Obchodní deník
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Obchodní deník
Samostatná sekce pro obchodní deník a dotazy či případné podněty k jeho vylepšení. Sumo.cz jako machr přes tabulky a kdo ví co všechno zakomponoval importování výpisů, takže netřeba psát ručně. Více informací včetně návodu najdete na jeho stránkách:
http://www.vi-tek.cz/obchodni-denik/
http://www.vi-tek.cz/obchodni-denik/
Re: Obchodní deník
Po importu z Degiro mi to nezobrazuje v celkovom prehľade RDS.A.
Inak veľmi pekný sheet a dobrá práca.
Inak veľmi pekný sheet a dobrá práca.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
U Degira podle ISIN páruji Tickery a u RDS A jsem neměl ISIN v databázi. Dohledal jsem ho na netu a doplnil do databáze a již by se měl zobrazit, ale nedotáhne se ti cena.
Pro tento případ je tu záložka Prevod Tickeru a to té doplň:
Stary Ticker Google Finance Yahoo finance
RDS A RDS.A RDS-A
Pro ostatní jsem již o RDS A obohatil převod již v souboru. Kdo si stáhne soubor později již to tam bude mít bez ruční úpravy. Časem to udělám na databázi, až seženu většinu problémových tickerů co používáte.
Pro tento případ je tu záložka Prevod Tickeru a to té doplň:
Stary Ticker Google Finance Yahoo finance
RDS A RDS.A RDS-A
Pro ostatní jsem již o RDS A obohatil převod již v souboru. Kdo si stáhne soubor později již to tam bude mít bez ruční úpravy. Časem to udělám na databázi, až seženu většinu problémových tickerů co používáte.
Už to funguje, vďaka za rýchly update. Ešte drobnosť, pre stĺpec "Zhodnocení akcie" je výsledok N/A. Nešiel som do hĺbky, ale ten stĺpec hľadá na googlefinance a nepozná ticker "RDS A". Taktiež nesúhlasia stĺpce K a M.
Ešte mi napadla jedna vlastnosť. Keďže celková investovaná suma je to čo som vložil, lenže v Ztráta/zisk Akcie je čiastka len z akcií, tak pridať riadok "Ostatné" (alebo čokoľvek), čo by zahŕňalo napr. ETF. Pretože takto to bude stále svietiť na červeno. Rozumiem, že nejde dohľadať všetky dáta z ETF, tak ich len zhrňúť do jedného riadku, aby to súhlasilo.
Inak povedané, nejak zohľadniť nákup ETF, aby to súhlasilo aspoň v celkovom prehľade.
Ešte mi napadla jedna vlastnosť. Keďže celková investovaná suma je to čo som vložil, lenže v Ztráta/zisk Akcie je čiastka len z akcií, tak pridať riadok "Ostatné" (alebo čokoľvek), čo by zahŕňalo napr. ETF. Pretože takto to bude stále svietiť na červeno. Rozumiem, že nejde dohľadať všetky dáta z ETF, tak ich len zhrňúť do jedného riadku, aby to súhlasilo.
Inak povedané, nejak zohľadniť nákup ETF, aby to súhlasilo aspoň v celkovom prehľade.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
Ahoj Sumo nebo spíš Dane
chci poděkovat za perfektní úpravu deníku, je to pecka!!!
Návrhy na vylepšení / problémy (mám LYNX):
chci poděkovat za perfektní úpravu deníku, je to pecka!!!
Návrhy na vylepšení / problémy (mám LYNX):
- Přidat odkaz na tvou webovou stránku s návodem (např. nová záložka – instrukce…)
- Trochu mě zlobí ticket BMW – exportuje se v Lynx jako BMWd a ani po přejmenování ve zdrojových datech na BMW to není to pravé ořechové
- U celé řady Tickerů mi to nenajde ISIN (WGO, RIO, BBVA, CGBD…), dalo by se tomu nějak pomoci? A na to samozřejmě navazuje vyhledání sektoru.
- Zvážil bych přidání i názvu firmy (hned za ticker), ale není nijak zásadní
- Šlo by přidat např. některé z těchto ukazatelů P/S, P/B, PEG, profit margin, total debt/enquity a případně doporučení analytiků (to však nevím kde vzít) V podstatě podobně jako to co postoval VSbrok v obrázku v topicu o REIT – Brad Thomas: download/file.php?id=19
- U „Market cap“ bych zvážil zobrazení v mil. či rovnou v bil. (např. 13 000M či 13B) a u akcií zobrazit v tis. – mohlo by to pak být přehlednější
Long: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, CSWC, WFC, RDSB, HPQ, HON, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV, GAIN, CSCO, D, RTX, IBE
Reits: NRZ, VICI, MPW, IIPR, IRM, STOR
Na zaslanou soukromou zprávu ti odpovím přes kontaktní formulář na tvé webové stránce, zatím mi nefunguje odesílání soukromých zpráv z důvodu nízkého počtu příspěvků zde na fóru (nějaká bezpečnostní restrikce phpBB fóra).
Jakmile dořešíme, tak zde dáme příspěvek o případných změnách.
Long: COP, MSFT, RIO, WBA, T, JNJ, MO, BMW, NRZ, PFE, BBVA, CGBD, CSWC, WFC, RDSB, HPQ, HON, BASF, ALV, PPL,CVX, ABBV, GAIN, CSCO, D, RTX, IBE
Vydal jsem novou verzi deníku, co řeší výše uvedené problémy a přidává nové funkčnosti. Již můžete kromě Degira a Lynx zadávat i ručně další pohyby u jiných brokerů.
Na stránce jsem popsal způsob jak dostat reporty FIO poměrně snadno do deníku.
Bohužel formát FIO není tak vhodný pro deník a tak jsem vytvořil převodní tabulku, která jej do vhodného formátu převede. Jen si to radši vždy zkontrolujte a doplňte si měnu, tu FIO v reportu neuvádí a bez ní se akcie v deníku neobrazí korektně.
Potenciální problém je s akciemi vedenými v korunách co https://www.google.com/finance počítá v jiné měně. Google s Českou burzou nekamarádí. Pak máte čísla z reportů v jedné měně a aktuální cenu a dividendy v jiné a porovnání nedává smysl.
Bohužel formát FIO není tak vhodný pro deník a tak jsem vytvořil převodní tabulku, která jej do vhodného formátu převede. Jen si to radši vždy zkontrolujte a doplňte si měnu, tu FIO v reportu neuvádí a bez ní se akcie v deníku neobrazí korektně.
Potenciální problém je s akciemi vedenými v korunách co https://www.google.com/finance počítá v jiné měně. Google s Českou burzou nekamarádí. Pak máte čísla z reportů v jedné měně a aktuální cenu a dividendy v jiné a porovnání nedává smysl.
-
- Začátečník
1/
V deníku je problém s dohledáním dividendy u některých EU akcií, např. Lufthansa.
Možná by to vyřešilo zaškrtávátko u tabulky PřevodTickeru, kde by se zvolilo, jestli přebírat divi z dividendobserver.com nebo z Yahoo.
U tabulky PřevodTickeru - co se má zadat do sloupce Finviz, pokud na něm není Ticket dohledatelný? Pokud ho nechám nevyplněný, tak dohledaná dividenda je nesmyslná.
Pokud mám tedy pod sebou tyto hodnoty: Tak to u všech tří najde divi 5,43, což je nesmysl.
2/
Graf zastoupení firem asi není správně.
Počítá se to z objemu, nebo z počtu akcií?
V deníku je problém s dohledáním dividendy u některých EU akcií, např. Lufthansa.
Možná by to vyřešilo zaškrtávátko u tabulky PřevodTickeru, kde by se zvolilo, jestli přebírat divi z dividendobserver.com nebo z Yahoo.
U tabulky PřevodTickeru - co se má zadat do sloupce Finviz, pokud na něm není Ticket dohledatelný? Pokud ho nechám nevyplněný, tak dohledaná dividenda je nesmyslná.
Pokud mám tedy pod sebou tyto hodnoty: Tak to u všech tří najde divi 5,43, což je nesmysl.
2/
ČEZ, Moneta
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
AAPL, ABNB, AT&T, 3M, GSK, INTC, KHC, WBA, JNJ, MCD, CSCO, ENB, MPW
BASF, Allianz, Lufthansa, RDS-B, BMW, Santander, BHP/BIL
Spekulace: ABNB, CRSR
- StanikKolarik
- Investor
už jsem na to upozornoval - vypadá to že z počtu akcií...bigusdykus píše: ↑15 říj 2019 14:552/
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,