Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Moderátor: VSbrok
Re: Proč jsem koupil? / Co je dnes dobré koupit?
Co si myslíte o akcii a firmě Texas Roadhouse TXRH https://www.macrotrends.net/stocks/char ... se/revenue PE mizerné, ale na tento segment nic neobvyklého https://www.macrotrends.net/stocks/industry/160/ Co mě spíš zaujalo, pořád solidně rostou a nemají žádný dlouhodobý dluh, což se mi moc líbí.
Portfólio: TXRH, V, Shack, CMI založeno 2018
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
Můj blog : http://blog.mojeokoli.cz/category/akcie/
Brooker: Fio
- VSbrok
- Site Admin
- Been thanked: 7 times
- Kontaktovat uživatele:
O TXRH slyším prvně.
https://www.dividend.com/dividend-stock ... house-inc/
Platí 8 let, zvyšuje vcelku slušně, ale je to restaurační firma = nic moc pro mě z tohoto pohledu.
Kupování aut a návštěvy restaurací jsou první dvě věci, který lidi omezí jen co zaklepe krize na sousedovic dveře
Ale já obecně Cyklický moc nerad, takže ne můj názor moc nedej
https://www.dividend.com/dividend-stock ... house-inc/
Platí 8 let, zvyšuje vcelku slušně, ale je to restaurační firma = nic moc pro mě z tohoto pohledu.
Kupování aut a návštěvy restaurací jsou první dvě věci, který lidi omezí jen co zaklepe krize na sousedovic dveře
Ale já obecně Cyklický moc nerad, takže ne můj názor moc nedej
Investuji na důchod a klidný spánek
-
- Site Admin
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 2 times
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dnes po delší úvaze a také proto, že je prvního a začíná nám druhá půlka roku si krapet zaobchodoval. Tož chybělo mi to no.
Protože mi začali danit dividendy Shell prodal jsem akcie za EURA a nakoupil ADR na NYSE za dolary.
Pak se objevil problém s tím, že by mi zůstala jediná pozice v EURO a ta už sama nevydá na nějaké smysluplné reinvestování. Takže jsem prodal akcie Banco Santander za EURO a nakoupil ADR na NYSE. Nevýhodou je drobný poplatek za výplatu dividendy takzvané adr fee 0,0025 a samozřejmě Španělská daň 19,5%. U Shellky žádný poplatek neúčtují.
Z nahromaděných dividend jsem přikoupil akcie MO, které mám v krásném mínusu 21%.
Díky těm co se registrovali k Lynx pod můj účet díky Vám to mám zdarma a očekávám vratku poplatků v příštím měsíci. Aneb musíme si pomáhat
Protože mi začali danit dividendy Shell prodal jsem akcie za EURA a nakoupil ADR na NYSE za dolary.
Pak se objevil problém s tím, že by mi zůstala jediná pozice v EURO a ta už sama nevydá na nějaké smysluplné reinvestování. Takže jsem prodal akcie Banco Santander za EURO a nakoupil ADR na NYSE. Nevýhodou je drobný poplatek za výplatu dividendy takzvané adr fee 0,0025 a samozřejmě Španělská daň 19,5%. U Shellky žádný poplatek neúčtují.
Z nahromaděných dividend jsem přikoupil akcie MO, které mám v krásném mínusu 21%.
Díky těm co se registrovali k Lynx pod můj účet díky Vám to mám zdarma a očekávám vratku poplatků v příštím měsíci. Aneb musíme si pomáhat
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Marek píše: ↑24 čer 2019 21:25Jaky mate prosim nazor na Wells Fargo (WFC)?
1. Dlouhodobe, na divi
2. Momentalni valuace
3. Vs. konkurencni (zdravejsi, lepe ocenene) akcie
Momentalne hledam i mezi bankami, preferuji velkou firmu s kvartalni a vysokou divi pri OK oceneni, bez vyhlidek na divi ci cenovy drop
Zaroven ale vim ze moje bank. zkusenosti i kriteria vyberu jsou dosti banalni (v podstate jsem v tomto smeru pouze projel portfolio Mistra W.B.)
UPDATE: nyni vidim ze WFC mezi divi aristokraty chybi.
Diky,
Marek
Zde je odpověď od Stanislava:
Já se nepovažuji za žádného odborníka na banky, protože se víceméně zajímám jen o fundamenty, které ale nemohu ovlivnit do budoucnosti. Tomu chlapci napiš, že podle vlivu je 1.JPM, 2.C, 3.BAC a 4.WFC. Podle fundamentů je zase nejlépe oceněna 1.C, 2.BAC, 3.WFC a 4.JPM. Z mé odpovědi jasně vidíš, proč držím právě ty dvě banky nebo jsem vlastně držel v nedávné minulosti, protože jsem BAC nedávno vyhnal z ptf.
Diky, takze pan Ladislav ano, pan Stanislav ne, tedy jako bych si hodil korunou ale opravdu diky za snahu a pomoc s nazory... No, ted jsem koupil to NRZ, cili si dam "na chvili klid" = u mne par (ty)dnu at to neni jako minuly leto, tedy akumulace v letnim bulltrendu co 7-14 dni a pak hura dump
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jo léto nesvědčí investování asi lidi vybírají zisky aby mohli jet na dovolenou lepší je se připravit na vánoční rally.Marek píše: ↑01 črc 2019 21:05Diky, takze pan Ladislav ano, pan Stanislav ne, tedy jako bych si hodil korunou ale opravdu diky za snahu a pomoc s nazory... No, ted jsem koupil to NRZ, cili si dam "na chvili klid" = u mne par (ty)dnu at to neni jako minuly leto, tedy akumulace v letnim bulltrendu co 7-14 dni a pak hura dump
Jo dobrý nápad, holky budou nadšený, když k Vánocům dostanou nový přírůstek do ptf
APD/ABBV,JNJ,PFE/DUK,ENB,ČEZ/EMR,LMT,MMM,SWK / CL,GIS,MO,PEP/DEA,FRT,IRM,O/ARCC,CSWC,MAIN/ORI,PRU/ RIO/BNS,Komerční Banka
- VSbrok
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Jojo, letos se musím na Vánoce líp připravit, tedy našetřit víc, loňský Vánoce byly dvojitý - doma dárka a na trhu dárky
Jen kdybych měl víc $$$ ... takže letos musím nahodit střádací režim
Jen kdybych měl víc $$$ ... takže letos musím nahodit střádací režim
-
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
A nebo je ještě možnost se přidat k nějaké sektě co Vánoce neslaví. To by se pak šetřilo, pokud by tě tedy neoholila ta sekta.
Tak co byste ted prikupovali? Mam prachy, ale nemam napad. Lufthansa je levna?