Povídání o všem možném a nemožném..
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Povídání o všem možném a nemožném..
Ano samozřejmě 15% omlouvám se překlep ..
Ano myslel jsem samo celkovou částku prodeje, však tu k tomu máme celý seriál od minarjo
Děkuji za upřesnění.
Ano myslel jsem samo celkovou částku prodeje, však tu k tomu máme celý seriál od minarjo
Děkuji za upřesnění.
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Tož sedím ve vlaku a přes rameno vidím pána s novinami jak si čte článek s nadpisem : Firmy cítí příchod krize, začínají brzdit výrobu. Já cítím pouze záchod, nejspíš proto, že byl právě použit.
Řekněte mi někdo prosím jak to taková firma cítí? Proč to necítili před tou poslední. Kdyby to přeci bylo tak cítit žádná nepřijde, protože se ji přeci zabrání no ne? Nebo naopak by ty trhy byly dávno dole, když je to tak cítit. Nevím no článek nepřečtu je to daleko a malými písmeny. Třeba je tu někdo kdo jej četl a objasní mi to.
Řekněte mi někdo prosím jak to taková firma cítí? Proč to necítili před tou poslední. Kdyby to přeci bylo tak cítit žádná nepřijde, protože se ji přeci zabrání no ne? Nebo naopak by ty trhy byly dávno dole, když je to tak cítit. Nevím no článek nepřečtu je to daleko a malými písmeny. Třeba je tu někdo kdo jej četl a objasní mi to.
No brzdit začínají, jelikož se nekupuje. Když se nekupuje a nepodává koření neproudí a pokud neproudí přijde krize. Tak co cítím já:) Snad krom válečných krizí jde vždy krizi důvěry v nějakou měnu, princip, postup atd...... a to je vždy o tom pocitu a o přesvědčení o tomto pocitu co největších množství lidí. To že někdy je ta krize důvěry čistě pragmatická a jen narovnává stav je věc druhá.
Třeba nedávno jsem se bavil s jedním člověkem přes obalové materiály a ten říkal že jim automotiv odebírá čím dál méně obalů. Takže asi se tam tlumí výroba. Na druhou stranu se uvolní pracovníci z automotiv a on čeká že přejde někdo k nim aby se mohlo expandovat jinde, na co teď nemají kapacitu.
Třeba nedávno jsem se bavil s jedním člověkem přes obalové materiály a ten říkal že jim automotiv odebírá čím dál méně obalů. Takže asi se tam tlumí výroba. Na druhou stranu se uvolní pracovníci z automotiv a on čeká že přejde někdo k nim aby se mohlo expandovat jinde, na co teď nemají kapacitu.
Mene prodanych vyrobku a vyssi naklady vyroby = nizsi zisk, co stim? Treba omezeni vyroby a tim snizeni nakladu
Trochu mimo vase tema. Jak si porovnavate vlastni tentorocni performance (rust a divi v % zisku napr. od 1.1.) vs. jak si vedly vyznamne indexy?
(Jak si zjistujete, zdali outperformujete trhy ci nikoliv?)
Diky
(Jak si zjistujete, zdali outperformujete trhy ci nikoliv?)
Diky
Neporovnávam to nestojí to za to, jen srovnávám sebe letos vs před rokem.
Ono hlavne kvuli tomu, že plno indexu je taženo růstem ceny akcií a plno mých akcíí takový růst mít nebude ani náhodou. Za to mi poskytne mnohem vyšší volné CF.
Nechce se ti s tím otravovat nebo se nechceš nasrat, že tě (potenciálně) předběhlo pár troubů, kteří se investicím věnují dvě odpoledne v roce?
Přece nebudou celej rok psát, že o tom ví houby a jejich predikce maj úspěšnost tak 30% (pokud je dobrej rok).Ondřej píše: ↑05 lis 2019 11:14Tož sedím ve vlaku a přes rameno vidím pána s novinami jak si čte článek s nadpisem : Firmy cítí příchod krize, začínají brzdit výrobu. Já cítím pouze záchod, nejspíš proto, že byl právě použit.
Jeden efekt to však určitě má. Historicky je vcelku dobře doložitelné, že nálada samotná může s trhem dost zamávat bez ohledu na to, zda to má nějaký racionální základ. Stačí o krizi dost dlouho psát a ona zcela jistě příjde.
Ne jen mě to nezajímá, mám stanoveno že chci dosáhnout čistého 6% dividendového příjmu ročně třeba krom jiných cilů. Takže porovnávám porfolio před rokem, ted a oproti mému cíli. A samozřejmě pokud se to nevyvíjí jak chci tak mě to sere a zjištuji proč Nicméně pokud se někomu daří lépe, přeji mu to, ale jdu si vlastní cestou, která si myslím, že povede nejlépe k mému celkovému cíli.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
neporovnávám s žádným indexem, ale sám se sebou, tedy jaký byl divi výnos loni a letos a kolik divi jsem dostal letos vs. loni vs. předloni atd ... v excelu mám někde i celkový číslo, tedy růst ceny plus divi, ale je někde "za rohem" ... zajímá mě graf porovnávající divi výnost a příjem
Investuji na důchod a klidný spánek
Ja jsem pojal podezrenil, ze jsem letos v + jak hova*o a ze urcite outperformuju markety, tak jsem si to chtel racionalne overit, no Ale ja drzim i rustove akcie (jako fb, googl, aapl, nvda, sne ci msft), samozrejme nekdo, pokud ma v pf same abbv, bmw, nrz tak asi neresi