Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Avast dělá to samé co dělají všichni na trhu, jen je z toho halo
Asi si to spousta lidí nemyslela, že takhle kšeftuje s daty o vyhledávání uživatelů na webu.
-
- Začátečník
Nejde jen o data koncových uživatelů, ale také o vyzrazování obchodního tajemství a ztrátu důvěry u firemních zákazníků.
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
- Victor Nettoyeur
- Pokročilý
Dle informaci, ktere mam kazdy zakaznik daval souhlas k anonymnimu sberu dat, coz se zejmena u produktu "zdarma" da predpokladat. Prijde mi to jako ucelova zprava, ktera uz byla zverejnena minuly rok a vedeni firmy tuhle aktivitu ukoncilo. Jak bylo vyse zmineno, data jsou nova nafta, takze s tim obchoduji (pripadne budou:) v mensi ci vetsi mire vsichni a ja to beru jako prilezitost k dokupu.bigusdykus píše: ↑29 led 2020 14:49Nejde jen o data koncových uživatelů, ale také o vyzrazování obchodního tajemství a ztrátu důvěry u firemních zákazníků.
-
- Začátečník
"Dalo by se namítat, že soukromí na internetu přece neexistuje a že platí poučka „když je něco zdarma, produktem jste vy“.
U anitvirového systému je to trochu něco jiného. Ten si uživatel s důvěrou pustí do systému, udělí mu vysoká oprávnění a prakticky jej nechá úřadovat všude – software pro jeho ochranu to z principu svého fungování potřebuje. Uživatel však neočekává, že toho „ochránce jeho bezpečnosti“ zneužije k velmi podrobnému sledování jeho chování a takto sebraná data prostřednictvím své dceřiné společnosti prodá jiným firmám."
Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/software/a ... ftware_nyv
Podle závěrů redaktorů PCMagu jsou data natolik detailní, že klienti Jumpshotu vidí každý jednotlivý klik uživatele, který při vyhledávání na internetu udělal, včetně časové informace s přesností na milisekundy. A ačkoli tato data nikdy nenesou informaci o e-mailu nebo IP adrese uživatele, jsou opatřeny identifikátorem zařízení, které je neměnné do momentu, než uživatel z tohoto zařízení software od Avastu smaže.
A zde je ten pověstný „zakopaný pes“.
U anitvirového systému je to trochu něco jiného. Ten si uživatel s důvěrou pustí do systému, udělí mu vysoká oprávnění a prakticky jej nechá úřadovat všude – software pro jeho ochranu to z principu svého fungování potřebuje. Uživatel však neočekává, že toho „ochránce jeho bezpečnosti“ zneužije k velmi podrobnému sledování jeho chování a takto sebraná data prostřednictvím své dceřiné společnosti prodá jiným firmám."
Podle závěrů redaktorů PCMagu jsou data natolik detailní, že klienti Jumpshotu vidí každý jednotlivý klik uživatele, který při vyhledávání na internetu udělal, včetně časové informace s přesností na milisekundy. A ačkoli tato data nikdy nenesou informaci o e-mailu nebo IP adrese uživatele, jsou opatřeny identifikátorem zařízení, které je neměnné do momentu, než uživatel z tohoto zařízení software od Avastu smaže.
A zde je ten pověstný „zakopaný pes“.
ČEZ, Moneta
Tento skandal neni v IT svete nic noveho a da/dal se cekat u Applu (vesmes konzumni sluzby), relativne pochopit u Googlu (choulostive mailove sluzby), ale nikoli u Avastu (ochrana PC a ochrana dat).
Vemte si ze vas poskytovatel sluzeb je prohnily (konkretne ma treba prohnily chrup ). Toto asi tolik neresite u taxikare ("Apple"), akceptujete dejme tomu u obchodniho partnera (Google), ale asi nikoli u vaseho stomatologa, nedej boze partnera (Avast).
Proste pro IT security firmu je tohle fail par excellence... Kozel zahradnikem... Nastesti lide rychle zapominaji
Vemte si ze vas poskytovatel sluzeb je prohnily (konkretne ma treba prohnily chrup ). Toto asi tolik neresite u taxikare ("Apple"), akceptujete dejme tomu u obchodniho partnera (Google), ale asi nikoli u vaseho stomatologa, nedej boze partnera (Avast).
Proste pro IT security firmu je tohle fail par excellence... Kozel zahradnikem... Nastesti lide rychle zapominaji
Dnes RDS.B v premarketu -4%, kvuli nizkym prijmum a cenam ropy a plynu. Dneska mam cas se prikupu venovat, na kolik vidite snizeni. Je jasne, ze pri otevreni to hned sleti dolu, vyplati se jeste cekat nebo mam hned prikoupit a neresit to.... nebo pockat jeste den dva?
Po navyseni u XOMu se mi bude 3,6,9 a 12 mesic libit (divi od D,EMR,RDS.B,XOM,JNJ a MMM).
Po navyseni u XOMu se mi bude 3,6,9 a 12 mesic libit (divi od D,EMR,RDS.B,XOM,JNJ a MMM).
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Jak postupně odřezávají airlinky spojení vyspělých zemí s Čínou, tak si myslím, že ten virus na trzích ještě zařádí. Dnes jednou ceny zase dolů, s nákupy bych nespěchal.
To jo, no, v delším horizontu se to asi ztratí, ale aktuálně to teda padá slušně - u mě v kombinaci se slabšími výsledky a výhledy AT&T, Altria, 3M, Walgreens... Zkušenější investoři možná zajásají, že bude, co přikoupit, ale pro relativního začátečníka je to pěkná zkouška ohněm. Vždycky si ale vzpomenu na jednoho investora, který na Seeking Alpha popisoval, jak začínal investovat v roce 1999 a pak se do toho pořádně opřel v 2017.