No jo, taky mě to trochu zaskočilo. Předchozí poklesy (ohlášení slabších výsledků i projekce na 2020, vyřazení z MidCap indexu) jsem pochopil, ale včera jsem žádnou významnější zprávu nezaregistroval. Možná si jen musím zvyknout na vyšší volatilitu v REIT sektoru?
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Přirozeně REIT jsou rizikovější instrumenty, s tím se pojí i vyšší volatilita.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
SKT je mall REIT! A co teď tu lítí všude ve zprávách? Konóóóna vajrůůůs!
A první co vlády oznámili: nechoďte do míst kde je hodně lidí.
A kde se potkává nejvíce lidí?
V obchoďácích ...
Míň zákazníká = míň tržeb pro nájemce a tím míň tržeb pro majitele baráků
A první co vlády oznámili: nechoďte do míst kde je hodně lidí.
A kde se potkává nejvíce lidí?
V obchoďácích ...
Míň zákazníká = míň tržeb pro nájemce a tím míň tržeb pro majitele baráků
Investuji na důchod a klidný spánek
Nájemce platí pronájem z tržeb? Já mysel že jsou to na rok či déle dohodnuté ceny. Reálný dopad to mít nemůže. Leda že by si někdo myslel že to mít bude a tak se akcií zbavuje. Nějaký fondy či co?
Reálný dopad to může mít ten, že se někteří nájemci zkrachují, což se samozřejmě stát může -> tedy jednoduše strach jak psal VSbrok - koronavirus. Jedině když budete jezdit ve voze Tesla, jste v bezpečí i před ním
Min navstevniku, nizsi zajem o prostory, mensi najem, nizsi zisky pronajimatele
Zdravím,
Asi po půl roce, kdy jsem z toho trošku vypadl a jednoduše řečeno nebyl moc čas se vracím a brouzdám vodami akcií.
Prostředky na účtech nějaké jsou, co by jste prosím případně doporučili momentálně z evropské scény (degiro mám na evropské akcie) a zámoří (Lynx)?
Ať mám nad čím spekulovat , samo sebou čtu místní diskuzi a nějaké tipy mám, ale rád se nechám inspirovat. Ve stáji mám zatím jen 7 oveček a rád bych to rozšířil o další.
Díky moc
Asi po půl roce, kdy jsem z toho trošku vypadl a jednoduše řečeno nebyl moc čas se vracím a brouzdám vodami akcií.
Prostředky na účtech nějaké jsou, co by jste prosím případně doporučili momentálně z evropské scény (degiro mám na evropské akcie) a zámoří (Lynx)?
Ať mám nad čím spekulovat , samo sebou čtu místní diskuzi a nějaké tipy mám, ale rád se nechám inspirovat. Ve stáji mám zatím jen 7 oveček a rád bych to rozšířil o další.
Díky moc
ABBV, ADM, BASF, INTC, MO, SJM, STOR, T, WBA, XOM, SJM, UL, SMSI, VMD, OHI, AQN, LMT, INFU, SHEL, TROW, MMM, GOOG, CEZ, KOMB, PFE, LEG, ENAG
S tou Teslou to smysl dává, když vysolíš za auto 2,5-3M tak asi do obchoďáku nejezdíš, sockou nemusíš, tak jsi před virem chráněn lépe. Ale že by v USA krachoval obchoďák kvůli viru(chřipce) v Číně, to se mi už zdá jako velká spekulace.
Každopádně kdo vymyslí/prodá další Tamuflu, tak ten poletí. Jen moje ABBV to asi nebude:(
Každopádně kdo vymyslí/prodá další Tamuflu, tak ten poletí. Jen moje ABBV to asi nebude:(
- StanikKolarik
- Investor
Zksu se podívat na NYSE:BNS (pokud ti nevadí kanadská daň), NYSE:SAN a NYSE:PRU (ikdyž je teď vcelku vysoko)
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
Mimochodem, nevím jak je tomu u SKT nebo podobných. Ale tento model skutečně existuje. Pronajímatel kontroluje tržby nájemce a výše nájemného je z části závislá i na výši tržeb. Zeptejte se nějakého manažera českých obchodních center.