Lynx
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lynx
Nejsem si úplně jist, esli to půjde... protože já kdysi posílal peníze ze spořícího účtu, kde jsem disponent, ale ne vlastník ... a clearingový centrum Lynxu mi platbu vrátilo, že účet z kterého posílám peníze musí být veden na moje jméno, jinak by taky mohli dostat pokutu od ČNB za možné praní špinavých peněz....
Investuji na důchod a klidný spánek
Zajímavá informace, nevěděl jsem, že to opravdu kontrolují.VSbrok píše: ↑22 srp 2019 21:15Nejsem si úplně jist, esli to půjde... protože já kdysi posílal peníze ze spořícího účtu, kde jsem disponent, ale ne vlastník ... a clearingový centrum Lynxu mi platbu vrátilo, že účet z kterého posílám peníze musí být veden na moje jméno, jinak by taky mohli dostat pokutu od ČNB za možné praní špinavých peněz....
- StanikKolarik
- Investor
no já mám vyzkoumáno, že u Degiro by to nešlo, protože to bere jenom peníze poslané z předem registrovaného českého účtu
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
No to na Lynx je podobné, protože v Accountu zadáváš informace o příchozí platbě a tam dáváš i číslo účtu z kterého to příjde ... ale i tak kontrolují zda ten účet je Tvůj!
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Začátečník
- Been thanked: 1 time
Ahoj, az dorazi/nedorazi tech 10USD z revolutu do Lynx, dam vedet. (a jak uz jsem psal, uz samotny rozdil kurzu z toho dela zbytecne cviceni)
Nicmene u Revolut jde skutecne o muj (US) ucet, takze to snad projde prez clearing centrum a na strane Lynx je to take (US) ucet - takze snad bez poplatku, uvidime.
Jeste podotknu, ze jsem podobny pokus udeal uz drive Revolut -> Fio. Tam penize dorazily(konkretne 10UEUR) a absolutne bez poplatku (tj pripsano 10EUR), takze v pripade ze nejak potrebujete dostat cizi menu na FIO, je Revolut/FIO idealni kombinace. (pak jsem ale presel na Lynx a opet je cele cviceni zbytecne ....)
------> update, tak se nakonec experiment ani nepovedl. Penize ani nedorazily a vratily se zpet na Revolut. Predpokladam, ze byl problem s formatem cisla uctu i IB nebo tak neco.
Nicmene u Revolut jde skutecne o muj (US) ucet, takze to snad projde prez clearing centrum a na strane Lynx je to take (US) ucet - takze snad bez poplatku, uvidime.
Jeste podotknu, ze jsem podobny pokus udeal uz drive Revolut -> Fio. Tam penize dorazily(konkretne 10UEUR) a absolutne bez poplatku (tj pripsano 10EUR), takze v pripade ze nejak potrebujete dostat cizi menu na FIO, je Revolut/FIO idealni kombinace. (pak jsem ale presel na Lynx a opet je cele cviceni zbytecne ....)
------> update, tak se nakonec experiment ani nepovedl. Penize ani nedorazily a vratily se zpet na Revolut. Predpokladam, ze byl problem s formatem cisla uctu i IB nebo tak neco.
Naposledy upravil(a) JosephusMiller dne 25 zář 2019 13:26, celkem upraveno 1 x.
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
-
- Začátečník
Ahoj, mam otazku k vraceni transakcnich poplatku (pri doporuceni) - kdy se vlastne vraci? Nasledujici kalendarni mesic po transakcich, nebo tak nejak? Kde to uvidim? V soucasnosti jsem mirne zmaten - sice se mi par zbytkovych dolaru "bezduvodne" rozmnozilo, ale ne o tolik, kolik bych ocekaval (napriklad to neni delitelne 5ti) a v zadnem vypisu nebo pohledu at uz v Basic platforme nebo sprave uctu jsem nenasel informaci ve styly: "vraceni transakcnich poplatku XXX" apod.
Diky
Diky
ABBV/NGG/TCPC/GSK/PPL/CSCO/BKCC/KHC/PFE/MAIN/PRU/INTC/ARCC/ARI/CIM/VTRS/MMM/ED/MRK/UL/FMS/TWO/PNW/OGN/GOOD/NLY/LYB/GILT/BDX/RIO/TAK/MSFT/OHI/FSR/GLAD/C/ARR/BAK/O/HAS
CEZ/KB/COLT
CEZ/KB/COLT
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
Ahoj Josephus ... je to moc dlouhé tak zkrátím s dovolením jméno.
Transakční poplatky se Ti vrací v jedné sumě 1x za měsíc. Vždy cca kolem 5 dne následujícího měsíce. Fakt je, že mně to také nechodí v čísle dělitelném 5 ale na druhou stranu, lepší než nic.
Ve výpisu to najdeš pod položkou "Deposits & Withdrawals" jako "Internal Transfer In From Account I1005610 (17513)"
Transakční poplatky se Ti vrací v jedné sumě 1x za měsíc. Vždy cca kolem 5 dne následujícího měsíce. Fakt je, že mně to také nechodí v čísle dělitelném 5 ale na druhou stranu, lepší než nic.
Ve výpisu to najdeš pod položkou "Deposits & Withdrawals" jako "Internal Transfer In From Account I1005610 (17513)"