Já bral Medtronic (chybička u domicilu a mam 25% daň).
LOW mám taky v hledáčku + ADP, ale čekám na poklesy.
Moderátor: VSbrok
Já bral Medtronic (chybička u domicilu a mam 25% daň).
Z nich vsazim na CVS. Bral jsem tehdy pod sedesat, ale uz je jina doba a vcelku se mi libi i za tech 90. Jestli prikoupim, to jeste nevim.
akcie železnic v USA klesají kvůli přírodní katastrofě v OHIO, už je hromadně žalují, tak pozor, vlak tam vykolejil a místo, aby zlikvidovali náklad ekologicky, tak ho nechali vyhodit do povětří, chemikálie, které způsobují rakovinu a lidi už mají zdravotní problémy, to bývá v americe dost drahé, stalo se to přímo NSC tak opatrněMarek píše: ↑23 úno 2023 14:00No to jsem si málem dal, koupit Lowe's s takovýma mizernýma vyhlídkama. Mohl to být do portfolia další stagnant typu Legget & Platt, a to nechci. Raději bych při dnešních cenách zobnul třeba 3M, které má dle Fastgraphs lepší růstové vyhlídky. Na druhou stranu LOW má mnohem lepší růst za posledních 20 let než 3M, LEG nebo Medtronic a dokonce i lepší, než CVS. Dále sleduji železnice NSC, které se taky vracejí na kupní hladinu. No, budu trhy asi pár dní sledovat z povzdálí a pak se rozhodnu.
No a dle analytiků na SA i grafů na FG se jako jasná tutovka jeví banka JPM (přestože Ladislav zde bude nadále podporovat ten svůj shit Wells Fargo, který cyklicky padá jako kámen a v horizontu posledních 20ti let nevydělal investorům snad ani vindru). Zde jsem už dost plně naložen a celkem v pěkném zisku. Navíc se mi ty analýzy jeví až divně moc svorně růžovo zelené, což pokládám za varovný signál
To je právě případ, kdy je trh iracionální a je to příležitost k nákupu. Pokud teda nevidíš jedno vykolejení vlaku jako navždy nižší zisky pro železnice.MiHons píše: ↑23 úno 2023 15:57akcie železnic v USA klesají kvůli přírodní katastrofě v OHIO, už je hromadně žalují, tak pozor, vlak tam vykolejil a místo, aby zlikvidovali náklad ekologicky, tak ho nechali vyhodit do povětří, chemikálie, které způsobují rakovinu a lidi už mají zdravotní problémy, to bývá v americe dost drahé, stalo se to přímo NSC tak opatrně
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-64659795
já bych chtěl do ptf přidat UNP, tak doufám, že to stáhne ceny i u ostatních společností
Samozřejmě nakonec poškozené vyplatí a pojede se dál jako vždy..
Legget & Platt je cyklická firma a tedy má období stagnace a pak období růstu. V mezičase člověk má 5% yield, který se za 14 let proměnil v 16% yield on cost při reinvestování. Ideální to koupit na dně cyklu, když je firma právě ten stagnant a je recese. Od roku 2008 LEG 12,36% CAGR a SPY 9,82% CAGR. Tedy v jednom z nejlepších býčích cyklů pro indexy v historii stále nadvýnos LEG o skoro 3% oproti indexu a 4x takový celkový dividendový výnos. V dobách, kdy bylo vše růžové a lidi platili P/E kolem 24 to budou mrtvé peníze na dost dlouho.Marek píše: ↑23 úno 2023 14:00No to jsem si málem dal, koupit Lowe's s takovýma mizernýma vyhlídkama. Mohl to být do portfolia další stagnant typu Legget & Platt, a to nechci. Raději bych při dnešních cenách zobnul třeba 3M, které má dle Fastgraphs lepší růstové vyhlídky. Na druhou stranu LOW má mnohem lepší růst za posledních 20 let než 3M, LEG nebo Medtronic a dokonce i lepší, než CVS. Dále sleduji železnice NSC, které se taky vracejí na kupní hladinu. No, budu trhy asi pár dní sledovat z povzdálí a pak se rozhodnu.
No a dle analytiků na SA i grafů na FG se jako jasná tutovka jeví banka JPM (přestože Ladislav zde bude nadále podporovat ten svůj shit Wells Fargo, který cyklicky padá jako kámen a v horizontu posledních 20ti let nevydělal investorům snad ani vindru). Zde jsem už dost plně naložen a celkem v pěkném zisku. Navíc se mi ty analýzy jeví až divně moc svorně růžovo zelené, což pokládám za varovný signál
To jsi docela optimista. JNJ dal 10% pa leda v dobách růstu nad 6% a při nákupu pod P/E 14 s následnou expanzí nad P/E 16 při prodeji. Dnes se očekává jen růst o 3% ročně nepočítaje soudní náhrady, kterým čelí za desítky miliard. Tedy spíše kolem 7% pa dlouhodobě je reálné a tudíž není vůbec zajímavé.
BTW přešel jsem na prémiovou verzi Fastgraphs a původní základní verzi předplacenou do 12.9. přenechám za 700 Kč. Více info přes soukromé zprávy.Since 1950, the S&P 500 index has declined by 20% or more on 12 different occasions. The average stock market price decline is -33.38% and the average length of a market crash is 342 days. However, and this part is critical, the bull markets that follow these crashes tend to be strong and last much longer.