Diky za prispevek, no dalsi v merku mam napr. Intel a BEN, ktery dnes za podobnych okolnosti take vyklesal, a jeho valuace je celkove dost nizka... Do ceho nejlepe nyni jit, nejak neumim vyhodnotit... Ale kratkodoby horizont mne pramalo zajimaPavel píše: ↑13 úno 2020 22:29Když si pečlivě pročteš jejich poslední dva kvartální reporty (na jejich stránkách), zjistíš, že k poklesu ceny je důvod a odráží zpomalení růstu zisku a stagnaci (resp. pokles) revenue + velmi malý nárůst dividendy. Současná cena je sice dobrá, ale to stigma, které na trhu teď mají, bude cenu držet spíš níž než výš. Takže nemusíš podle mě s nákupem spěchat, ale neuděláš ani chybu, když koupíš teď.
Mimochodem dnešní pokles ceny de facto jen koriguje nárůst za posleních cca 5 dní, takže žádné drama:-)
Dale mne mrzi, ze mam "malo" NRZ, MSFT (nakup jeste za stodolarovych casu), DIS, GILD/CAH, CAT...
Zadna hitparada ted asi nenastane nikde, prumerne jsou trhy dost vysoko, zadne zarucene bargainy (jako byval Apple s pe 10-15 a ja si dlouhe mesice chodil ta jablka levne trhat) lezet nevidim...
Prioritou je pro mne ale obvykle diverzifikovat do novych firem, proto jsem se primarne myslel na CSCO/INTC. A jeste na GIS, ale cisla jsou IMHO dost spatna...