Otázky a odpovědi
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Otázky a odpovědi
Evropa je bohužel z pohledu akciového trhu furt 50 let za Amerikou a nic souhrného neexistuje
nebo jsem to aspoň do teď nenašel
nebo jsem to aspoň do teď nenašel
Investuji na důchod a klidný spánek
ahoj, nevím kam to přesně hodit, tak se zeptám tady
vlastníte někdo akcie z české burzy? S investováním teprve začínám a jelikož si nejdříve chci osahat demo účet, hlavně kvůli pokynům atd, tak jsem přemýšlel že hodím pár tisíc na lynx, tím pádem mi umožní otevřít demo účet když tam budu mít normální účet, pochopil jsem to dobře?
a když už tam budu mít pár tisíc, tak bych koupil nějakou cz akcii, o2, kofola, čez, ještě nevím, pořádně jsem ještě neprojížděl jejich výkazy.
díky za odpovědi
vlastníte někdo akcie z české burzy? S investováním teprve začínám a jelikož si nejdříve chci osahat demo účet, hlavně kvůli pokynům atd, tak jsem přemýšlel že hodím pár tisíc na lynx, tím pádem mi umožní otevřít demo účet když tam budu mít normální účet, pochopil jsem to dobře?
a když už tam budu mít pár tisíc, tak bych koupil nějakou cz akcii, o2, kofola, čez, ještě nevím, pořádně jsem ještě neprojížděl jejich výkazy.
díky za odpovědi
BHP Group PLC -> dříve BHP Billiton Plc... chci koupit akcie, dívám na DeGiro - XET | BIL | GB00BH0P3Z91. Ale proč na NYSE zůstalo tedy BHP Billiton LtdA NSY | BHP | US0886061086 (ještě tam mají i BHP Billiton Plc NSY | BBL | US05545E2090) . Na NYSE je to ADR, čemuž se chci vyhnout, tak jen dotaz jestli na burze XETRA kupuju tu stejnou firmu.
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Je v tom chaos, ale dle mě je 2 x XET | BIL / GB00BH0P3Z91 = 1 x NSY | BBL / US05545E2090
Já řeším, kterého z těžařů zda BBL nebo RIO (ano koupím na NYSE) https://simplywall.st/compare/LSE%3ARIO%2CASX%3ABHP
Já řeším, kterého z těžařů zda BBL nebo RIO (ano koupím na NYSE) https://simplywall.st/compare/LSE%3ARIO%2CASX%3ABHP
aha vidíš RIO má taky blížící se dividendy.. já chci obě firmy, ale težko říct která je teď lepšíKiflik píše: ↑02 bře 2020 14:17Já řeším, kterého z těžařů zda BBL nebo RIO (ano koupím na NYSE) https://simplywall.st/compare/LSE%3ARIO%2CASX%3ABHP
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
psal jsem to kdysi v https://www.investicnigramotnost.cz/kat ... y/zacatky/... na české akcie FIO, na vše ostatní Lynx, Degiro, či cokoliv jinéhomarek95 píše: ↑29 úno 2020 14:42ahoj, nevím kam to přesně hodit, tak se zeptám tady
díky za odpovědi
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
Ahoj, pokusil jsem se nakoupit akcie GD, a dost mne prekvapila tato hlaska (lynx):
"Příkaz pro GD byl odmítnut z důvodu: 'Cenne papiry teto spolecnosti neni mozne obchodovat z obezretnostnich opatreni spojenych s obchodovanim akcii ze zbrojarskeho prumyslu."
To jsou opravdu nejaka omezeni pro ne-americke obcany, nebo je to treba jen nejakym mym nastavenim/statusem u lynxu?
"Příkaz pro GD byl odmítnut z důvodu: 'Cenne papiry teto spolecnosti neni mozne obchodovat z obezretnostnich opatreni spojenych s obchodovanim akcii ze zbrojarskeho prumyslu."
To jsou opravdu nejaka omezeni pro ne-americke obcany, nebo je to treba jen nejakym mym nastavenim/statusem u lynxu?
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
ano je to tak, lynx si hraje na mravokárce a zakazuje ruzné zbrojní firmy. Tuším že třeba i LMT je zakázané...