Doplnil jsem si podpis o ptf, abys měl přehled
Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Investuji na důchod a klidný spánek
- StanikKolarik
- Investor
Tak mi přišla výplata...
Uvítal jsem dalších pár kousků NYSE:BP a udělal z toho největší pozici (ze 4 místa)
a stejně tak uvítal nového kouska do stáje - NYSE:BT
Uvítal jsem dalších pár kousků NYSE:BP a udělal z toho největší pozici (ze 4 místa)
a stejně tak uvítal nového kouska do stáje - NYSE:BT
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
Tak mam zase dilema Boba Dylena Chci se nyni sice zajet podivat do Thajska , pokud mne ale bude nyni svrbet v kapse peniz, rad bych jeste pred odjezdem jeste neco kamsi prilil (nebot chci co nejrychleji naplnit urcite portfoliove cile, at mam spanek klidny jako pan VSbrok ve svem podpisu, zejo )
Nyni tedy vybiram celkem ze 3 scenaru (postupne chci ale navysovat vsechny tyto akcie, vyjma Daimleru, kde asi jen opatrne)
• Prikup NRZ za 30k, ma expozice by vystrelila kamsi k 10% (dosud muj jediny REIT/mREIT)
Racionalizace nakupu: brat tucnou divi podhodnocene rizikove firmy je samo o sobe good enough
• Prikup Daimleru za 30k, ma expozice je jiz davno lehce pres 10% (jeste vyssi inv. mam v BMW, tedy ma expozice v nemeckem automotive je jiz trochu strasidelnych 20-25%)
Racionalizace nakupu: akcie jsou nyni az prilis levne, predpokladam ze pred jarni divi postupem casu nebudou - v takove fazi ja kupovat nechci
• Prikup Shell za 30k, ma expozice je totozna jako u Medoura, avsak nemam jinych ropaku (koneckoncu resil jsem je i zde)
Racionalizace nakupu: v horizontu x let chci z divi PHM zadarmo, coz si v mem pripade zada tak 1M expozici, cehoz jsem nyni dalek
Analyzu 13te firmy do pf se mne popravde nechce resit, to je se mnou vzdy nadlouho, nez neco vezmu za sve a zasolim do toho
Co si o tom myslite?
Nyni tedy vybiram celkem ze 3 scenaru (postupne chci ale navysovat vsechny tyto akcie, vyjma Daimleru, kde asi jen opatrne)
• Prikup NRZ za 30k, ma expozice by vystrelila kamsi k 10% (dosud muj jediny REIT/mREIT)
Racionalizace nakupu: brat tucnou divi podhodnocene rizikove firmy je samo o sobe good enough
• Prikup Daimleru za 30k, ma expozice je jiz davno lehce pres 10% (jeste vyssi inv. mam v BMW, tedy ma expozice v nemeckem automotive je jiz trochu strasidelnych 20-25%)
Racionalizace nakupu: akcie jsou nyni az prilis levne, predpokladam ze pred jarni divi postupem casu nebudou - v takove fazi ja kupovat nechci
• Prikup Shell za 30k, ma expozice je totozna jako u Medoura, avsak nemam jinych ropaku (koneckoncu resil jsem je i zde)
Racionalizace nakupu: v horizontu x let chci z divi PHM zadarmo, coz si v mem pripade zada tak 1M expozici, cehoz jsem nyni dalek
Analyzu 13te firmy do pf se mne popravde nechce resit, to je se mnou vzdy nadlouho, nez neco vezmu za sve a zasolim do toho
Co si o tom myslite?
Daimler nekupuj letos je žádný růste nečeká, budou rádi když vysledky budou podobné jako loni. Volil bych RDSB
Ja sa od stredy pokúšam o PPL. Mám nastavený limit $30. Bolo to na $30.1, potom vyskočilo na $30.6 a teraz $30.17, dúfam, že zajtra pôjde ešte trochu dole. Prípadne zmením späť na $30.1
SPM: /viewtopic.php?f=12&t=524
ETF: IWDA
Technology: INTC | CSCO | T | IRM
Consumer Goods: MO
Financial: WFC | NRZ | O
BDC: MAIN
Utilities: PPL
Industrials: RTX | MMM
Healthcare: ABBV | PFE | JNJ
Basic Materials: RDS.B | XOM
- StanikKolarik
- Investor
navrhuju čtvrtý scénář - místo navyšování vstup do dalšího titulu, pro další diverzifikaci
a ještě do dalšícho vystoupit místo toho Thajska - co tam?
a ještě do dalšícho vystoupit místo toho Thajska - co tam?
Portfolio: ABBV, ADM, AZN, B4B, BAS, BGS, BP, BTI, BTQ, CAH, CCL, ČEZ, EIX, ERIC, GILD, GSK, HLN, IBM, IRM, KOFOLA, LYB, MAIN, MBT, NNDM, NWL, OHI, ORI, PFE, PPL, PRU, RC, RIO, RITM, SAN, SHEL, T, UL, UNM, VIA, VIV, VNTR, VOD, VZ, WBD, WRK,
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Marek: pokud máš 13 titulů, tak to je cca 7,5% na akcii, tím pádem bych moc přes 10% na jednu nešel
Automobilkám bych se nyní vyhejbej, neviděl jsi reporty jak jim všem padaj prodaje?
Jak píše mnam84, spíš než navýšení, bych volil dalšího koně a Shellka (RDS.B) je dnes velmi dobrá volbá
Andrej: za rok, natož za 10 let, Ti bude faáááákt úplně jedno esli jsi koupil za 30 nebo 30,2 ... a ze zkušenosti Ti můžu říct, že když nekoupíš za 30,1, tak budeš kupovat za 31
Automobilkám bych se nyní vyhejbej, neviděl jsi reporty jak jim všem padaj prodaje?
Jak píše mnam84, spíš než navýšení, bych volil dalšího koně a Shellka (RDS.B) je dnes velmi dobrá volbá
Andrej: za rok, natož za 10 let, Ti bude faáááákt úplně jedno esli jsi koupil za 30 nebo 30,2 ... a ze zkušenosti Ti můžu říct, že když nekoupíš za 30,1, tak budeš kupovat za 31
VSbrok: moja ďalšia "divná" vlastnosť. Okrem toho, že rád nakupujem za "pekné" čísla (resp. počet akcií aby bolo pekné celé číslo), tak občas zbytočne čakám pri takýchto veciach.
Edit: tak $30.1 to vyhralo
Edit: tak $30.1 to vyhralo
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A jako vždy ... tak cena už je $29.97
A teď se můžeš vztekat, že jsi měl ještě hodinu počkat
Ja som to nastavil už včera večer, nech sa deje čo sa deje.
Áno áno, timing neexistuje
Áno áno, timing neexistuje