Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
Osobne mam svym zpusobem z Tesly radost. Pokud muze jedna trendova akcie s odrenyma usima v zelenych cislech - pokud vubec - takto uletet, pak pravdepodobne muze jina trendova akcie, muj AAPL, ve ktere mam expozici bratru skoro ctvrt melounu, s realnymi vysledky, slibnym vyhledem a promakanym byznys planem, vyletet treba na tisic babek.
Nemam radost z toho uhlu pohledu, ze se nam takovymi bublinami umele nafukuji trhy. Mozna se ale pletu a crazy hodnoty soliternich akcii jsou treba normalni v kazdem okamziku existence akciovych trhu.
Pro mne je to memento, proc nikdy nedrzet zadne fondy, spravovane (s)experty. Jak se asi dnes citi investori Vltava fondu, kdyz Gladis otevrene priznal, ze Teslu shortuje? Tak samo myslim shortoval Teslu a BTC ten manik z Partners, co pise pro penize.cz ... Tedy pokud v tom nemaji mikro-expozici, asi jejich investori jednim shortem nebudou mit moc dobrej rok. Mno, ale M. Burry 2 roky taky sedel na trni
Nemam radost z toho uhlu pohledu, ze se nam takovymi bublinami umele nafukuji trhy. Mozna se ale pletu a crazy hodnoty soliternich akcii jsou treba normalni v kazdem okamziku existence akciovych trhu.
Pro mne je to memento, proc nikdy nedrzet zadne fondy, spravovane (s)experty. Jak se asi dnes citi investori Vltava fondu, kdyz Gladis otevrene priznal, ze Teslu shortuje? Tak samo myslim shortoval Teslu a BTC ten manik z Partners, co pise pro penize.cz ... Tedy pokud v tom nemaji mikro-expozici, asi jejich investori jednim shortem nebudou mit moc dobrej rok. Mno, ale M. Burry 2 roky taky sedel na trni
no ale kdybychom shortovali tak s teslou vetsina z nás udelá to same,
No ja jsem treba vseobecne proti shortovani, je to negativisticke, riskantni a vlastne proti me/nasi filozofii dlouhodobeho pusobeni na trhu (kde z principu nechavame sve sazenice rust prirozenym rustem trhu). Uplne stejne se vyhybam pace a veskerym nastrojum, kterym nerozumim (a ze jich je )
Tesla mne nyni jen utvrdila v tom, ze moje filozofie a uvazovani je OK
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak se zdá, že všera dostali šortaři na frak ...
cena vystartovala z 863
následoval propad na 838
pak nárůst na 937
propad na 852
pak celý den růst až na téměř 968, aby v podsledních 10ti minutách spadla na 874
To je propad o 94 USD těsně před zavíračkou!
cena vystartovala z 863
následoval propad na 838
pak nárůst na 937
propad na 852
pak celý den růst až na téměř 968, aby v podsledních 10ti minutách spadla na 874
To je propad o 94 USD těsně před zavíračkou!
Investuji na důchod a klidný spánek
To bylo myšleno tak, že teměř nikdo tady si nemyslí že tesla má takovou hodnotu nebo že se k ní aspon bližíMarek píše: ↑05 úno 2020 00:07No ja jsem treba vseobecne proti shortovani, je to negativisticke, riskantni a vlastne proti me/nasi filozofii dlouhodobeho pusobeni na trhu (kde z principu nechavame sve sazenice rust prirozenym rustem trhu). Uplne stejne se vyhybam pace a veskerym nastrojum, kterym nerozumim (a ze jich je )
Shortování je důležité kvůli likviditě, nazavrhuju ho. Ale nejsem trader ani spekulant (teda trochu občas jo), takže neshortuju a rád to přenechávám jiným (zdravím Gladiše!).
Když jsme u toho shortování, tradingu atd. tak mě osobně to nevadí i vzhledem k tomu, že Lynx nabízí službu na půjčování akcií, tak z toho něco mám, nicméně sám osobně bych to nedělal.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Jojo přesně, taky mi z toho nějaký dolar každý měsíc přistane na účtu, takže ať si shortují, kdež je to baví, ale já to dělat nebudu
Investuji na důchod a klidný spánek
Prichádzajúce IPO na trh v 2020: https://www.kurzy.cz/zpravy/529943-12-n ... roku-2020/.
Osobne ma celkom zaujíma GitLab, službu poznám a mohla by mať budúcnosť.
Osobne ma celkom zaujíma GitLab, službu poznám a mohla by mať budúcnosť.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM