Tak to by si nám mohl sem tam nějakou tu analýzu publikovat ne? Jsou ty DCF modely či jaké to máte na [cenzura]?
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
XOM- přesně jak pisou výše, Shell kvuli divi (snad by mela jit konečně nahoru), XOM 36 divi.aristokrat. Planuji zvýšit produkci z Permianu snad 4- nasobne, takze bude FCF hafo.
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
Nemužu to zveřejnit před odevzdáním jelikož bych si z vlastní práce vlastně udělal plagiát Nicméně ta firma nemá potenciál růstu sice stále bude mít nejhodnotnější značky v oboru, bude mít dost diverzifikové porfolio výrobků, možná že se i zbaví ztratových výrobků, ale zároven čelí regulacím, skandálům či vnitřní byrokracii, která ji neskutečně zatežuje. Už letos se čekají sice stejné tržby jako loni, ale zisk žalostný oproti posledním letům a takle bude Daimler a automobilový prumysl pokračovat ještě par let. Holt elektromobilita a její nesmyslnost plus další výdaje na nutné úpravy na které musí zaplatit vývoj. Nehledě na to, že firma měla dlouhodobě jednu z nejvyšších marží v oboru a ta teďka znatelně klesla z 9,5 na 7,3 procenta jestli si dobře pamatuji. Pro představu VW má pruměrnou marží přes 2%.
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, já myslel spíš v budoucnu až zdárně dokončíš studia.
Mě celkově automobilový průmysl odrazuje právě z důvodů které uvádíš. Cykličnost mi prostě vadí.
Mě celkově automobilový průmysl odrazuje právě z důvodů které uvádíš. Cykličnost mi prostě vadí.
Když někdo bude mit zajem si to přečíst pote co to odevzdam a projde to tim systemem na plagiaty, klidně mu to poslu
-
- Začátečník
- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 1 time
mname, mne by to moc zajímalo.
Před 4 měsíci jsem změnil zaměstnavatele a z dominantního zákazníka Cisco je dnes jeden ze silných zákazníků právě Daimler.
Vidis ja pracuju v jedne z firem v koncernu, mam jeji akcie a stejne bych byl v soucasnosti proti nakupu
Cykličnost je to nejmenší. Podstatný problém je regulatorní tlak proti spalovacím motorům, za takové situace (kdy spalovací motor je nepřítel skoro č. 1) nelze očekávat rostoucí zisky a dividendy. Tolik jen pro upřesnění.
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Jednu diplomovou práci jsem již na IG webu zveřejnili (o PG), takže pokud budeš chtít, tak budeme rádi, když ji následně dáš k poblikaci, např. kratší verzi, 200 stránek asi nikdo číst nebude, ale zkrácenou verzi např. o 2000-5000 slovech, velmi rádi uveřejníme. Předem děkuji
Osobně automobilky též nemám rád, právě z Tebou zmiňovaných důvodů, cykličnost, zákonné tlaky, regulace odvětví a příšerně vysoká konkurečnost
Z ropáků mám jen RDS.B a nad XOM právě přemýšlým jako nad dvojkou.
CVX se mi nelíbí z důvodu velmi vysokého zadlužení
Investuji na důchod a klidný spánek
Tak nakonec jsem prikoupil 10ks akcii Chevron/CVX na $124,15. V dohledne dobe vsak pozici zvetsovat nehodlam, nybrz NRZ a RDS.