Mě se teda spíše líbilo to slovní spojení “Shellka a Marathon”, ale ta divi increase mi asi taky nevadí.
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Čo hovoríte na včerajší prepad PFE o 5% z dôvodu reportu výsledkov za Q4? Vhodný moment na vstup? Pri cene $38 je aktuálne DY 4%.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
PFE jsem přikupoval z říjnu za 35,8, takže já nikam nechvátám, otázka oddělení Upjohna a jak to bude následně s divi je stále ve vzduchu nevyřešná ... takže osobně počkám
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
U spoločností ako MMM, JNJ, PG, MSFT, ... mám trochu dilemu, či má zmysel kupovať aj menší počet ks (3/5 až x). Ak vezmem v potaz myšlienku, že takéto spoločnosti nikdy moc padať nebudú a v dlhodobom horizonte len rásť, tak či nakupovať pri takýchto krátkodobých pádoch.
3M i PFE oznámily špatné výsledky, takže propad ceny akcií je ospravedlnitelný. V jejich reportech je to dobře popsáno, koukněte na ně.
3M "objevily" další náklady transformace (0,20 a 0,29 USD na EPS), takže jim to jde ztuha a dráž. No a PFE zveřejnil velký propad Revenue u Upjohn a odhad Revenue na rok 2020 je u Upjohn zase docela velký.
3M "objevily" další náklady transformace (0,20 a 0,29 USD na EPS), takže jim to jde ztuha a dráž. No a PFE zveřejnil velký propad Revenue u Upjohn a odhad Revenue na rok 2020 je u Upjohn zase docela velký.
- StanikKolarik
- Investor
já si tluču do hlavy že jsem tu Kofolu nakoupil už minulý týden...
překvapilo mne, že jeden AVAST dokáže takhle zahýbat celým trhem
překvapilo mne, že jeden AVAST dokáže takhle zahýbat celým trhem
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Ani som tak nemal na mysli dôvod poklesu ako to, či má zmysel kupovať u týchto drahších spoločností aj menej ks, pretože z dlhodobého hladiska si nemyslím, že cena výrazne klesne.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Andrej: mám koupené tři kusy za 160 dolarů. A hodlám dokupovat klidně zase po třech kusech pokud cena klesne pod 160.
MSFT (ale i AAPL, GOOGL, FB...) maji sve zavody skvele rozjete, velmi promyslene byznys-plany, velmi zvysuji zisky a jejich Q earnings zpravidla porazeji i optimisticke odhady, tedy bych do nich klidne naskakoval i ted, v nejakem virozovem dipu, touzil-li bych takove spolecnosti vlastnit (ale ja osobne uz je vlastnim, zejmena hodne AAPL). Vubec bych se nedivil, kdyby se k nim pripojil i Intel, coby asi posledni velka tech-akcie s p/e pod 15, ktera neni trzne vyautovana mimo misu. Lituji, ze jsem Intel v minulosti nekoupil (kupoval jsem nVidii ).
Tyto akcie jsou ovsem, i kdyz obcas nektere i plati dividendu, ryze rustove, tedy vubec neodpovidaji DGI strategii, a plany a pozadavky na ne mam tedy zcela odlisne.
Dobre zmlacene DIVIDENDOVE akcie jsou nyni vsichni velci ropni magnati... Osobne jsem to tentokrat moc dobre nevycasoval (CVX) tedy opet ztrata casu a penez resit timing trhu, ale nyni pokukuji po GIS, potravinare jeste nemam...
Avast se u mne touto kauzou zcela odpalil, vzhledem k tomu, jakemu businessu se venuji, je to, jako kdyby se povesil psycholog ci uchlastal predseda ligy proti chlastani...
Tyto akcie jsou ovsem, i kdyz obcas nektere i plati dividendu, ryze rustove, tedy vubec neodpovidaji DGI strategii, a plany a pozadavky na ne mam tedy zcela odlisne.
Dobre zmlacene DIVIDENDOVE akcie jsou nyni vsichni velci ropni magnati... Osobne jsem to tentokrat moc dobre nevycasoval (CVX) tedy opet ztrata casu a penez resit timing trhu, ale nyni pokukuji po GIS, potravinare jeste nemam...
Avast se u mne touto kauzou zcela odpalil, vzhledem k tomu, jakemu businessu se venuji, je to, jako kdyby se povesil psycholog ci uchlastal predseda ligy proti chlastani...