Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
momentálně dělám diplomku na Daimler a vnitřní hodnota mi vychází okolo 32 €
Ja drzim BMW i Daimler a nejsem spokojen s ani jednou z nich, divi 1x za rok, cisla se spise horsi, cena pada, pe roste a cur.... EU jim konstantne tanci po krku (tak jako cele ekonomice obecne)
Renault bych nekoupil uz z principu (hnusna budgetova auta, domicil a hlavni trh v EU, ranenej prumysl), s podobnym pe bych radeji koupil Lufthansu (ktera mi dela radost snad pouze rostoucim diy)
Renault bych nekoupil uz z principu (hnusna budgetova auta, domicil a hlavni trh v EU, ranenej prumysl), s podobnym pe bych radeji koupil Lufthansu (ktera mi dela radost snad pouze rostoucim diy)
Pochybuju, že ti někdo poradí s Renaultem, automobilky a letecké společnosti nečeká moc zářná budoucnost a hlavně je tam silná, ale opravdu silná konkurence. Díly tomu se automobilkama nikdo moc nezabývá (ze zdejších), snad jen to BMW bývá propagováno, protože se soustředí na vyšší třídu.
Na spekulaci možná dobrý nápad, ale na dlouhodobou investici ne.
Další negativum - francouzská daň z dividend.
Na spekulaci možná dobrý nápad, ale na dlouhodobou investici ne.
Další negativum - francouzská daň z dividend.
A hlavně, kdo by chtěl auto s pic*ou ve znaku?
3M, AbbVie, Activision Blizzard, Altria, AMD, AnteroMidstream, Apple, AT&T, BMW, Boeing,Br.Am.T., Broadcom, Canadian National Railway, Caterpillar,Chevron,Cisco,Coca Cola, DeutscheTel., Duke Energy, Electronic Arts, Exxon, HomeDepot, Iberdrola,IBM,Intel, JPMorgan,Johnson&Johnson, MAIN, McDonald's, Meta, Microsoft, NextEraEnergy,NRZ,OHI, PepsiCo,Pfizer,Procter&Gamble, RealtyIncome, Shell, StanleyBlack&Decker, Texas Inst., Vodafone, Walmart,Whirlpool
Automobilky porovnával před X lety etom.cz je to staré ale možná něco napoví http://www.etom.cz/2018/11/20/bmw-a-renault/
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
- StanikKolarik
- Investor
na to jsem zapomněl - tímpádem vyřešeno
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Začátečník
Daimleru výrazně klesl zisk. Firma sníží odměnu pro zaměstnance i dividendu pro akcionáře
https://www.euro.cz/byznys/daimleru-vyr ... -akcionare
https://www.euro.cz/byznys/daimleru-vyr ... -akcionare
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
Nakup akcii Daimler, BMW byl zpetne teda pekne curacky napad, natesti muj jiny genialni napad, nakoupit mnoho akcii Apple pri p/e 15 ci nizsi pred par lety, pokryje zhodnocenim i takoveto obcasne investicni hurvinkarny. Celkove evr. akcie uz snad pouze za reinvestovana Eura z jejich dividend, marast a srab se netyka jen automobilek.
Je nás tu několik, kteří odmítáme automobilky a airlinky, škoda že jsi se k nám nepřidal dříve. Ale úplně bych Evropu nevynechával, něco se v ní taky najdeMarek píše: ↑11 úno 2020 13:51Nakup akcii Daimler, BMW byl zpetne teda pekne curacky napad, natesti muj jiny genialni napad, nakoupit mnoho akcii Apple pri p/e 15 ci nizsi pred par lety, pokryje zhodnocenim i takoveto obcasne investicni hurvinkarny. Celkove evr. akcie uz snad pouze za reinvestovana Eura z jejich dividend, marast a srab se netyka jen automobilek.
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
kdyz se ale podivam treba na takovou Fordku, ktera vymeta dno s 7,4% divi tak se mi docela tezko odolava:))Pavel píše: ↑11 úno 2020 21:49Je nás tu několik, kteří odmítáme automobilky a airlinky, škoda že jsi se k nám nepřidal dříve. Ale úplně bych Evropu nevynechával, něco se v ní taky najdeMarek píše: ↑11 úno 2020 13:51Nakup akcii Daimler, BMW byl zpetne teda pekne curacky napad, natesti muj jiny genialni napad, nakoupit mnoho akcii Apple pri p/e 15 ci nizsi pred par lety, pokryje zhodnocenim i takoveto obcasne investicni hurvinkarny. Celkove evr. akcie uz snad pouze za reinvestovana Eura z jejich dividend, marast a srab se netyka jen automobilek.