Normálně v ceníku pro custody účet. Nemáš náhodou basic, active nebo trader účet? Tam ten poplatek není
Degiro
Moderátor: VSbrok
Re: Degiro
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Chtěl bych to mít radši potvrzené od někoho, kdo už tam ty dividendy s custody účtem dostal
Jinak účet jsem si tam zakládal, když jsem toho ještě moc nevěděl a tak jsem zvolil tu bezpečnější variantu, nebyl jsem si úplně jistý, jaké rizika pro mě plynou z půjčování akcií.
Já mám Custody, taky z toho nejsem moc nadšenej, zezačátku jsem taky raději volil konzervativní typ účtu, teď už bych asi volil ten Basic. A u mě to bylo následovně.
Čistá div 13,64$ - Pokud bych z toho udělal 3% (0,41$) + 1,1$ (= 1€) ---> celkem by měl být poplatek 1,51$, ale oni mě stáhli jen 1,36$ - což je to povolené max. 10% asi z čisté DIV.
Tady už jsem dostal víc. Čistá div 17,34$
3% z čisté Div. = 0,521$
1,12$ (1€) + 0,52$ = 1,64$ poplatek (je menší než max. 10% z div - 1,73$)
Hrubá Div byla 16, 05$.Čistá div 13,64$ - Pokud bych z toho udělal 3% (0,41$) + 1,1$ (= 1€) ---> celkem by měl být poplatek 1,51$, ale oni mě stáhli jen 1,36$ - což je to povolené max. 10% asi z čisté DIV.
3% z čisté Div. = 0,521$
ABBV, T, VAL, JCP, BT, CHL, GE, LB,SLB, SKT, VAL, KTP, CVS
Díky za odpověď! Aspoň, že je tam tedy to omezení 10 %, to to trochu zachraňuje. Nějak mě předtím nenapadlo, že tam nakonec budu platit největší poplatky za dividendy, původně jsem tam chtěl investovat do ETF, ale pak mě začaly bavit akcie Změna typu účtu už teď asi možná není co. Sice tam mám tlačitko "upgrade" u účtu, ale je zašedlé a nejde na něj kliknoutdoonio píše: ↑25 lis 2019 16:42Já mám Custody, taky z toho nejsem moc nadšenej, zezačátku jsem taky raději volil konzervativní typ účtu, teď už bych asi volil ten Basic. A u mě to bylo následovně.
AbbvieDiv.PNG
Hrubá Div byla 16, 05$.
Čistá div 13,64$ - Pokud bych z toho udělal 3% (0,41$) + 1,1$ (= 1€) ---> celkem by měl být poplatek 1,51$, ale oni mě stáhli jen 1,36$ - což je to povolené max. 10% asi z čisté DIV.
AtDiv.PNG
3% z čisté Div. = 0,521$
Můžeš si otevřít nový účet Basic, a interně ty akcie převést z jednoho účtu na druhý - poplatek je 10€, Nebo pokud jich máš méně, nebo třeba na US burze, tak na jednom učtu prodat a nakoupit na druhém účtu, ale tam zase už člověk bude řešit případonu daň při prodeji při nedodržení časového testu.
ABBV, T, VAL, JCP, BT, CHL, GE, LB,SLB, SKT, VAL, KTP, CVS
No v ceníku mají 10 € za pozici, což už je celkem dost. Danit musíš, pokud nesplníš časový test a při zisku nad 100 000 kč za rok. Zatím to v plánu nemám, jenom při registraci se mi zdá, že psali, že v budnoucnu budu moct svůj účet upgradovat. Tak mě jenom zaráží, že to nejde, i když tam to tlačítko je, jenom "nefunguje"doonio píše: ↑25 lis 2019 17:41Můžeš si otevřít nový účet Basic, a interně ty akcie převést z jednoho účtu na druhý - poplatek je 10€, Nebo pokud jich máš méně, nebo třeba na US burze, tak na jednom učtu prodat a nakoupit na druhém účtu, ale tam zase už člověk bude řešit případonu daň při prodeji při nedodržení časového testu.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak nová platforma představena ... zatím z toho mám takový rozporuplný pocity ... jako když se Vám vybourá tchýně ve Vašem novým BMW
Investuji na důchod a klidný spánek
stejný info jen jiný design. Osobně mi to je jedno, je to o zvyku, i když tabulka portfolia je větší a tím i přehlednější, což u mě ok. Jen jsem měl za to, že ohlašovali nějaký vylepšení - více dat u jendotlivých firem.. nebo se pletu? Já tam nic nového najít teda nemůžu