Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?

Diskuse o všem ostatním

Moderátor: VSbrok

Zamčeno
Marek
Investor

Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?

Příspěvek od Marek » 30 zář 2019 19:09

Jste priserna banda spekulantu :) Proc ne radeji neco super rozjeteho typu FB, Google? Jasne, akcie jsou drahe, ale jsou to dominanty, zisky obrovske, budouci dividenda a jeji rust velmi pravdepodobne... Za 30 let aristokrati... :D

Tesla, Uber budou radi ze porazi vubec konkurenci, ti nahore ji maji davno na lopatkach...

etfindex
Začátečník

Příspěvek od etfindex » 01 říj 2019 22:15

Ahoj. Mám na účtu cca 600 usd. Chtěl bych něco spíše defenzivne zaměřeného. Nějaké doporučení?? Dival jsem se třeba na JNJ ale je to drahé jako asi teď všechno :-(

Pavel
Dlouhodobý investor
Been thanked: 1 time

Příspěvek od Pavel » 01 říj 2019 22:45

Záleží, jestli už něco máš nebo teprve kupuješ první akcie. Pokud první, začal bych klidně u ATT nebo Shellu.

etfindex
Začátečník

Příspěvek od etfindex » 01 říj 2019 23:31

Ahoj. T už mám. :-D mrknu na Shell.

_turek
Začátečník

Příspěvek od _turek » 02 říj 2019 00:08

Vím že všichni řeknou že časovat trhy nelze, ale já by jsem teď chvíli počkal. Krize opravdu klepe na dveře a ty poklesy i ten shell v 2009 spadl skoro o 50% https://www.patria.cz/akcie/RDSa.AS/roy ... /graf.html (dej si max délku) T čko taky tak podobně. To při dejme tomu 5% divi .... I když netrefíš dno stojí počkat. Já čekám s nákupem minimálně do brexitu. A pak budu sledovat akcie kotované v Londýně, které zase core byznyse v Británii nemají. V našem prostředí například známe firmy AVAST, Stock. K ropákům. Minulý kvartál významní value investoři nakupovali OXY a ten ještě dál klesá. Já osobně teď sleduji ceny a v případě poklesu by jsem jedne z nich koupil u těchto titulů. Seřazeno podle mých favoritů EU : BMW, BASF, SIEM, CONTINENTAL
US: WRK, OXY, WDC, TXRH, ROL, STAG, ES, BIP kdyby šly dolu velké IT firmy tak pak QQQ.

Pro toto fórum a web možná axotičtější tituly často malé firmy. Ale pro zajímavost to zmiňuji, protože nejspíš tu uslyšíš úplně jiné tipy.

Možná že teď stojí za to kupovat i u nás, kurz je tomu nakloněn. čez, moneta, kouknout i na ten stock, má na účtu velké nerozdělení peníze, které buď dá do nějaké akvizice, nebo jak už se v minulosti stalo do mimořádné dividendy. Dividendu nemá nejmenší a do budoucna poroste.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio

Ondřej
Site Admin
Has thanked: 6 times
Been thanked: 2 times
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondřej » 02 říj 2019 03:48

Continental se asi připravuje dopředu někde jsem četl informaci, že má propustit snad až 25 tisíc zaměstnanců jen teď nevím do kterého roku.

mnam84
Investor

Příspěvek od mnam84 » 02 říj 2019 07:13

Kouknul bych i na cigaretový průmysl MO, PM atd. Jejich ocenění bude nyní hodně nízké, v uvahu je ale třeba brát rizika

_turek
Začátečník

Příspěvek od _turek » 02 říj 2019 07:54

Ondřej píše:
02 říj 2019 03:48
Continental se asi připravuje dopředu někde jsem četl informaci, že má propustit snad až 25 tisíc zaměstnanců jen teď nevím do kterého roku.
JJ přišlo mi to rozumně naplánovano s důrazem na robotizaci. A nějak podvědomě mi rozum říká, že takový continental může být u automotive lepší sázka než automobilka. Pneumatiky a součástky budou mít elektro auta a když to nebudou elektroata, tak třeba vodíkové, takže tipovat si kdo bude mezi automobilkami vítěz (ty dnes stejně jen kompletují tyto součástky,sice s největší marží a vlivem) nebudu muset. Na druhou stranu prémiovost luxusních značek BMW, Mercedes taky není od věci. Klasické automobilky aby se bály čínské konkurence, která určitě přijde .... .

Když jsme u toho jak jsi dopadl s autem?
Naposledy upravil(a) _turek dne 02 říj 2019 08:50, celkem upraveno 1 x.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio

JosephusMiller
Začátečník

Příspěvek od JosephusMiller » 02 říj 2019 08:25

Ahoj, ad krize+(mozna)brexit... ocekavate nejake vetsi poklesy (=prilezitosti k nakupu)? Ja za sebe jsem dosel k zaveru ze ted zkusim spis hromadit hotovost, minimalne do konce roku...
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS

CEZ/KB/COLT

etfindex
Začátečník

Příspěvek od etfindex » 02 říj 2019 08:56

Taky mi něco říká že mám počkat.Brexit už je přece jenom za měsíc. ;) Jestli teda nějaký bude ale zatím to tak vypadá.

Zamčeno