt nějak ještě neodhodlalMartin píše: ↑11 bře 2020 15:04Mam vypsany nakup MAIN za 32, jako prvni vstup. Neni to tak davno, co jsem chtel koupit za 42,50 a ted vaham koupit to hned. ARCC chci taky jen nevim presne za kolik, jestli vzit kolem 16 nebo to zatim nechat.
ARCC stále klesá, ex-divi až v pátek, tak snad se přiblíží k 15ti
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem odpálil ARCC, uvidím jestli se něco za 15,51 uloví
PRU má ex-divi až v květnu, takže si klidně počkám na cenu pod 57
Všichni správci aktiv (LAZ, TROW, PRU) dnes vykázali pokles AUM, takže není kam chvátat.
PRU má ex-divi až v květnu, takže si klidně počkám na cenu pod 57
Všichni správci aktiv (LAZ, TROW, PRU) dnes vykázali pokles AUM, takže není kam chvátat.
Investuji na důchod a klidný spánek
Můžu se zeptat, podle čeho jsi se rozhodl prodat? Má OHI teď aktuálně špatně našlápnuto, vidíš lepší příležitosti, nebo ti prostě jen přerostla pozice? Zajímá mě ten tvůj rozhodovací strom - co, kdy a jestli vůbec něco prodat.
Já teď při těhle cenách už nevím, kam dřív koukat, ale zároveň jsem začal přikupovat možná moc brzo, tak uvidíme, jak dlouho to ještě půjde...