zeptej se VSbroka ten to má pod palcem, já mam rad firmy od rodiny Gladstonu třeba GAIN nebo GLAD
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Je to marny, je to ...
Tolik článků už jsem na téma "rítů" napsal a Ty tohle
Takže ... znovu ...
P/E je k ničemu, díváme se na FFO a především AFFO - hledej ve firemních zprávách, nikoliv na webech
Vybírej dle pod sektoru, ne každý je vhodné koupit
SPG je DA, able to SKT taky a ...
Mall podsektor je v totální NEoblibě
Takže pokud máš pevný nervy = jsi správný kontrarian, tak SPG je slušná volba. Se SKT si tak úplně jistý nejsem. Firma nekrachuje, ale růžový to taky není.
BT SKT tlačí už roky (viz: https://www.investicnigramotnost.cz/rei ... -rok-2020/) a cena furt klesá ...
SPG je podstatně větší, tedy méně rizika tam je, ale je to furt Mall sektor!
Osobně mám na to rozpolcený názor jsou to oba aristokrati, ale blbý sektor, lidí přeci jen čímž dál víc nakupují online, a když do mallu zajdou, tak si zboží ošahaji zajdou do restaurace a pak to koupí online z domova...
Takže zůstávám mimo... Navíc vhodný čas na nákup už asi byl... ceny už zas vyrostly ...
mnam84: jooo Gladstounovic rodinku bych chtěl celou, ale ceny tomu nepřejí. Když byl GLAD za $8 tak jsem měl na účtu taky 8, ale centů
Investuji na důchod a klidný spánek
pánové, jak se koukáte na boeing ?
když bych nebral rok 2019, ve kterém měli průsery s letadli, které mají v podstatě zamčené na zemi tak potom z dat na Seeking alpha:
Dividenda 2.5 %
Zvyšují jí 8 let v řadě a průměr za posledních 5 let je o 20 %
Do 2018:
Rostl :
Revenue, Net Income, Operating income, EPS a FCF
Payout ratio lítalo ale bylo většinu let pod 50 %
Rostl rozdíl mezi total liabilities a equity (jestli chápu vše správně, tak se to počítá jako majetek společnosti - dluhy, tedy pokud to roste, tak majetek společnosti se zvedá, což je dobře)
Bohužel rostl i dluh celkový, od roku 2014 do 2018 vyrostl o 50 %
P/E asi teď nemá cenu řešit když půlka jejich flotily stojí
Jak se na tuto situaci koukáte vy ? Přemýšlím o něm hlavně do svého portoflia, u kterého je horizont na desítky let dopředu... selský rozum mi říká, že je jenom otázka času, než se boeing rozjede, vyřeší chyby v letadlech a ty začnou lítat znova... cena je teď skoro u 52w low
jak se na to koukají místní matadoři ? Je pro mě celkem těžké hodnotit firmu, která je momentálně v nesnázích a rád bych se když už ne konkrétně dověděl alespoň jak se to řeší, přeci jen, je to možná šance jak nakoupit skvělou firmu v krátkodobých problémech
když bych nebral rok 2019, ve kterém měli průsery s letadli, které mají v podstatě zamčené na zemi tak potom z dat na Seeking alpha:
Dividenda 2.5 %
Zvyšují jí 8 let v řadě a průměr za posledních 5 let je o 20 %
Do 2018:
Rostl :
Revenue, Net Income, Operating income, EPS a FCF
Payout ratio lítalo ale bylo většinu let pod 50 %
Rostl rozdíl mezi total liabilities a equity (jestli chápu vše správně, tak se to počítá jako majetek společnosti - dluhy, tedy pokud to roste, tak majetek společnosti se zvedá, což je dobře)
Bohužel rostl i dluh celkový, od roku 2014 do 2018 vyrostl o 50 %
P/E asi teď nemá cenu řešit když půlka jejich flotily stojí
Jak se na tuto situaci koukáte vy ? Přemýšlím o něm hlavně do svého portoflia, u kterého je horizont na desítky let dopředu... selský rozum mi říká, že je jenom otázka času, než se boeing rozjede, vyřeší chyby v letadlech a ty začnou lítat znova... cena je teď skoro u 52w low
jak se na to koukají místní matadoři ? Je pro mě celkem těžké hodnotit firmu, která je momentálně v nesnázích a rád bych se když už ne konkrétně dověděl alespoň jak se to řeší, přeci jen, je to možná šance jak nakoupit skvělou firmu v krátkodobých problémech
ABBV, MO, T, XOM, IRM, WFC, INTC, PFE
Ahoj, ja sam za sebe chci airbus i boeing, takze problemy jsou jedine dobre. Tlaci cenu dolu. Ja bych u BA jeste pockal, jestli nepujde jeste nize.
A teď se fakt stydím no... :/
ale docela se mi to zamlouvá, i tak díky za fajnovej příspěvek a nasměrování. Jdu to trochu víc nastudovat...
PS: Pánové, BA rozhodně není na koupi. Je otázka jak to ovlivní firmu do budoucna. Objednávky na letadla se dělají na roky dopředu. Pokud si odmyslíme nějaké penále za uzemnění letadel která jsou v provozu, tak se tyto havárie mohou projevit v dodávkách klidně třeba ještě za 3-5 let.
https://dsm.forecastinternational.com/w ... eliveries/
Podle mě tenhle pokles valuace moc neodpovídá tomu, co se děje...
Dividendová kostra: ABBV, BTI, MO, SPG, CSCO, OHI, TD, RY, UGI, TSN, BMY, ENB
Ostatní divi: Santander, HII
Růstové: Unity Software (U)
Biotech: Hepion Pharma. (HEPA), Annovis Bio (ANVS), PDS Bio. Corp. (PDSB)
Tak jsem koupil FRT, jenom skoda, ze jsem si neuvedomil ex-divi day 31.12., mohl jsem uz brat dividendy....no, dalsi vec kterou taky musim hlidat
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Dalsi clanky na Seekingalpha.com...
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Už jsem zpytoval, že jsem si neudělal research před tím než jsem vznesl všetečný dotaz
Hele, ten Trilium, to je dobra bomba. Koupit za 50 centu a za par dnu prodat kus za 3 dolary. Klidne hazej tipy casteji
Ja ho nekoupil, ,,byl vysoko,, ale sleduju.
Ja ho nekoupil, ,,byl vysoko,, ale sleduju.
Já mám nákupku až za $0,68. Nakoupil jsem 800 kusů a řekl jsem si, že prodám až za 40 takže zatím pořád daleko