Vitej a at se ti dari jak si prejes ci planujesKamarad píše: ↑04 led 2020 15:38Ahoj,
jsem zde nový tak se nejdříve představím Je mi 28 a s investováním jsem začal v únoru 2018. Jsem ve fázi základní tvorby portfolia s dlouhodobým cílem mít možnost se v 50-ti letech svobodně rozhodnout, zda chci s manželkou do důchodu či nikoliv.
Hlavní cíl za rok 2019 - celková divi větší než 500 $ netto - splněno.
Nic moc víc se zatím hodnotit nedá, vzhledem k tomu, že jsem na začátku. Snad jen celkové zhodnocení akcií (včetně nerealizovaného zisku) od 2/2018 do 12/2019 je 38% (nepočítám do toho cash vyhrazen na investice, na kterém nyní sedím - 25% ptf), rozpočítat to na časový úsek roku je na moji lenost moc... tak snad příští rok.
Cíl na rok 2020 - celková divi větší než 1000 $ netto.
A přidám ještě TIP na rok 2020
: pro spekulanty na divi - ADES
: na divi při korekci - TXN, AVGO
: pro budoucí milionáře - Trillium Therapeutics
Výsledky portfolií - aneb pochlubte se
Moderátor: VSbrok
Re: Výsledky portfolií - aneb pochlubte se
Trillium Therapeutics, jsem na ne zvedav, mrknu se, jestli vubec vydelavaji, dle grafu ceny jsou na tom hur a hur . Byt alespon sance, ze tu budou dalsich 20 let, klidne bych do nich 1000 dolaru dal.
edit: vse jim klesa a v rocnim reporte je hodne odstavcu typu: "jestli nebude dost pacientu k testu, neuspejeme." Jestli nebudou penize, odprodame licence." ...to je firma k nicemu
Popripadne mas info, ktere me uniklo?
edit: vse jim klesa a v rocnim reporte je hodne odstavcu typu: "jestli nebude dost pacientu k testu, neuspejeme." Jestli nebudou penize, odprodame licence." ...to je firma k nicemu
nee, nevydělávají vůbec, právě naopak Je to klasicky prodělečná biotechnologie, ale se zajímavou Pipeline. Používají stejný "chemický základ" jako FTSV, kteří vydali výsledky (evidentně tak dobré, že to mělo vliv i na Trillium v posledním měsíci). Trillium zatím výsledky nevydalo. Samozřejmě je to čistá spekulace pro zpestření, kterou rozhodně nemám v plánu držet dalších 20 let, nakoupil jsem pouze 800 akcií za 0,68$. Prodám ji za 40$ do konce příštího roku Jinak ji samozřejmě separuji od DGI části atp.Hradec píše: ↑04 led 2020 18:58Trillium Therapeutics, jsem na ne zvedav, mrknu se, jestli vubec vydelavaji, dle grafu ceny jsou na tom hur a hur . Byt alespon sance, ze tu budou dalsich 20 let, klidne bych do nich 1000 dolaru dal.
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Když už se tu ostatní tak chlubí, taky přidám svojí trošku.
Začal jsem v červnu 2019
Nákupy(průměrná cena):
červen: Abbvie(73), Altria(49.6)
srpen - listopad: Exxon(70.5), AT&T(35.2), Iron Mountain (33.8)
Před daní
YOC: 6.39 %
Hrubá dividenda: 238 USD
Portfolio je 7.76 % v plusu před daní, před pár dny jsem přidával peníze, takže reálně by to zhodnocení bylo o něco vyšší, jelikož neprodávám, tak daň neřeším
Trochu sleduju jak bych na tom byl při koupení Indexu S&P 500, tak nějakou dobu jsem byl nad indexem zhruba o 2 %, teď o 2 % zaostávám
Nejvyšší zhodnocení ABBV - 21 % bez dividendy
Nejhorší IRM - -9.5 %
Co k tomu říct ? Většina peněz byla z brigád, původně měli směřovat do kurzu AFF, tedy skydiving(skoky s padákem), nicméně jsem si sám se sebou promluvil že bych to neutáhl finančně tak, abych to mohl dělat bezpečně, často a hlavně abych se v tom sportu posouval, tím pádem (zatím) ten nápad padl a mně na účtu leželo docela dost peněz...
Asi tak v lednu 2019 jsem postupně začal dostávat myšlenky na to, aby ty peníze jenom tak neleželi atd. začal jsem se zajímat a starat o pasivní příjmy až jsem došel k akcií a DGI, ke konci se od odvíjelo i moje rozhodování kam jít na VŠ, volba padla na VŠE a v budoucnu určitě směr investiční bankovnictví a jeho odvary... teď je zkouškové, takže snad i příští půlrok na VŠE
Musím říct že za tuhle cestu vděčím mámě a její výchově, po tom co jsem si s ní na několik hodin několikrát sednul a mluvil o stavebních spořeních, financích, akciích, fondech atd., po tom co jsem jí vyvedl z několika omylů tak jsme od nového roku rozjeli něco jako rodiné portfolio pro ní, a jejími slovy až to přijde, tak pro nás děti v budoucnu
To je asi vše pro tento rok, hodně štěstí vám všem, byli jste na začátku tohohle všeho... děkuju
Začal jsem v červnu 2019
Nákupy(průměrná cena):
červen: Abbvie(73), Altria(49.6)
srpen - listopad: Exxon(70.5), AT&T(35.2), Iron Mountain (33.8)
Před daní
YOC: 6.39 %
Hrubá dividenda: 238 USD
Portfolio je 7.76 % v plusu před daní, před pár dny jsem přidával peníze, takže reálně by to zhodnocení bylo o něco vyšší, jelikož neprodávám, tak daň neřeším
Trochu sleduju jak bych na tom byl při koupení Indexu S&P 500, tak nějakou dobu jsem byl nad indexem zhruba o 2 %, teď o 2 % zaostávám
Nejvyšší zhodnocení ABBV - 21 % bez dividendy
Nejhorší IRM - -9.5 %
Co k tomu říct ? Většina peněz byla z brigád, původně měli směřovat do kurzu AFF, tedy skydiving(skoky s padákem), nicméně jsem si sám se sebou promluvil že bych to neutáhl finančně tak, abych to mohl dělat bezpečně, často a hlavně abych se v tom sportu posouval, tím pádem (zatím) ten nápad padl a mně na účtu leželo docela dost peněz...
Asi tak v lednu 2019 jsem postupně začal dostávat myšlenky na to, aby ty peníze jenom tak neleželi atd. začal jsem se zajímat a starat o pasivní příjmy až jsem došel k akcií a DGI, ke konci se od odvíjelo i moje rozhodování kam jít na VŠ, volba padla na VŠE a v budoucnu určitě směr investiční bankovnictví a jeho odvary... teď je zkouškové, takže snad i příští půlrok na VŠE
Musím říct že za tuhle cestu vděčím mámě a její výchově, po tom co jsem si s ní na několik hodin několikrát sednul a mluvil o stavebních spořeních, financích, akciích, fondech atd., po tom co jsem jí vyvedl z několika omylů tak jsme od nového roku rozjeli něco jako rodiné portfolio pro ní, a jejími slovy až to přijde, tak pro nás děti v budoucnu
To je asi vše pro tento rok, hodně štěstí vám všem, byli jste na začátku tohohle všeho... děkuju
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Martine klobouček, že jsi zvládl mamince vše vysvětlit. Nebo spíše obdiv jí, že je tak uvědomělá a šla do toho. Troufám si tvrdit, že zřídka kdy se to povede. Jen tak dál. Důležité je vytrvat a držet se vytyčené cesty. Vždyť známé ty kteří už čerpají a jdou nám příkladem. Je to pro každého.
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem překonal lenoru a na pár hodin se ponořil do různých výpočtů. Několikrát vše smazal, upravil atd. prostě klasika, když otevřu tabulky. Navíc to vypadá, že jsem to spočítal i správně. Možná dobře, že jsem to takto neudělal již loni, protože pak bych s tím musel přestat a jít do indexových ETF:-D. Nepočítal jsem totiž jen ten minulý rok, ale zpětně zatím do roku 2017 - ( dál asi raději nepůjdu, počítat totiž s mittalem co byl -60% či s Tesco fakt nechci ).
Třeba to teda někoho z Vás bude zajímat na, facebookovou zeď to dávat nebudu tam by to nezajímalo nikoho:-D
V roce 2018 můj příjem z dividend vzrostl oproti roku 2017 o 109% se započítáním nově nakoupených společností. Ovšem bez započítání nového kapitálu a započítání stejných čtvrtletí ( tím mám namysli, že pokud mi firma vyplatila jen jednu čtvrtletní dividendu v roce 2017 počítal jsem stejné jedno čtvrtletí i v roce 2018 ostatní nikoliv) vzrostl příjem o 5,95%.
V roce 2019 dorazila na konto částka o 43,63% vyšší, ovšem bez nových nákupů vzrostl příjem o 5%. Což je de facto v souladu s tím, co nám přidal zaměstnavatel a bez dohadování.
Co se týká kapitálu, tak vždy k prvnímu dni v měsíci si zapisuji hodnotu portfólia, kterou přepočítávám aktuálním kurzem na koruny.
1.1.2018 byla hodnota portfólia větší o 47,24% než 1.1.2017 ovšem bez započítání nových peněz pouze o 1,8%.
1.1.2019 o 32,51% než 1.1.2018 bez nového kapitálu pouze o 2,23%
1.1.2020 o 32,38% než 1.1.2019 bez nového kapitálu o 23,60%
Pokud jsem správně četl S&P 500 v roce 2019 rostl o 29%. Takže asi vlastním špatné akcie a budu to muset všechno rozprodat
Třeba to teda někoho z Vás bude zajímat na, facebookovou zeď to dávat nebudu tam by to nezajímalo nikoho:-D
V roce 2018 můj příjem z dividend vzrostl oproti roku 2017 o 109% se započítáním nově nakoupených společností. Ovšem bez započítání nového kapitálu a započítání stejných čtvrtletí ( tím mám namysli, že pokud mi firma vyplatila jen jednu čtvrtletní dividendu v roce 2017 počítal jsem stejné jedno čtvrtletí i v roce 2018 ostatní nikoliv) vzrostl příjem o 5,95%.
V roce 2019 dorazila na konto částka o 43,63% vyšší, ovšem bez nových nákupů vzrostl příjem o 5%. Což je de facto v souladu s tím, co nám přidal zaměstnavatel a bez dohadování.
Co se týká kapitálu, tak vždy k prvnímu dni v měsíci si zapisuji hodnotu portfólia, kterou přepočítávám aktuálním kurzem na koruny.
1.1.2018 byla hodnota portfólia větší o 47,24% než 1.1.2017 ovšem bez započítání nových peněz pouze o 1,8%.
1.1.2019 o 32,51% než 1.1.2018 bez nového kapitálu pouze o 2,23%
1.1.2020 o 32,38% než 1.1.2019 bez nového kapitálu o 23,60%
Pokud jsem správně četl S&P 500 v roce 2019 rostl o 29%. Takže asi vlastním špatné akcie a budu to muset všechno rozprodat
Ondřej: Gratuluju k pěkným výsledkům. Co máš v portfoliu za tituly?
3M, AbbVie, Activision Blizzard, Altria, AMD, AnteroMidstream, Apple, AT&T, BMW, Boeing,Br.Am.T., Broadcom, Canadian National Railway, Caterpillar,Chevron,Cisco,Coca Cola, DeutscheTel., Duke Energy, Electronic Arts, Exxon, HomeDepot, Iberdrola,IBM,Intel, JPMorgan,Johnson&Johnson, MAIN, McDonald's, Meta, Microsoft, NextEraEnergy,NRZ,OHI, PepsiCo,Pfizer,Procter&Gamble, RealtyIncome, Shell, StanleyBlack&Decker, Texas Inst., Vodafone, Walmart,Whirlpool
Tak tohle je presne nailed... Tohle my davat na FB, tak 1/3 lidi nebude tusit, vo co go, 1/3 se tomu vysmeje a 1/3 bude zavidet ci si prijde pujcit prachy na cypoviny
Zpravy z burzy - 1 like
Sdileny link jak nekdo v Guyane zachranil tonouci se kotatko - 93 likes
každej má jiný preference, stejně jako někdo si pujčí na plastickou operaci a někdo si pujčí na investici
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Klasiku jako většina zde. Pfizer, Johnson and Johnson, Altria, Cardinal Health, OHI, O, Dominion, SO, Cisco, Target, AT&T, RDS, Santander, MMM, Pepsi
Momentálně uvažuji ( rozuměj až budou prachy ) o koupi IBM, Exxon, WBA. Ale vše záleží na správné konstelaci hvězd atd.
O víkendu se snad dokopu k tomu rozeslat e-mail tak uvidíme co to nakonec bude.