Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Hm vypadá to zajímavě, jen těžko předpovídat kde se to zastaví.
Mám v hledáčku docela širokou škálu : XOM, WBA, MMM, JNJ, LYB, RIO, INTL.
Mám v hledáčku docela širokou škálu : XOM, WBA, MMM, JNJ, LYB, RIO, INTL.
ABBV, ADM, BASF, INTC, MO, SJM, STOR, T, WBA, XOM, SJM, UL, SMSI, VMD, OHI, AQN, LMT, INFU, SHEL, TROW, MMM, GOOG, CEZ, KOMB, PFE, LEG, ENAG
No jestli má manželka problém s ložnicí, tak se asi budeš muset víc snažit
- StanikKolarik
- Investor
No já čekám už jenom na výplatu
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
- StanikKolarik
- Investor
Když máme ty rudé návaly na burze a velká část z nás jenom čeká na výplatu, tak mne napadla otázka...
Určitě máme všichni zásobník titulů, co ještě nemáme ale sledujeme je se zájmem. Je podle vás lepší dokoupit další kus XYZ nebo při stejně výhodných pdmínkách vstup do dalšího titulu?
Konkrétně u mne (podíl v ptf/nákupka): NYSE:BP (7,7%/-9,73%) NYSE:RDSA (2,37%/-9,97%) NYSE:LYB (5,18%/-12,71%) anebo vlézt do PFE, SSW, LEG nebo OLN
Určitě máme všichni zásobník titulů, co ještě nemáme ale sledujeme je se zájmem. Je podle vás lepší dokoupit další kus XYZ nebo při stejně výhodných pdmínkách vstup do dalšího titulu?
Konkrétně u mne (podíl v ptf/nákupka): NYSE:BP (7,7%/-9,73%) NYSE:RDSA (2,37%/-9,97%) NYSE:LYB (5,18%/-12,71%) anebo vlézt do PFE, SSW, LEG nebo OLN
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Pokud jsem počítal správně máš 16 titulů, což je zatím asi dost já jsem na 14 již dlouho a tak se chystám rozšířit.StanikKolarik píše: ↑06 srp 2019 10:02Když máme ty rudé návaly na burze a velká část z nás jenom čeká na výplatu, tak mne napadla otázka...
Do PFE bych vlezl hned. Dokupoval RDS.
Osobně asi přidám XOM, Intel, AbbVie ( ne samo hned, ale tak do 5 měsíců snad) i když mám dost nadváhu v healtcare sektoru ( PFE, JNJ, CAH ) osobně JNJ beru spíše jako spotřebák. Opustil jsem hold myšlenku dvou top firem ze sektoru - to bude pouze mé minimum. Ve výsledku asi postavím prtf o více titulech než jen 22. Hold existují sektory, kde těch firem co se mi líbí je více.
Pozerám, že máš RDS-A. Nie je pre nás vhodnejšie RDS-B? Mám na mysli na NYSE.
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
Rdsa budes mit jako klasickou americkou akcii co se tyce dividend, rdsb budes muset sam dodanit individualne.
Jinak ja koukam na MO, BTI, RDSB a monetu
Jinak ja koukam na MO, BTI, RDSB a monetu
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Já minulý měsíc právě prováděl změnu z RDS-A za EURA na RDS-B na Nyse jako ADR za USD. Ale to si musí určit asi každý sám co je pro něj lepší.
- StanikKolarik
- Investor
Mám jich 17, jednu jsem zapomněl do podpisu přidat.
Jako rozhoduju se hlavně mezi:
navýšením RDSA (je teď -9,75% pod nákupkou a zvýšil bych na 4,2% portfolia)
Navýšením LYB (mám ho -12%, ale tím jak je to drahá akcie, tak je to hrozný buldozer)
Vstupem do PFE (první kousek z Health)
od OLN mne docela odrazuje, jak bych si nafoukl Basic materials
od LEG mne docela odrazuje, že by to byl už pátý cyklík